Спецпроєкти

5 цікавих веломаршрутів Києва та велодоріжки Київ


kyiv

Велодоріжки Київ

Ті, хто був у Амстердамі, визнають це місто раєм для велосипедистів. Порівняно з ним, Київ можна вважати пеклом для любителів велосипедів. Усі водії двоколісних агрегатів, які погано поводилися у минулому житті, потрапляють саме сюди. Інакше як ще пояснити той факт, що в Києві, всупереч байдужому відношенню, велосипедистів стає більше і більше з кожним роком? Ви не могли не помітити, що на вулицях щовесни з’являється все більше зграй хлопців, що крутять педалі. Особливо це помітно у вихідні. Якщо раніше під час недільної прогулянки повз мене проїжджало 5-7 велосипедистів, то зараз не менше 20. До кінця сезону, впевнений, це число ще зросте.

Якщо Амстердам – ​​рай велосипедистів, то Київ, безумовно, їхнє пекло.

Поки всі велоактивісти перебувають в очікуванні міського голови, який почав будувати велодоріжки та іншу корисну інфраструктуру, ми пропонуємо нашим читачам почати звикати до цього чудового виду транспорту. І розповідаємо про п’ять цікавих велосипедних маршрутів у межах Києва та велодоріжки Київ. Сподіваємося, ці приклади підстебнуть ваш інтерес до двоколісних педальних агрегатів і дозволять зробити кілька незабутніх прогулянок містом. Усі маршрути ми вирішили умовно розпочинати від офісу Be in trend! на вулиці Гайдара, 50

 

Голосіївський парк

Golos

  • Хронометраж: 1,5 години
  • Кілометр: 15 км

Опис маршруту:

вул. Гайдара – вул. Короленківська – вул. Казимира Малевича – вул. Миколи Грінченка – бул. Дружби Народів – Голосіївський просп. – вул. Генерала Родимцева – вул. Голубого – Голосіївський просп. – бул. Дружби Народів – вул. Горького – вул. Жилянська – вул. Гайдара

Найкоротший з маршрутів, а також найпряміший з них. Ті, хто не живуть у Голосієвому та не мають друзів, що живуть там, рідко бувають у цьому районі. А варто було б. Тут знаходиться один із найбільших київських парків, хоча він і досить недоглянутий. Але це компенсується гігантською територією, озером і декількома доріжками для прогулянок, що збереглися. Дуже гарне та приємне місце. Тут завжди багато людей. Нещодавно прямо біля входу тут відкрили станцію метро. Отже, якщо вам ліньки крутити педалі, то можна приїхати сюди і громадським транспортом.

Для тих, хто вибрав велосипедний маршрут, це буде привід подумати, чому в нашому місті так багато підземних переходів, чому тут досі немає велодоріжок, а також хто встиг так загадати місто кіосками, парканами, вивісками та іншими шлагбаумами. Мені здається, немає кращого способу оцінити проблеми Києва, ніж покататися ним велосипедом. Пішки ви у віддалені від центру райони навряд чи дійдете, а на машині половину всього не побачите.

 

Труханів острів

Truh

Хронометраж: 3 години
Кілометр: 22 км

Опис маршруту:

вул. Гайдара – вул. Жилянська – вул. Шота Руставелі – вул. Басейна – вул. Хрещатик – Володимирський узвіз – Набережне шосе – Парковий міст – вул. Труханівська – пляж Довбичка – вул. Труханівська – Набережне шосе – Фунікулер – вул. Б. Житомирська – вул. Володимирська – вул. Л. Толстого – вул. Жилянська – вул. Гайдара

Приємний маршрут, з мінімумом підйомів та великою кількістю спусків. Приїхавши на Труханів острів, можна нарешті дізнатися, що у віддалених його куточках. Ви виявите недобудоване шосе, спортивний комплекс просто неба, будинок, який, як кажуть, належить одному українському політику, а також непогану трасу по пересіченій місцевості. Остання веде на південну частину острова, де розташований знаменитий пляж Довбичка – влітку тут збираються київські нудисти.

На зворотному шляху з острова рекомендую скористатися київським фунікулером. За велосипеди тут зазвичай плату не стягують. Якщо ж ви відчуваєте в собі сили, то можна піднятися Андріївським узвозом.

 

Отрадний парк

Park

  • Хронометраж: 2 години
  • Кілометр: 18 км

Опис маршруту:

вул. Гайдара – вул. Жилянська – вул. Толстого – вул. Липківського (Урицького) – вул. Стадіонна – вул. Богданівська – Повітрофлотський просп. – вул. Курська – вул. Єреванська – вул. Іскрівська – вул. Вадима Гетьмана – вул. Лебедєва-Кумача – Відрадний просп. – вул. Михайла Донця – Відрадний парк – Відрадний просп. – вул. Гарматна – просп. Перемоги – вул. Жилянська – вул. Гарматна

Доглянутий та красивий парк. Київ велодоріжки тут викладені довкола озера гарною плиткою, є й міст через водойму. За парканом знаходиться краєзнавчий музей “Мамаєва слобода”, але там платний вхід і з велосипедами не пускають. Якщо ви маєте бажання подивитися на український побут XVIII-XIX ст., великі можна залишити на вході у місцевого козака. На зворотному шляху – поїхати вулицею Граматною до Борщагівської чи до проспекту Перемоги, а там, прямою, до початку бульвару Шевченка.

Пуща Водиця

Pusha

  • Хронометраж: 5 годин
  • Кілометр: 42 км

Опис маршруту:

вул. Гайдара – вул. Жилянська – просп. Перемоги – вул. Туполєва – вул. Стеценка – вул. Міська – вул. Червонофлотська – вул. Гамарника – вул. Міська – вул. Стеценка – вул. Щусєва – вул. Мельникова – вул. Артема – вул. Чорновола – просп. Перемоги – вул. Жилянська – вул. Гайдара

Найамбітніший маршрут із представлених у статті. Але подорож стоїть витрачених зусиль. У Пущу найкраще їхати влітку – тоді там можна поплавати в озері та насолодитися гарними краєвидами. Тут тихо, спокійно та дуже чисте повітря. Найкраще виїхати з Києва вранці, щоб провести в цьому куточку природи кілька годин, а потім відпочили повернутися до міста.

Кирилівська церква

Kirill

  • Хронометраж: 2 години
  • Кілометр: 20 км

Опис маршруту:

 вул. Гайдара – вул. Жилянська – вул. Толстого – вул. Урицького – вул. Повзунова – вул. Лукашевича – Повітрофлотський просп. – вул. Чорновола – вул. Артема – вул. Мельникова – Парк Бабин Яр – Кирилівська церква – Врубелівський узвіз – вул. Фрунзе – вул. Щекавицька – вул. Костянтинівська – вул. Сагайдачного – Фунікулер – вул. Б. Житомирська – вул. Володимирська – вул. Л. Толстого – вул. Жилянська – вул. Гайдара

Кирилівська церква – одна з небагатьох архітектурних та мистецьких перлин Києва, яка дожила до наших днів у відносній безпеці. До того ж, будівля знаходиться зовсім поруч з гігантським парком, тому є гарною метою для велопоїздки велодоріжки Київ карта. Вхід до церкви коштує 15 гривень, а екскурсія – 45 гривень з особи. Подивитися є на що: тут і фреска часів Київської Русі, і розпис кисті Михайла Врубеля, котрий також працював над оформленням Володимирського собору.

Після відвідування Кирилівської церкви можна спуститися вниз на Поділ, повністю проїхати вулицю Фрунзе, а далі піднятися на фунікулері та опинитися у центрі Києва.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь