Спецпроєкти

Міжнародний день музики із Make Music Day Україна – як це буде?


Вже завтра, 21 червня, Україна долучається до міжнародного Дня Музики. Розповідаємо, як у нас проходитиме Make Music Day Україна і чому цю подію не варто пропускати.

Fête de la musique проходить по всьому світу 21 червня ще з 1982 року. До свята долучаются більше 110 країн та 450 міст. Під час акції всі бажаючі музиканти грають просто неба.

Концерти є безкоштовними, і в них може взяти участь будь-який бажаючий.

Україна до Дня музики долучилася у 2013 році: спочатку зі львівською командою, до якої згодом підтягнулася і харківська. У 2020 ці команди об’єдналися заради свята музики – попри пандемію, подія відбудеться, щоправда, онлайн.

21 червня харківська та львівська команди зніматимуть живі виступи музикантів. Виступи транслюватимуться на сторінці Make Music Day Україна.

Програма

21 червня, 17:00 – 01:00 – спільний ефір з Харкова та Львова на сторінці Make Music Day Україна.

Харківська програмаХОССП, Iris Forest, BusiCama, Смеющийся Тигр та Monotronique.

Львівська програмаTorbán, БетонLan4, Joryj Kłoc та проєкт Імпровізація зМістом — джазові джем-сейшни із використанням записаних звуків міста. 

Протягом ефіру можна підтримати проєкт Yak.Today від гараж хаб, який разом із БФ “Благодійний фонд Харків з тобою” збирає гроші на виготовлення захисних масок PAPR для лікарів. Ця ініціатива об’єднує мейкерів, інженерів та волонтерів у боротьбі з Covid-19.

Під час стріму можна відсканувати QR-код або ж скористатися реквізитами —  для тих, хто має картку Привату: 4246 0010 3001 1195, для власників карток інших банків: https://next.privat24.ua/payments

_______________________________________________________________________

Цього року проєкт об’єднав ініціативи Свято Музики у Львові, День Музыки в Харькове та Plan B fest.

Свято Музики у Львові — музична подія, яка проходить у Львові з 2013 року. Організатори — ГО «17».

День Музыки в Харькове — проєкт, який з 2014 року приєднався до всесвітнього Fête de la musique. 2019 рік – 240 учасників, 30 000 відвідувачів та 60 локацій.

Plan B fest — фестиваль соціальних інновацій та нової музики, який відбувається в Харкові з 2016 року. Під час пандемії перейшов у онлайн-формат з проєктом «На карантині з Plan B»: стрімами лекцій, дискусій та вечірок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь