Спецпроєкти

Сергій Жадан презентує новий роман у Львівській опері


Сьогодні, 15 вересня, о 15:00 у рамках Форуму видавців в Оперному театрі (проспект Свободи, 28) відбудеться презентація нового роману Сергія Жадана «Інтернат». Вхід вільний.

“Інтернат” вийшов друком у видавництві Meridian Czernowitz. Сам автор каже, що роман про війну, про яку не так охоче говорять – “про повсякденну війну цивільних”.

Події в романі розгортаються в січні 2015 року. Головні герої книги – вчитель у прифронтовому містечку і його тринадцятилітній племінник.

“Ми живемо у час, коли всі потребують чітких дефініцій щодо того, біле це чи чорне, хороше чи погане. Про цього героя (вчителя Пашу) я не можу сказати, що він сепаратист. Очевидно, він не ходив на референдум, йому це не цікаво. Частина читачів може сказати, що роман про “ватника”, але я його таким не назву. Персонаж знаходиться на лінії фронту. Його професія є маркером. Він вчитель української мови, але він нею не говорить. Але ж і погано він до неї не ставиться, але й не пропагує… Є ще й племінник Паши, молодший головний персонаж. Ідейно мені він ближчий. Мені здається, наші діти розуніші за нас. Думки дітей я розділяю, думки дорослих – не завжди. Я зробив так, що наприкінці роману стає зрозуміло, хто ж там головний”, – розповідає про героїв роману автор.

Перші презентації книжки відбулись 9 вересня на VIII Міжнародному поетичному фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях і 13 вересня в Зеленому театрі в Одесі.

Фото Дмитра Пальчикова

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь