Спецпроєкти

80 000 школярів-доброчинців: в Україні стартувала благодійна ініціатива «Щедрий Вівторок Діти»


Вважаєте, що доброчинністю можуть займатися лише дорослі? Глобальний доброчинний рух #ЩедрийВівторок доводить – робити добрі справи можна в будь-якому віці.

Україна стала 154 країною, яка долучилася до всесвітнього доброчинного руху «Щедрий Вівторок» (у світі – Giving Tuesday) у 2018 році. З 2018 року до «Щедрого Вівторка» долучилися тисячі українців, серед яких – 80 000 школярів з понад 300 шкіл з різних регіонів.

Цього ж року Україна долучилася до ініціативи «Щедрий Вівторок Діти», частини глобальної ініціативи #GivingTuesdayKids.

Мета цього проєкту – зробити добрі справи корисною звичкою і заохочувати дітей займатися благодійністю з раннього віку.

Як дітям долучитися до проєкту?

Долучитися до проєкту дуже просто: можна організувати доброчинний ярмарок, концерт чи будь-яку добру ініціативу – стати донором крови, здати одяг на переробку або взяти котика з притулку. Ще один спосіб — брати участь у флешмобах, які відбуватимуться у соцмережах упродовж наступних місяців під хештегом #ЩедрийВівторокДіти.

Якщо вмієш фотографувати, малювати, писати або робиш що завгодно круто, тоді ця суперсила може допомогти некомерційним організаціям, доброчинним фондам або соціально-відповідальному бізнесу.

Участь у доброчинному русі можуть брати як самостійні добротворці – школярі чи класи або школи повним складом.

Ініціювати та координувати проведення#ЩедрийВівторокДіти у школах України буде доброчинний фонд «Запорука».

«Активна участь дітей у розвитку культури доброчинности, їхні добрі справи та креативний підхід до вирішення суспільних проблем переконали нас, що створення ініціативи #ЩедрийВівторокДіти – логічний крок у розвитку проєкту», – розповідає координаторка ініціативи «Щедрий Вівторок» в Україні Любов Раїнчук.

Амбасадоркою ініціативи #ЩедрийВівторокДіти в Україні стала 14-річна Юліана Колесникова з Харкова. За плечима дівчинки — безліч благодійних акцій, які вона ініціює змалечку. Наприклад, вигравши вокальний конкурс для дітей, Юліана пожертвувала грошову премію на добрі справи.

Наразі дівчинка пише книгу. Вона сподівається її випустити і отримані від продажу примірників кошти переказати на доброчинність.

Стежити за перебігом новин ініціативи можна на сайті.

#ЩедрийВівторок — це Всеукраїнський День добрих справ, аналог всесвітнього доброчинного руху GivingTuesday. #ЩедрийВівторок відбувається щороку в перший вівторок після Дня подяки і цього року святкується 1 грудня.

В Україні проєкт з’явився завдяки ініціативній групі у складі доброчинних фондів Zagoriy Foundation, Таблеточки, Українського форуму благодійників та Клубу Добродіїв. З 2018 року до «Щедрого Вівторка» в Україні долучилося понад 500 ініціатив і понад 120 тисяч учасників.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь