Спецпроєкти

Швидка вечеря: 5 страв, які можна приготувати за 20 хвилин


Іноді немає сил, ні бажання готувати вечерю. Хочеться просто впасти в затишне крісло і щоб їжа сама приготувалася. Ми знаємо, як це, так. Але є й інший вихід. Є страви, приготування яких займе у вас лише 20 хвилин. Пропонуємо вам п’ять ситних і швидких рецептів, які допоможуть збагнути швидку вечерю.

Швидка вечеря

Швидка вечеря рецепти:

Суп з локшиною та креветками по-східному

Це швидка легка вечеря, яка урізноманітнить ваші кулінарні страви.

Для бульйону:

  • 500 мл курячого бульйону
  • 2 зубчики часнику (очистити та тонко нарізати)
  • 1 ч. л. сухого подрібненого перцю чилі
  • 1 ст. л. темного соєвого соусу
  • 1 ст. л. устричного соусу
  • ½ ч. л. кунжутної олії
  • сіль (за бажанням)

Для супу:

  • 200 г сухої гречаної локшини або локшини швидкого приготування
  • 10–12 креветок (очистити від панцирів)
  • 2 головки капусти пак-чою (вона ж біла китайська капуста) (розрізати на 4 частини)
  • 1 червоний перець чилі (нарізати)
  • 1 пучок коріандру (нарізати)
  • 3 стебла зеленої цибулі (вимити та нарізати смужками)
  • 1 лайм (нарізати на часточки)

Насамперед треба приготувати бульйон. Саме в ньому криється весь секрет смачного супу. Вилийте курячий бульйон у каструлю та поставте її на сильний вогонь. Додайте решту інгредієнтів і дочекайтеся, поки бульйон почне закипати. Додайте на смак сіль, перець.

Тепер переходимо до локшини. Покладіть в суп локшину та креветки, варіть 4-5 хвилин до готовності локшини. Покладіть в суп китайську капусту і варіть 2-3 хвилини, поки листя не стане м’яким, а стебло хрумким.

Подавайте у глибоких тарілках. Для прикраси та гостроти посипте нарізаним перцем чилі, коріандром та зеленою цибулею. Також до супу можна подати скибочки лайма

Морський лящ на пару з імбиром, перцем чилі та зеленою цибулею

Легка та швидка вечеря, яка дасть вам насичення без відчуття тяжкості.

Для швидкої вечері знадобляться:

  • 2 філе морського ляща без кісток
  • 2 ст. л. легкого соєвого соусу
  • 1 ч. л. кунжутної олії
  • ½ ч. л. цукру-піску
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • 3 см свіжого кореня імбиру (очистити від шкірки та нарізати тонкими смужками)
  • 1 великий зелений перець чилі (нарізати кружальцями по діагоналі)
  • 6 стебел зеленої цибулі (нарізати тонкими смужками, як до качки по-пекінськи)

Закип’ятіть воду у чайнику. Поставте каструлю з пароваркою на плиту, наполовину наповнивши окропом. Накрийте кришкою. Викладіть філе риби шкіркою донизу на тарілку, яка поміститься в пароварку. Змішайте в мисці соєвий соус, кунжутну олію, цукор та оцет. Посипте філе імбиром, чилі та половиною зеленої цибулі, полийте соусом.

Поставте тарілку в пароварку та щільно накрийте кришкою. Готуйте на пару близько 6 хвилин, доки риба не перестане бути прозорою. Рибу можна посипати коріандром і зеленою цибулею, що залишилася, подавати з вареним рисом або овочами.

Корисна та швидка вечеря

Швидка паста

Швидка і корисна вечеря, від якої ви точно не погладшаєте.

Для пасти знадобляться:

  • 500 г сухої пасти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 червона цибулина (очистити та нарізати)
  • 2 зубчики часнику або 2 ч. л. готової часникової пасти
  • 1 банка (400 г) нарізаних помідорів
  • 125 мл червоного вина
  • ½ ч. л. сухого подрібненого перцю чилі
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • ½ ч. л. цукру-піску
  • 2 ст. л. маринованих в оцті каперсів (без рідини)
  • 2 банки по 200 г тунця (злити сік)
  • 2 ст. л. маслин без кісточок
  • сіль перець

Пасту відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Поки паста вариться, в сковороду наливаємо масло, викладаємо цибулю і часник, гасимо близько п’яти хвилин до м’якості. Додаємо помідори, вино, чилі, оцет та цукор. Через кілька хвилин кладемо тунець, каперси та маслини. Солимо, перчимо і тушкуємо ще трохи. Готову пасту додаємо на сковороду із соусом.

Стейк із стегенця з яєчнею та гострою квасолею

Це корисна і швидка вечеря, причому ще й ситна.

Нам знадобляться:

 

  • 2 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. рідкого меду
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • 2 стейки з стегенця (180-200 г кожен)
  • 2 яйця

Для квасолі:

  • 1 банка чорної квасолі (200 г)
  • 250 мл томатного пюре
  • 1 ч. л. вустерського соусу
  • ½ ч. л. соусу табаско
  • маленький пучок плосколистої петрушки (велико нарізати)

Розігрійте сковороду для смаження. Спочатку приготуйте маринад. Для цього потрібно змішати гірчицю, мед та 1 ст. л. олії. Приправте сіллю та перцем. Змастіть отриманим маринадом стейки.

Як тільки сковорода нагріється, покладіть стейки та смажте по 4-5 хвилин з кожного боку. Якщо маринад почне горіти, посувайте м’ясо по сковороді і трохи зменшіть температуру. Через 8–10 хвилин смаження вимкніть плиту та залиште стейки на сковороді.

Тепер необхідно злити рідину з квасолі та промити її. Потім висипте в каструлю, додайте томатне пюре, соус вустер і табаско. Тушіть близько 10 хвилин, помішуючи, щоб квасоля не прилипала на дно каструлі. Приправте за смаком сіллю та перцем. Коли соус загусне, посипте його петрушкою.

Розігрійте сковорідку та підсмажте на ній яєчню. Приправте жовтки сіллю та перцем, смажте близько 3 хвилин, щоб жовтки не загуснули. Подавайте, виклавши глазунню поверх стейків, а поруч покладіть квасолю.

Ньоккі, запечені з лососем гарячого копчення та шпинат

Ось швидка і корисна вечеря, яка припаде вам до смаку.

Для неї знадобляться:

  • 400 г молодых листьев шпината
  • 200 г сливочного крем-сыра
  • сок и цедра 2 лимонов
  • 75 г нарезанного укропа
  • соль
  • свежемолотый черный перец
  • 300 г лосося горячего копчения
  • 500 г свежих ньокки
  • 75 г тертого пармезана

Розігрійте духовку до високої температури і закип’ятіть велику каструлю води зі щіпкою солі.

У пакеті шпинату зробіть 2-3 дірочки і покладіть його в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Раптом у вас немає мікрохвильової печі, тоді трохи обваріть шпинат над парою.

Покладіть вершковий крем-сир у каструлю, розтопіть і додайте цедру та сік лимона, кріп, приправте сіллю та перцем і розмішайте. Потім додайте шпинат та шматочки лосося. Бажано нарізати його більшим, щоб не подрібнити при розмішуванні.

У окропі варіть ньоккі протягом 3 хвилин. Злийте воду та залийте лососевим соусом. Перекладіть у форму для запікання, посипте пармезаном і на 3-5 хвилин поставте в духовку, поки|доки| сир не підрум’яниться.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь