Спецпроєкти

Нове місце. Рибні сніданки та 30 видів устриць у «Чорноморці» на Великій Васильківській


Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк відвідала нову «Чорноморку» на Великій Васильківській та розповідає, чому цей заклад — ідеальне місце для сніданку, обіду та вечері.

По-перше, локація. Нова «Чорноморка» (до речі, це вже десятий заклад мережі) розташована на розі Великої Васильківської та Жилянської, сюди зручно дістатися з будь-якої точки Києва — як пішки, так і автівкою чи громадським транспортом.

По-друге, простір. Його тут вдосталь. Заклад розташований в окремій будівлі та оформлений у найкращих традиціях мережі «Чорноморок»: багато світла та білого кольору, безліч живої зелені та яскравих деталей, на кшталт, величезних люстр з макраме, строкатих подушок на диванах і синіх стільців і скатертин.

01/9

 

Відкрита вітрина зі свіжою рибою та морепродуктами — фішка усіх «Чорноморок». Можна особисто подивитися в очі будь-якої рибини (ви у курсі, що свіжа риба має прозорі й трохи опуклі очі, а не замутнені, зморщені, запалі й висохлі? Ні? Тепер знайте!) та обрати ту, яка вам до вподоби. А після цього попросити приготувати будь-яким способом: чи то на пару, чи то посмажити, чи то запекти у печі. Піч, до речі, у новій «Чорноморці» розкішна. Величезна, синя — під колір інтер’єру — та розташована прямо посеред зали. Тож спостерігати за процесом приготування можуть усі охочі.

Або ж можна купити морських гадів додому та приготувати самотужки. Рибу, до речі, за символічні гроші можуть для вас почистити і патрати — ідеальний варіант для тих, хто, як і я, не любить, коли риб’яча луска летить по всій кухні.

01/9

 

Окремий респект хочеться віддати за літню терасу, яка зроблена у дусі внутрішнього дворику. Жодних стільців на тротуарі та перехожих, які зазирають тобі у тарілку. Лише ти та твій сніданок з ігристим.

До речі, про сніданки. Це четверта «Чорноморка», в якій діє окреме меню сніданків — «ранкову їжу» також подають у гастролавках на Гончара, Подолі та Драгоманова. Раджу розпочати день картопляними оладками із фореллю слабої солі або сирниками із бебі гребінцями у вершковому соусі — новий погляд на звичну ранкову класику. Любителі канапок, бутербродів і тостів мають зацінити хрусткий домашній хліб із різними додатками: авокадо та печінкою мінтаю, макреллю під соусом із волоського горіха та чорноморською акулою під соусом дор-блю.

Також у ранковому меню можна знайти омлет з устрицями, шакшуку з мідіями, млинці з макреллю та картопляним пюре, хумус із щупальцями кальмарів, вівсяну кашу з вугрем та кукурудзяну кашу з лангустинами. І так, важливий момент: до кінця серпня у «Чорноморках» на Великій Васильківський, Подолі, Гончара та Драгоманова пригощатимуть сніданком за чесний відгук.

Хрусткий домашній хліб з макреллю під соусом із волоського горіха (85 грн)
Хрусткий домашній хліб з макреллю під соусом із волоського горіха (85 грн)
Картопляні оладки з фореллю (98 грн)
Картопляні оладки з фореллю (98 грн)
Сирники із бебі гребінцями у вершковому соусі (157 грн)
Сирники із бебі гребінцями у вершковому соусі (157 грн)
Олів’є з м’ясом мідій (96 грн)
Олів’є з м’ясом мідій (96 грн)
01/5
Хрусткий домашній хліб з макреллю під соусом із волоського горіха (85 грн)
Картопляні оладки з фореллю (98 грн)
Сирники із бебі гребінцями у вершковому соусі (157 грн)
Олів’є з м’ясом мідій (96 грн)

На обід замовляйте тут цибулевий суп із креветками. Густий і насичений, із грінками та сирною скоринкою — усе, як заповідав король французької кухні Поль Бокюз. Щоправда, з креветками у цьому супі Бокюз не експериментував (французи ще ті консерватори, коли справа стосується їхньої кулінарної спадщини), проте страва від цього гіршою не стає. Навпаки — більш ситною.

Або ж скуштуйте олів’є — радянську класику тут переосмислюють на новий лад, додаючи замість «Докторської ковбаси» мідії, лосось або м’ясо рапанів. Також highly recommended у «Чорноморці» мідії, які тут можуть приготувати у будь-якому соусі на ваш смак: вершковому, соєвому, часниковому, томатному, сирному, винному або пряно-медовому.

Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
01/4
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)
Цибулевий суп із креветками (165 грн)

Якщо ж ви плануєте забронювати тут столик на вечерю, то раджу скуштувати креветки, приготовані за принципом «тепан-які» – стиль цього приготування їжі полягає у тому, що кухар готує страву на широкій металевій сковорідці тепан прямо поряд із людьми, які обідають. Після цього гаряча страва відразу потрапляє до тарілок. На тепані у «Чорноморці» можуть приготувати для вас як креветки, так і будь-які інші морепродукти.

І не забувайте про устриці. Ці морські гади вже давно перестали бути предметом розкоші, оскільки у Києві їх подають мало не у кожному закладі. У меню всіх «Чорноморок» можна знайти близько 30 (!) видів устриць по ціні від 17 грн за штуку. І щось мені підказує, що пара-трійка устриць під келих просекко може стати для вас ідеальним завершенням будь-якого дня.

01/10

Фото: Олександра Генералова

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь