Спецпроєкти

Французька кіностудія Pathé перезніматиме «Трьох мушкетерів»


Разом із французькою кіностудією Pathé продюсер Димитрій Рассам зніме нову високобюджетну екранізацію «Трьох мушкетерів» Александра Дюма.

Про це повідомляє Variety.

Що це означає?

Перший фільм про трьох мушкетерів вийшов 1921 року. Кіностудія Pathé також брала участь у створенні цієї культової стрічки. Генеральний директор кінокомпанії заявив, що в нової картини є всі шанси на успіх саме зараз. По-перше, оригінальному фільму виповнилося рівно 100 років. По-друге, кінотеатри закрито, і глядачі будуть ще сильніше жадати сюжету, повного пригод, у «новому світі постпандемії».

Творці вирішили зібрати зірковий акторський склад. Ролі д’Артаньяна, міледі й Атоса виконуватимуть Франсуа Сівілом, Єва Ґрін і Венсан Кассель. Крім того, у проєкті знімуться Вікі Кріпс у ролі королеви Анни Австрійської, Піо Марман у ролі Портоса, Ромен Дюріс у ролі Араміса, Луї Ґаррель у ролі короля Людовика XIII. 

Знімуть одразу два фільми «Три мушкетери. Д’Артаньян» і «Три мушкетери. Міледі». Режисером стане Мартен Бурбулон. Картина з двох частин обійдеться в 60 мільйонів євро, зйомки почнуться в кінці літа.

«Що вразило нас, то це те, наскільки сучасними були персонажі та сюжети в роботах Дюма. Насильство в суспільстві, права жінок, релігійні війни… Пам’ятаючи про це, ми підійшли до нашої адаптації», – сказали сценаристи Матьє Делапорт і Александр де ла Пательєр.

Творці планують запустити фільм у прокат у всьому світі. Права вже купили французькі канали M6, OCS і Canal Plus, а також кінокомпанії Constantin Film у Німеччині і DeAPlaneta в Іспанії.

«Ми відчуваємо велику відповідальність за захист творчости Дюма, пропонуючи водночас справжню і захопливу кінематографічну сагу для сьогоднішньої аудиторії», заявив Димитрій Рассам.

За словами продюсера, у фільмі будуть й історичні постаті, як і в Дюма. Однак з’являться і нові персонажі, щоб збагатити «екстраординарне полотно» автора. Наприклад, у картині з’явиться історія, заснована на біографії Луї Аніаби, якого прозвали «чаклуном Версаля» за його дар зцілення. У французькому нон-фікшині він став першим темношкірим героєм.

Раніше ми розповідали, що церемонія вручення «Оскара» пройде відразу в кількох місцях. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь