Спецпроєкти

Інтерактивні проекти у смартфоні: чим застосунок 211STEPS корисний для українських креаторів та бізнесу


Український застосунок 211STEPS – це платформа, на базі якої можна створювати власні інтерактивні проєкти, не занурюючись у питання розробки чи написання коду. У застосунку вже можна отримати досвід на різну тематику. Зокрема запущено новий проєкт «Повернення», який піднімає вічні людські питання. 

Що таке «Повернення» 

«Повернення» – це серія аудіо історій від імені людей, які стикнулися з подіями на окупованих територіях України. У відвертому монолозі герої розказують нам, як не зраджувати себе під тяжінням обставин. Як зміцнити волю в момент відчаю. 

Креаторка проєкту – Тамара Трунова – головна режисерка Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Перша історія – «Повернення до Гідності» – вже доступна у застосунку. Правозахисниця Олександра Матвійчук ділиться пережитим і дає можливість кожному вступити з нею у своєрідний діалог. Час від часу слухач може направляти розповідь власним вибором. Сюжети передбачають кілька паралельних ліній, які в результаті виводять глядача на одне логічне завершення історії – метафору важливого етапу в житті, який не минає безслідно. 

Більше про технологію 211STEPS 

Технологія побудована на принципі глибокої взаємодії сюжету та глядача, а також глядачів одне з одним. Окрім класичних аудіовистав чи екскурсій, платформа дозволяє випускати імерсивні сюжети, у яких глядач може сам впливати на хід подій. 

Усвідомлення власної сили вибору – це потужний інструмент для творчості, який одразу включає більший спектр емоцій, переживань і відчуття причетності до того, що відбувається перед очима. У такий спосіб глядач ще більше заглиблюється в сюжет і звичне, пасивне, лінійне споживання контенту перетворюється на непередбачувану гру. 

Не тільки аудіо. Повне занурення

Команда 211STEPS разом із партнерами вже розробляє план оцифрування двох міст України. Створення такого віртуального простору розширить можливості креативної індустрії, індивідуальних креаторів та бізнесу. Це новий ефективний спосіб комунікації з аудиторією, яка включається у продукт і взаємодіє з ним довше за будь яку рекламу. 

Віртуальна мапа, на якій можуть бути закріплені локації, квести, геоігри, виставки робіт або інша інформація має відкрити новий унікальний досвід як для жителів міст, так і для туристів незалежно від мови спілкування. Для інтеграції віртуального простору у фізичний світ будуть створені локації з проєкторами, екранами, звуковим оформленням та доповненою реальністю. 

Технологія не має географічних чи культурних обмежень, тож із часом пошириться на великі міста у всьому світі. 211STEPS як технологія для створення авторських проєктів буде доступна для креаторів та бізнесу в червні. Але відібрані заявки на проєкти команда розглядає вже зараз.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь