Спецпроєкти

Рятуємося від холоду: зимовий сад і пуфи


Прийшов час визнати: тепліше вже не буде. Починається період, коли хочеться закутатися в плед і лишатися в ліжку, та це не привід не бувати «на природі». bit.ua розповідає, як влаштувати вдома зимовий сад (і не вбити при цьому все живе і зелене), і пояснює, до чого тут пуфи.

Чим далі, тим більше екотенденції переважають в оформленні інтер’єру: натуральні матеріали, альтернативні джерела енергії – це все дуже добре, але іноді складно. Навіть одна зелена стіна у квартирі – це вже постійний клопіт за стан приміщення і системи поливу. Тому один з найкращих варіантів – зимовий сад. Це спеціальний простір у приміщенні, обладнаний для комфорту рослин у будь-яку пору року.

За допомогою вдалого планування і цікавих меблів його можна перетворити на власний коворкінг, ігрову зону, зону відпочинку, а якщо вам пощастило з великим балконом або ж панорамними вікнами, кращого місця для холодних осінніх вечорів не знайти. Крім того, живі рослини вдома – це корисно (свіже повітря), приємно (особливо коли надворі дерева вже голі) і, як ми вже згадували, трендово. Спільно з брендом безкаркасних меблів Enjoy ми спробували розібратися, як облаштувати простір для зимового саду.

Світло. Перше, про що варто потурбуватися, – освітлення. Перш за все – природне світло, тому чим більшою буде площа вікон балкону, тим краще. Звісно, вікна повинні бути засклені – так рослини не страждатимуть від перепаду температур на вулиці. Також варто подумати про штучне освітлення, але тут важливо орієнтуватися на види рослин: трішки перестараєтеся – і вони помруть під світлом.

Тепло. Не менш важливий пункт, де так само варто знати міру. Можна використовувати обігрівачі, кондиціонери, вмонтувати систему підігріву в підлогу, але головне – не висушити повітря, тому потурбуйтеся і про зволоження. Це автоматично змушує задуматися про вибір матеріалів для підлоги, стін, меблів.

Меблі

А тепер, коли технічні моменти вирішені, треба задуматися про найприємнішу частину – рослини та меблі. Для нашого зимового саду ми підібрали сучасний і зручний варіант – м’які безкаркасні меблі.

Форма. Пуфи – лише різновидність м’яких безкаркасних меблів. Окрім них, є безліч варіантів: крісла-піраміди, крісла-груші, лежаки, пуфи-столики, крісла-м’ячі і моделі, які іншим словом, ніж «авторські», взагалі не описати. Залежно від форми, ці меблі можна використовувати по-різному: наприклад, для дітей підійдуть невеликі крісла-м’ячі, в універсальних кріслах-пірамідах зручно працювати за ноутбуком, а лежаки ідеально підійдуть для терас і балконів. Моделі бувають різних розмірів, але найкраще обирати великі пуфи – вони можуть коштувати дорожче, але точно будуть комфортнішими.

Матеріал. Варто ретельно вибирати матеріал. Пуфи з нейлону чи брезенту доречні на вулиці, терасі, біля басейну. Для дому найкраще використовувати пуфи з натуральних, м’яких, приємних до тіла тканин. Наприклад, італійські тканини Italvelluti, з яких пошиті пуфи лінійки Italian Collection від Enjoy. Також компанія виготовляє меблі з тканин, що підходять для власників домашніх улюбленців (система «антикіготь»), для будинків з високою вологістю (саме те, що треба для зимового саду) та відкритих водойм.

Наповнювач. Здається, що всі пуфи всередині однакові, проте це велика помилка. Наповнювач для пуфів – завжди кульки пінополістеролу. Проте ключову роль у якості меблів відіграє розмір цих кульок – чим вони більші, тим більше просідатиме пуф, а отже, гірше триматиме форму і пристосовуватиметься до вашого тіла. Для пуфів бренду Enjoy використовують кульки пінополістеролу дуже маленького діаметру, що є оптимальним варіантом.

Колір. Естетика – друга після комфорту річ, якою варто керуватися при виборі меблів. Оскільки ми вже з’ясували, що в плані «технічних» характеристик пуфи стрімко наближаються до ідеалу, залишилося питання краси зовнішньої. Можна сперечатися з приводу того, що пуфи не підходять до якогось стилю, а можна просто спробувати й переконатися, що вони будуть доречними і у класичних помешканнях, і у лаунж-зонах, і у футуристичних інтер’єрах. Якщо говорити конкретніше до нашої тематики зимового саду – тут вибір узагалі вражаючий. Ми пропонуємо зупинитися на вже згадуваній італійській лінійці бренду Enjoy – саме такі яскраві пуфи, що нагадують спекотну та (майже) вічнозелену Італію, якнайкраще пасуватимуть для облаштування зимового саду, а влітку вигідно перекочують на балкон чи терасу.

Ергономічність. Є моделі для спання, є для сидіння, бувають 2 в 1, але всі вони характеризуються надзвичайною ергономічністю: займають небагато місця, комфортні, підходять і для дітей, і для дорослих, нескладні в догляді і транспортуванні. Саме це зробило пуфи одним з найпопулярніших видів меблів для офісів великих компаній – адже вони знають ціну комфорту і практичності.

Enjoy!

Якщо чесно, ми не знаємо, яка назва краще передавала б відчуття від пуфів цього бренду. Юна команда ентузіастів не просто робить ваше помешкання комфортним – вони вже змінили український ринок безкаркасних меблів і продовжують це робити з кожною новою колекцією. Їхні пуфи руйнують стереотипи про банальні й аморфні мішки. Натомість це повноцінні якісні меблі, що здатні витримати конкуренцію поруч з класичними дерев’яними чи металевими. А для поціновувачів комфорту й сучасного дизайну однозначно стають на перше місце в рейтингу. Крім того, завдяки різноманіттю кольорів, форм і стилів вони асоціюються з яскравими позитивними емоціями – а що може бути більш вдалим для осені?

Львівський бренд Enjoy виготовляє, забезпечує доставку меблів у будь-який куточок України та надає довічну гарантію на всі моделі.

Адреса: вул. Зелена, 269В, Львів

Телефон: (098) 062 25 50

Email: info@enjoy.ua

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь