Спецпроєкти

Не кількістю, а якістю. Що потрібно знати про бренд одягу ARTEMKLIMCHUK?


Ukrainian Fashion Week за підтримки Українського культурного фонду презентує шосту історію Action: Sustainable Fashion про українські бренди одягу, які реалізовують ініціативи у сфері свідомої моди та відповідального споживання.

Серед таких брендів – ARTEMKLIMCHUK, який був заснований 2015 року. 

Дизайнер Артем Климчук створює моду, яка має значення. У колекціях бренду кутюрні ручні техніки переплітаються з традиційними національними мотивами, що допомагає створити особливий позачасовий продукт. 

Завдання, що ставить перед собою команда, – створювати одяг у невеликій кількості, зосередившись на його ексклюзивності та якості.

Усе, що робить Артем Климчук, народжується в атмосфері глибокої поваги до майстерности і ручної роботи. Вибираючи тканини, Артем часто працює зі стоками найвищого класу. Такий підхід має свої особливості, часто вироби зʼявляються в одному екземплярі, оскільки робота зі стоками не дає можливості дозамовити тканини.

Дизайнер не боїться працювати з тканинами, що мають дефекти, сприймаючи це не як недолік, а як виклик дизайнерській майстерності та як певну «унікальність». Браковані ділянки матеріалу не опиняються на смітнику − їх декорують вишивкою та аплікаціями, що дає змогу скоротити кількість текстильних відходів.

У створенні невеликих лімітованих партій одягу майстри бренду використовують також матеріали українського виробництва у поєднанні зі стоковими тканинами європейських виробників.

 ARTEMKLIMCHUK спеціалізується і на жіночому, і на чоловічому одязі, приділяючи особливу увагу деталям. Впізнаваний код колекцій бренду – акцент на традиційній вишивці, аплікації та ручних в’язальних техніках. 

Бренд має також обмежений сток, але клієнти бренду можуть замовити індивідуальне пошиття, яке передбачає раціональний підхід до ресурсів.  

Збереження традицій, дизайн, що буде актуальним і за десятки років, створення речей, які можна передати у спадок, – головні цінності бренда ARTEMKLIMCHUK.

Інші історії у межах проєкту ви знайдете тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram