Спецпроєкти

який вигляд має офіс одного з найулюбленіших брендів країни?

Hot desks, смарт-бронювання та колаборація:

Офіс майбутнього – це не тільки про зручне робоче місце, сучасний мітинг-рум та кава-поінти. Це насамперед про мотивацію та інклюзивність. Саме на роботі люди проводять більшу частину свого життя, тому важливо, щоб тут було максимально комфортно. А як це може бути – покажемо на прикладі оновленого офісу МакДональдз.
Реконструкція
Офіс компанії МакДональдз побудували ще в далекому 2001 році. Рівно за 20 років, у серпні 2021-го, приміщення реконструювали. На це витратили 1.8 млн доларів. Сьогоднішній офіс повністю передає філософію бренду. Які ж принципи закладено в його основу?
колаборація
інклюзивність
мобільність
три ключові принципи:
Гнучкий робочий простір
Правильна організація простору – додатковий стимул до появи новаторських ідей у команді. Так, МакДональдз розділив офісне приміщення на три окремі зони. На нульовому поверсі розташований фудкорт. На першому – простір для офлайн та онлайн-зустрічей із колегами та партнерами. Другий поверх – це місця, де працюють співробітники, лаунж-зона, коворкінг та численні кімнати для роботи наодинці, де можна провести конфіденційний дзвінок або онлайн-зустріч.
фудкорт
місця, де працюють співробітники
простір для зустрічей
Мобільність
Закріплені місця для працівників залишилися у вчорашньому дні. Прогресивні компанії впроваджують нові ініціативи, які дозволяють представникам різних напрямів взаємодіяти та переймати досвід одне в одного. Так, у новому офісі МакДоналдз кожен працює там, де йому зручно.

Сьогодні можеш працювати ближче до переговорної, а завтра – з панорамним видом у коворкінгу. Робочі місця заміксовані так, щоб працівники з одного проєкту могли працювати поруч. Завдяки цьому члени команди мають змогу постійно ділитися новими ідеями та рішеннями.
Рівність та інклюзивність
У новому офісі МакДональдз перший поверх є повністю інклюзивним. Тут без перешкод можна пересуватися на візку та користуватися інклюзивними вбиральнями. З часом тут також з'явиться підйомник на другий поверх – для людей з інвалідністю. Під час планування приміщення враховували всі потреби працівників, тому в новому офісі є велопарковка, душові й зручна гардеробна кімната, де передбачено навіть місце для високих чобіт та змінного взутя. На нульовому поверсі розміщена спеціальна кімната, де батьки можуть нагодувати чи перепеленати свою дитину.
Загалом в офісі працює понад 120 людей. Керівні посади чоловіки та жінки займають 50/50. Усі мають рівні можливості для кар'єрного зростання.
Технологічність та увага до деталей
Серед решти технологічних рішень, запроваджених компанією, є також smart-бронювання кімнат для перемовин. А ще кожні двері в офісі відкриваються за допомогою Face ID. Особливу увагу надають деталям. Так, наприклад, в офісі є спеціальні дзеркала для макіяжу, а також шафи, де можна залишити змінне взуття.
Офіс – це середовище однодумців і місце народження ідей. Уособлюючи філософію бренду, він завжди буде комфортним і натхненним місцем для кожного співробітника.