Спецпроєкти

Народне голосування: обрали найкращий пивний ресторан


Національна ресторанна премія СІЛЬ продовжила ініціативу народного голосування, запроваджену минулоріч разом з виданням bit.ua. Цього року bit.ua разом з брендом Stella Artois влаштували народне голосування в номінації «Найкращий пивний ресторан». 

Stella Artois уже другий рік поспіль вручає нагороду найкращому пивному ресторану, і цього року найкращий заклад обирали не лише завдяки оцінкам журі; відвідувачі цих закладів також мали змогу висловити власну думку.

Загалом у фінал номінації «Найкращий пивний ресторан» вийшло вісім пивних ресторанів. У номінації оцінювались заклади з власною пивоварнею або великим асортиментом пива. Журі премії оцінювали кухню, сервіс, атмосферу та спеціалізацію ресторану. Переможця було оголошений під час онлайн-трансляції 1 грудня о 19:00.  

Критерії оцінювання:

  • великий асортимент страв у меню в різних категоріях, які доповнюють кожну позицію пива; 
  • розливне і пляшкове пиво, наявність сезонних і авторських сортів;
  • правильна подача і зберігання пива; 
  • професіоналізм і культура спілкування персоналу.

Читачі bit.ua також змогли долучитися до журі премії та особисто обрати найкращий, на їхню думку, пивний ресторан серед фіналістів. 

AltBier (Харків)

Харків, вул. Культури, 8
Facebook 

Харківський пивний ресторан, де варять пиво за старовинними чеськими рецептами. Процесом у пивоварні AltBier керують спадкові чеські пивовари, які готують тільки живе пиво, що не піддається консервації, штучній карбонізації, пастеризації та фільтрації. У меню закладу представлено понад 18 сортів пива, зокрема легендарні стаути, портери та елі. Тут широкий вибір страв італійської кухні, а також холодні та гарячі закуски під пиво, бургери, ковбаси власного виробництва, риба і м’ясо, приготовані в хоспері.

Brugge (Київ)

Київ, вул. Маршала Конєва, 8 
Facebook 

Бельгійський пивний ресторан у Києві. Тут готують крафтове пиво за рецептами бельгійських пивоварів: світле пиво з легким пряним ароматом хмелю; пшеничне пиво верхового бродіння, зварене за традиційним рецептом із ячмінного та пшеничного солоду; фірмовий світлий ель з пряним фруктовим ароматом; медове пиво, зварене за авторським рецептом з використанням унікальної технології додавання меду; темне пиво Royal з виваженим балансом карамельного смаку та легкою гірчинкою, якої пінному надає смажений солод.

У меню кухні – страви на будь-який смак і будь-яку компанію. Крім класичних закусок до пива, тут також пропонують кілограмові м’ясні сети, холодні та гарячі закуски, супи та салати, піцу та бургери, а також ковбаски, рибу та м’ясо, приготовані на грилі.

Oskar (Черкаси)

Черкаси, бул. Шевченка, 150
Facebook 

Перша пивоварня у Черкасах, яка працює з 2012 року. Інтер’єр витримано у стилі класичних європейських пабів: багато темного дерева, шкіряні меблі та контактна барна стійка. Гордість ресторану – власна пивоварня, де варять чотири сорти пива з натуральних інгредієнтів: світле, темне, пшеничне і портер.

Меню кухні містить традиційні страви скандинавсько-німецької кухні: холодні та гарячі закуски, супи та салати, а також традиційні страви до пива на кшталт варених раків, смажених курячих крилець, копченої та в’яленої риби та інших. Окремий акцент у меню зроблений на м’ясних стравах, приготованих на відкритому вогні.

Pivna Duma (Київ)

Київ, вул. Хрещатик, 10
Facebook 

«Пивна дума» є мережею пивних ресторанів з власною пивоварнею. Загалом у Києві працює п’ять закладів з подібною вивіскою, у номінацію «Найкращий пивний ресторан» цьогоріч потрапила «Пивна дума», розташована на Хрещатику, неподалік від Європейської площі. Під керівництвом пивовара Сергія Гойка тут варять класичні сорти пива за авторською рецептурою. За вісім років існування пивовари «Пивної думи» зварили понад 100 сортів пива.

Меню кухні розроблено бренд-шефом мережі ресторанів Олександром Нікітіним з огляду на пивну тематику закладів. Тут можна знайти широкий вибір стейків з американської яловичини, ковбаси власного приготування або снеків, які кухарі «Пивної думи» також готують власноруч.

Tref Beer Hub (Одеса)

Одеса, Люстдорфська дорога, 55-з
Facebook 

Одеський ресторан-пивоварня, розташований у мікрорайоні Таїрово (тобто доволі далеко від туристичного центру). Гордість закладу – фірмове крафтове пиво «Бутельпешт», яке тут варять традиційним способом за авторським рецептом: світле, пшеничне, темне та напівтемне.

У меню кухні можна знайти страви з різних куточків світу: український борщ і сало, італійська паста та піца, американські бургери, грузинські люля-кебаби, японські суші, а також супи, салати, широкий вибір ковбасок і традиційний пивних закусок.

Кумпель на Митній (Львів)

Львів, вул. Винниченка, 6
Facebook 

Перший у Львові ресторан-пивоварня з багатим вибором пива, яке варять у ресторані прямо на очах гостей. Мідні чани для варіння хмільного стоять просто посеред зали, тож кожен гість може особисто спостерігати за процесом народження живого пива.

З їжі в «Кумпелі» подають тільки страви традиційної галицької кухні. Автентичні галицькі рецепти – флячки, часникова зупа, карманадля, банош, андрути тощо – тут поєднані з витонченою ресторанною подачею та відмінно доповнюють той чи той сорт пива. 

Солом’янська броварня (Київ)

Київ, Солом’янська площа, 2Б
Facebook 

Ресторан-пивоварня «Солом’янська броварня» налічує два заклади в Києві, до номінації «Найкращий пивний ресторан» цього року потрапив заклад, який розташований на Солом’янській площі. Тут варять пиво за класичними технологіями, дотримуючись Баварського закону про чистоту пива 1516 року. 

Пивовари «Солом’янської броварні» варять вісім сортів пінного напою, використовуючи найкращі рецептури класичної та авторської технології пивоваріння. У меню кухні – розмаїття страв: від простих закусок під пиво до фірмових основних страв, випічки і десертів. 

Театр пива “Правда” (Львів)

Львів, площа Ринок, 32
Facebook 

Ресторан-пивоварня, розташований у самому центрі Львова на площі Ринок. «Наша місія – дати людям можливість пити правдиве пиво. Ми віримо в те, що місто заслуговує на свій унікальний стиль, який виробляють тільки у Львові і який будуть впізнавати, як впізнають продукти із Шампанії чи Парми», – кажуть засновники закладу.

У меню можна знайти 18 постійних сортів пінного, а також сезонне, лімітоване та особливе пиво. Меню кухні – невеличке, основний акцент зроблено на закусках до пива. Проте тут також можна скуштувати супи, салати, десерти та кілька основних страв – усе це чудово пасує до різних сортів пива.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram