Спецпроєкти

Wi-fi на дорогах і найпопулярніші відеоігри серед українців: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Тиждень, як завжди, був дуже насиченим. Ми зібрали для вас важливі новини та події, які ви могли пропустити. 

Переклад збірки Сергія Жадана «A New Orthography» видавництва Lost Horse Press номінували на премію PEN America Literary Awards. Це єдина українська книга, яка представлена в конкурсі. Церемонія нагородження переможців відбудеться 8 квітня в онлайн-форматі.

У Великобританії 80-річний листоноша Джордж Бейлі, що працював на пошті останні 16 років, отримав у подарунок електровелосипед. Джордж Бейлі вважається одним із найстаріших листонош у Великій Британії. Перед тим як йому мало виповнитися 80 років, листоноша замислився про те, щоб піти на пенсію остаточно.

У підручниках з історії України помітили російську концепцію, їх відправлять на додаткову перевірку.

«Підручники тлумачать історію освоєння Степової України в руслі концепції “Новоросія”, а підручник 80802 ще й порівнює українців XVII століття з первісною людиною. Обидва підходи неприпустимі», — йдеться в заяві Інституту.

Мінцифри розробило публічний портал, де кожен може переглянути проєкти, які планують запровадити в наступні три роки. У кожному міністерстві є менеджери від Мінцифри, які досліджують роботу структур та аналізують, які послуги можна оцифрувати. У результаті дослідження Мінцифри отримало список проєктів із повною інформацією про них: які підпроєкти потрібно втілити, цифри, дедлайни, бюджет. Зокрема, розробили план доступу до інтернету на дорогах. Найближчим часом на кількох стратегічних трасах ця функція запрацює.

Директорку академічного ліцею «Гармонія» в Боярці усунули від роботи після смерті семикласниці, яка випила багато пігулок безрецептурного препарату й померла від отруєння. Шістнадцятого лютого дві учениці сьомого класу академічного ліцею «Гармонія» в Боярці випили по кілька блістерів таблеток. Після цього одна з дівчат померла, а іншу — ушпиталили. На час розслідування міська рада ухвалила рішення усунути від роботи директорку ліцею.

Українські вчені провели дослідження впливу COVID-19 на психологічний стан людей, які на нього перехворіли. Участь у дослідженні взяли 300 людей із різних регіонів України. Учасники/-ці були віком від 18 до 60 років і старші. За результатами дослідження, 76% людей відповіли, що досі не повернулися до психологічного та фізичного стану, який мали до хвороби.

Компанія NielsenIQ за підтримки Wargaming дослідила гейм-світ в Україні й опублікувала рейтинг найпопулярніших ігор серед українців. Середній вік українського геймера – 31 рік. Серед опитаних основною причиною захоплення іграми є бажання розслабитися, «убити час» і відійти від реальності.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь