Спецпроєкти

У Берліні побудують єдиний релігійний центр для християн, мусульман та юдеїв


У Берліні розпочали будівництво єдиного релігійного центру House of One, що поєднує в собі християнську церкву, мечеть і синагогу.

Про це повідомляє The Guardian.

Що це означає?

Центр House of One будують на місці знищеної 1964 року владою НДР церкви Святого Петра, фундамент якої виявили близько 10 років тому.

Будівництво триватиме 4 роки, розпочнуть його 27 травня 2021 року. Вартість проєкту становить 47 мільйонів євро. Основну суму – 30 мільйонів євро – виділила муніципальна влада, ще 9 мільйонів зібрали з пожертвувань. Решту – 8 мільйонів – планують отримати, оголосивши у грудні 2020 року останній збір. 

Архітектуру будівлі розробляла берлінська студія Kuehn Malvezzi. Андреас Начама – рабин, який працює над проєктом разом із християнським священником та імамом – стверджує, що віряни різних релігій молитимуться окремо, але зможуть відвідувати одне одного в релігійні свята та інші урочистості.

«Це більше ніж просто символ. Це початок нової ери, де між нами немає місця ненависті», ─ додав рабин.

У народі єдиний релігійний центр назвали churmosquagogue, що можна перекласти як «церквомечетегога».

«Ідея проєкту досить проста. Ми хотіли побудувати будинок молитви й навчання, у якому три релігії могли б мирно співіснувати, зберігаючи свою індивідуальність», ─ говорить християнський богослов Роланд Штольте. 

Східний Берлін, за словами богослова Штольте, – це світське місце. На його думку, релігійним установам варто знайти нову мову, щоб актуалізувати себе тут. 

Раніше ми розповідали, що Мінкульт розпочне будівництво музею Революції гідности. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь