Спецпроєкти

Що таке сімейні серіали? Пояснюємо на 10 прикладах


Якщо ти запрацювався/-лась, то сьогодні 28 травня. А це значить, що скоро літо. Продовжуючи логічний ланцюжок, приходимо до висновку, що скоро лі то і літні відпустки. І саме в дні таких відпусток нам випадає можливість вибратися до родичів не на одну секунду. Говоримо про тих, хто юркнув з батьківського гнізда в пошуках кращого життя і навідується туди час від часу.

Сімейні серіали часто найкраще рішення для вечору вихідного дня. Буває, що поїздка до сім’ї затягується довше ніж на 26 хвилин, а всі застільні теми про цокання годинника і «нормальну роботу» закінчилися. Тому доводиться обговорювати всяку маячню, щоб не було гнітючого мовчання. Але ми тебе врятували і зібрали найцікавіші сімейні серіали.

Американська сімейка (Modern Family)

Якщо ваші родичі не плюють в телевізор під час трансляції КиївПрайду, а люблять відмінні смішні сімейні серіали, то «Американська сімейка» вам підійде. Глава сімейства Джей Прічетт після розлучення одружується на колумбійській красуні (вона, дійсно, so hot) Глорії, яка вдвічі молодша за нього. Він усиновив її сина і всіляко намагається відповідати своїй молодій дружині. Дочка Прічетта, Клер, вже давно заміжня і виховує трьох дітей разом зі своїм чоловіком Філом, який страждає нападами гіперопіки. А рідний брат Клер, Мітчел – гомосексуал, і зовсім недавно вони разом зі своїм партнером усиновили дівчинку з В’єтнаму.

Три несхожі одна на одну сім’ї доводять, що любов і добро переможуть всі розбіжності і перипетії. Чудовий привід згадати, що ви теж член родини, і нагадати про це іншим, щоб грати в одній команді.

Виховуючи Хоуп (Raising Hope)

Курйозний сімейний серіал, що розповідає про 23-річного Джиммі, який змушений один ростити свою маленьку доньку Хоуп після випадкового сексу з незнайомкою, яка потрапляє в камеру смертників. Як вам зачин? «Допомагають» Джиммі батьки, які не дивилися доктора Комаровського і більше нього самого знають про виховання дітей. Окремою проблемою для всієї родини є прабабуся Джиммі – Мей Мей, яка страждає старечим недоумством.

Хороша панацея від повчань типу «Дав бог зайчика – дасть і галявину». Адже старше покоління не зовсім усвідомлює, як виховувати дітей в 2К19. І не оцінює, з якими проблемами ми можемо зіткнутися, коли вирішимо стати батьками. Тепер залишилося зняти серіал про переваги чайлдфрі, щоб якось це пояснити дядькам і тіткам.

Малкольм у центрі уваги (Malcolm in the Middle)

Коли згадуєш цей серіал, то стає дуже шкода батьків, адже це не вони після школи бігли дивитися «Новий канал» в очікуванні чергових пригод Хела і Лоїс. Це був прекрасний час.

Цей серіал поряд з «Один вдома» і «Поліцейською академією» знайомив нас з кращою формою американського гумору. І з тим, що потрібно з любов’ю ставитися до кожного, навіть якщо його поведінка нам здається ненормальною. Взагалі, поняття норми в цьому серіалі трохи стиралося, роблячи нас мудрішими і толерантніше.

Завдяки цьому сімейному серіалу ми виросли класними людьми, чому б не поділитися цим скарбом з родичами?

Альф (A.L.F.)

Уявіть: ви прийшли з дитиною до друзів з кішкою, яка дуже полюбилася вашому чаду. У якийсь момент дитина проходить повз стіл в кімнату з котом на руках, а ви їй вслід «Куди ти поніс/-ла кота? Ти що Альф? ». І кімнату освітлює дзвінкий гучний сміх – ваш і друзів. А потім ви розумієте, що дитина жарт щось «не доперла». Відчуваєте, який жах?

Тому виховання дитини полягає не тільки в тому, щоб пояснити, як можна себе вести, а як – ні. Але і поступово познайомити його з мистецтвом. Сімейний серіал про милих інопланетянин підходить відмінно. Толерантність, взаємовиручка, любов і сімейне тепло – хороший багаж, який дитина може придбати, подивившись «Альфа».

Сімейні серіали комедії

Бруклін 9-9 (Brooklyn Nine-Nine)

Хай вибачать нас «Мєнти», але це один з найкращих сімейних серіалів про поліцейських. Події відбуваються в поліцейській дільниці 9-9 Нью-йоркського округу Бруклін, де головний герой Джек Перальта (Енді Семберг) бореться зі злочинністю з безстрашністю Міцного горішка і грацією Містера Біна. Акторський склад підібраний ідеально, кожен герой на своєму місці, хоч це кращий друг Перальти екстравагантний і безхарактерний Чарльз Бойл або їх шеф Містер Суворість і Непохитність чорношкірий гей (про його колір шкіри ми згадали невипадково, адже це солідна частина сценарію) Рей Холт.

Як і «Альф», дітям буде корисний цей серіал. Передова держава будується ж і на верховенстві права, тому дитина з малих років повинна знати про роботу правоохоронних органів. А так як ця чудова робота показує поліцейських як неймовірно милих, харизматичних і смішних персонажів, то довіра до них буде вище, ніж у нинішнього покоління хуліганів в футболках 1312. До того ж дитина не буде кожну серію очікувати, що з нізвідки з’являться ще 2 чувака з The Lonely Island і почнуть співати чергову абсурдну геніальну пісню.

Маски-шоу

Як то кажуть, пора «і людей похилого віку порадувати» і включити щось знайоме ширшій аудиторії. Ситком авторства трупи Жоріка Делієва показав нам жанр екстрасенсорної комедії, коли ми на інтуїтивному рівні здогадувалися, що в головах у Комарова, Барського, Бузько та інших. Це було дійсно дуже смішно, невульгарно і зрозуміло практично всім. Якими ще мають бути серіали для всієї сім’ї?

Завантажити сімейний серіал «Маски-шоу» на флешку, щоб дивитися на телевізорі в селі, зручніше, ніж інші серіали для всієї сім’ї. Адже вам не потрібно буде перелопачувати торренти в пошуках кращої озвучки, а канонічна «тумба ту-турун тумба» зрозуміла носіям будь-якої мови.

Дитинство Шелдона (Young Sheldon)

Наші старші родичі чоловічої статі могли і не служити на флоті, але день сил ВМФ влітку намагаються не пропускати. Особливо, що стосується гулянок, алкоголю і шашликів. А одним з саундтреків пізнього (як Ренесанс) святкування цього дня на березі водойми є «За тих, хто в морі» гурта «Машина времени». Всі знають приспів і перший рядок: «Ти пам’ятаєш, як все починалося».

Тому чому б не згадати, як все починалося? «Дитинство Шелдона» є приквелом до «Теорії Великого вибуху» і оповідає про Шелдона Купера, коли йому було 9 років і він ходив до школи у Східному Техасі. Джим Парсонс, який грав Шелдона в «Теорії Великого вибуху», виступив у ролі оповідача, а також він став одним з виконавчих продюсерів. Один із найкращих сімейних серіалів.

Як я зустрів вашу маму (How I Met Your Mother)

Швидше за все, ви не додивитеся цей серіал з сім’єю. Але ми і не для цього включали його в список. Він тут скоріше, як каталізатор. Після двох-трьох серій зазвичай стримані і суворі чоловіки можуть дати слабину, штовхнувши улюблену в бік з питаннями «А ми як? Пам’ятаєш?». Значить, він готовий, дожимайте його, розпитуйте, як вони познайомилися, деталі побачень і розвитку відносин. Це називається сімейним тімбілдінгом. Цей сімейний серіал підійде відмінно для цього.

Звичайно ж, батьки будуть розпитувати: «Це ви так з друзями теж тільки по барам і сидите?» Але чого правди приховувати?

Сімейні серіали-фентезі

Доктор Хто (Doctor Who)

Культовий британський серіал, перевірений часом, виходить на телебаченні з 1960-х років. І за цей час знайшов мільйони фанатів. Чому б вам не додати до цих мільйонів ще кількох членів своєї сім’ї? Обіцяємо, що ніхто не залишиться байдужим до перипетій, з якими стикаються інопланетяни на Землі.

Сюжет фантастичного сімейного серіалу серіалу «Доктор Хто» розповідає про пригоди інопланетної істоти, що представляється як Доктор. Він дуже загадковий і екстраординарний, подорожує на машині часу, але не на Делоріані, а у телефонній будці. Також Доктор веде боротьбу з несправедливістю і різного роду проблемами, дуже розумний і має ґрунтовні знання в різних областях науки. Незважаючи на деякі недоліки характеру, він все одно є позитивним персонажем, тому що його головна мета – підтримка миру на Землі.

Комісар Рекс (Kommissar Rex)

Один із кращих сімейних серіалів нашого дитинства. Стовідсоткове влучання у будь-яку вікову категорію. За час існування цивілізації мало які твори мистецтва могли похвалитися такою безмежною аудиторією. Цей серіал веселить, вселяє надію, вчить правильним речам, дарує добро і список можна продовжувати нескінченно.

Пес-поліцейський, як і у фільмі, стоїть на сторожі нашого спокою і оберігає від негативу, злих австрійців і нудьги. Рекомендуємо переглядати «Рекса» з фірмовим бутербродом – шматком ковбаси між гамбургерною булочкою.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь