Спецпроєкти

Історія доставки в картинках,або
Дякую, що я живу у XXI столітті

У нашому житті є багато речей, які ми вважаємо буденними, але забуваємо, що з'явилися вони зовсім недавно. Інколи страшно подумати, як люди жили без швидкої та безпечної доставки. Колись неможливо було замовити будь-що до своїх дверей просто зараз? Як це взагалі?


Разом із сервісом Uklon ми згадали історію доставки, щоб ще раз переконатися, що живемо в найкращі часи.
Голуби-маніпулятори
Ці птахи чудово орієнтуються в просторі та мають суперсилу знаходити найкоротший шлях додому. Щоправда, користуватися такою доставкою було не дуже зручно, оскільки потрібно було дивитися в завтрашній день та знати наперед, хто і звідки захоче вам надіслати звістку.

Зате так можна було впливати на людей, від яких чекаєш листа. Мовляв, ось мій голуб, він буде сидіти тут і дивитися на тебе, доки ти не напишеш.

Такі пернаті стали б у пригоді тим, кому набридло писати колегам:
«Друзі, дедлайн горить, де лист?777?!!11!1!». Цю функцію міг би виконувати страхітливий шкребіт голубиних лапок.
Гемеродроми — давньогрецькі кур'єри, були професійними спортсменами. Деякі з них навіть перемагали на тогочасних Олімпійських іграх. Залишилось тільки наздогнати цих атлетів, щоб передати посилку для когось зі своїх близьких.

А от улюблені бургери ми б у них не замовляли — після довгої тряски
в дорозі до вас доїде хіба що смузі з булочки, котлети та листя салату.
Давньогрецькі красунчики
У всі часи також були доступні перевезення тваринами. Великі каравани верблюдів або віслюків повільно, але впевнено йшли до своєї мети, тягнучи на собі посилки.

Шкода, що розрахувати час доставки тоді було неможливо. Тому якби ви тоді вітали тітку з успішною купівлею корови, то відразу в листівці можна було б дописувати «З Днем Конституції, веселого Весняного Рівнодення, Щасливого Песаху, з Новим роком, зі Старим Новим роком і з Миколаєм!». Бо хтозна, коли та посилка доїде.
Доставка тривалістю в життя
Працюй на мене або помри
У XV сторіччі Людовік ХІ вигадав нову професію — королівський кур'єр. Відповідальний персонал, широка мережа відділень, смертна кара для працівників, якщо вони допоможуть приватній особі — непогана компанія, але є нюанси. На щастя, нині королівський сервіс доступний усім охочим, а не тільки аристократам із кумедними перуками.
Облизувати марки всю ніч
Сьогодні ми можемо одночасно переписуватися з друзями з усіх куточків світу — хоч з Австралії, хоч із Канади, хоч із Позняків. Попередні покоління такою великою кількістю друзів похвалитися не могли. Хтось скаже, що через інтернет, а ми думаємо — через марки.

Ви подивіться у свій список контактів у месенджері — уявляєте, скільки це треба було б написати листів та облизати марок, щоб надіслати стільки конвертів? Та в нас язики б повідпадали!
Ми не Discovery History, але нагадуємо, що раніше для відправлення будь-чого треба було йти на пошту та заповнювати стос паперів. І добре, якщо ви каліграфіст. А якщо у вас почерк, як у мене, то вашу посилку
«У Херсон» могли б ідентифікувати, як у «У Херсонес».

Така посилка йшла б довше за звичайну — усе ж таки доведеться почекати, доки на пошті змайструють машину часу та відправлять ваш пакунок у V століття до нашої ери.
Таємні ієрогліфи на посилці
Я стежу за тобою
Сьогодні не треба ділити відстань у верстах на кількість ночей, щоб зрозуміти, де зараз ваша посилка. Можна навіть не переживати, що на околицях вашого міста рясні оливкові дерева і голуб із вашим листом затримається там на кілька днів.

Завдяки трекінгу доставки в Uklon ви можете побачити в режимі реального часу, де ваш кур'єр, та зрозуміти, чи встигнете ви погуляти із собакою до його приїзду.

Зручно? Зручно!
З турботою про улюблених людей
Хочеш передати своєму крашу еклери, які зробив/-ла власними руками? Тепер не треба купувати велосипед або їхати з тістечками в переповненій маршрутці, щоб зекономити.

Доставка сьогодні настільки дешева, що разом з Uklon ви можете хоч щодня тішити своїх близьких подаруночками.
Облизувати марки всю ніч
Сьогодні ми можемо одночасно переписуватися з друзями з усіх куточків світу — хоч з Австралії, хоч із Канади, хоч із Позняків. Попередні покоління такою великою кількістю друзів похвалитися не могли. Хтось скаже, що через інтернет, а ми думаємо — через марки.

Ви подивіться у свій список контактів у месенджері — уявляєте, скільки це треба було б написати листів та облизати марок, щоб надіслати стільки конвертів? Та в нас язики б повідпадали!
Uklon, сенк'ю від душі!
До хорошого звикаєш швидко. Коли є сервіси доставки, де все оформлюється за декілька кліків, — користуватися іншими вже не зможеш. Як зручно, що сьогоднішня доставка працює блискавично.
Дякую тобі, Uklon,
від імені всіх голубів, коней і віслюків світу!