Спецпроєкти

Яку музику рекомендує слухати патрульна поліція України під час водіння?


З 1-го червня в Україні запрацювала система відеофіксації дорожнього руху. За першу добу було зареєстровано 57 880 випадків перевищення швидкости.

Патрульна поліція України запропонувала водіям слухати Бумбокс,  Tame Impala та Дрейка – їхня музика позитивно впливає на стиль їзди, вважають представники структури.

Ба більше, патрульна поліція склала цілий плейлист для безпечного водіння, який виклала на  офіційному ютуб-каналі.

Плейлист ґрунтується на дослідженні швейцарського наукового журналу, що має назву «Вплив прослуховування музики на фізіологічний стан, розумове навантаження та працездатність водіння з урахуванням температури водія». Учені досліджували вплив музичного жанру та темперамент водія на манеру його водіння.

Вони виявили, що тип водіння більшою мірою залежить від жанру музики та її ритмічности. Коли в автомобілі звучав рок, метал чи інша ритмічна швидка музика, водії пришвидшувались, а їхня концентрація притуплювалася.  Отже, ймовірність порушень та аварій на дорозі зростала. Особливо в таких випадках збудження психіки відчували холерики, флегматики були менш чутливими.

Учені стверджують, що музика, темп якої менший, ніж 100 ударів на хвилину, позитивно впливає на манеру їзди.

Саме такі треки і підібрала для плейлисту поліція. У плейлист увійшло 40 треків. Серед них як українські, так і світові музичні виконавці, зокрема Foals, Metronomy, Tyler, the Creator, «Бумбокс», Tame Impala, ONUKA, Kaytranada та інші.

«Вмикайте його за кермом і підсвідомо будете їхати повільніше та робити менше небезпечних маневрів», – пишуть представники поліції.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь