Спецпроєкти

Неочевидні і круті: українські влогери та тіктокери, про яких ви могли не знати (а дарма)


Про Клятого раціоналіста і Тайлера, чи то пак Geek Journal,  не чули тільки ліниві . Та не одними ними живе український сегмент YouTube та TikTok. Разом з Canon розповідаємо про інших українських влогерів, які роблять як серйозний, так і лайтово-розважальний контент. Думаємо, що вони точно варті вашої уваги. 

Ба́лицька влог – дівчина, яка знімає відоси про своє (і не тільки) непересічне життя-буття. Досвід заробітків, вивчення слов’янських мов, відпочинок українців, лайфхаки для подарунків і ще безліч цікавинок. 

by_by_duck – той самий кучерявий з колективу «Воробушек». Чи потрібно ще щось говорити? Раптом ви все ж не знаєте, про кого йдеться, гугліть виступи команди на «Лізі сміху» та шукайте записи їхніх імпровізацій, – гарантуємо, що це буде кохання з першого жарту.

Озвучка AdrianZP – власне, назва каналу доволі красномовна. Україномовна озвучка, якої багатьом з нас так бракує.

katya.tregubenko – доступні уроки англійської – якщо потрібно оперативно підтягти живу мову, без шкільних кліше, що їх давно не використовують носії. Якби англійську у школі нам викладали так само, нашим батькам не доводилося б гарячково шукати репетиторів перед ЗНО.

Ivanna Shtraisel #bookinrye – Іванка розповідає про письменників і письменниць, популярні і поки що не дуже книжки, ділиться україномовними книжковими новинками, на які варто звернути увагу.

photo.destruction – як робити та обробляти круті фотографії, які сподобаються всім без винятку твоїм друзям, родичам, простим перехожим і котикам. Для тих, хто давно мріяв зрозуміти вибудування правильної композиції, розібратися з освітленням та навчитися ретачити хоча б на базовому рівні.

Що важливо знати влогерам-початківцям?

Якщо вам теж захотілося долучитися до когорти контент-мейкерів, варто пам’ятати не лише про наповнення роликів. Корисний та цікавий контент – це насправді тільки пів справи. Надважливим є вибір правильної техніки: саме вона дає можливість робити якісні ролики, які хочеться лайкати та надсилати друзям. 

Дехто з влогерів не заморочується і використовує для знімань камеру смартфона або вебкамеру. І це не найгірший вибір – загалом на телефон можна зняти відео більш-менш нормальної якости. Та, якщо ви робите ставку на максимально якісне зображення, краще все ж обирати професійну техніку. Так, потрібно буде вкласти більше коштів та трошки більше часу, аби з цією технікою розібратися, але воно цього варте.

Звертаємося за порадою щодо вибору техніки до професіоналів. Фотографка із шестирічним стажем, авторка популярного онлайн-курсу з фотопозування Юлія Бочарова рекомендує Canon EOS WEB KIT – саме на нього вона перейшла після зйомок на смартфон.

01/4

Чому Canon EOS WEB KIT?

  • Підключення та налаштування займе до 5 хвилин. Розбирається так само швидко, якщо терміново потрібно поїхати знімати, наприклад, на інший кінець міста.
  • Камера з китовим об’єктивом, здатна зробити ідеальне зображення за будь-яких умов (погане освітлення – не проблема).
  • Швидка система автоматичного фокусування в М50 – Dual Pixel CMOS AF із моментальним розпізнаванням обличчя користувача. Крім того, вона може оперативно перемикатися  між об’єктами зйомки – достатньо лишень тапнути на об’єкт на дисплеї.
  • Крутий звук. Камерний стереомікрофон DM-E100 із кутом сприйняття завширшки 120 градусів і чутливістю до -40дБ дає можливість записувати відео навіть на вулиці і не сумніватися, що вас почують і без переозвучки.
  • Заряджати можна, не перериваючи трансляцію, – у найвідповідальніший момент точно не розрядиться. Для трансляцій доступні Skype, Zoom, Google Meet та інші сервіси.
  • Компактність та легкість – без проблем можна таскати із собою, брати в метро/таксі/власну машину чи просто носити в руці.

Опанування будь-якої професії (а блогерство/влогерство – також професія, що б там не казали бумери) потребує певних вкладень. Та вони швидко окупаються – якщо, звісно, ви докладатимете зусиль до створення крутого контенту. Інакше – ніяк.

Віримо у вас та бажаємо мільйонів підписників!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь