Спецпроєкти

Квентін Тарантіно назвав найкращий фільм 2010-х


Режисер Квентін Тарантіно дав інтерв’ю французькому виданню Premiere Magazine, у якому заявив, що «Соціальна мережа» Девіда Фінчера – найкращий фільм 2010-х років. За словами режисера, саме ця стрічка очолює його особистий рейтинг найкращих фільмів минулого десятиліття.

«Це фільм №1, тому що він найкращий, ось і все! Тут неможлива конкуренція», – заявив режисер.

Сценариста фільму Аарона Соркіна Тарантіно назвав одним з найбільших сценаристів сучасности. Він кілька років стежив за серіалом «Служба новин», сценарій якого також написав Соркін.

«Соціальна мережа» – біографічна драма режисера Девіда Фінчера про історію створення соціальної мережі Facebook. Фільм був знятий за мотивами книги Бена Мезріча «Мільярдери мимоволі: як створювали Facebook, історія про секс, гроші, геніальнімть і зраду». Головні ролі зіграли Джессі Айзенберг, Ендрю Гарфілд і Армі Хаммер. У прокаті фільм заробив понад 200 млн доларів.

Стрічка отримала три Оскари: за найкращий адаптований сценарій, найкращий монтаж і найкращий саундтрек. Також фільм отримав нагороду «Золотий глобус».

На другу сходинку цього рейтингу Тарантіно раніше помістив військову драму Крістофера Нолана «Дюнкерк», що вийшла в 2017 році.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь