Спецпроєкти




Круті фішки для подорожей без напрягів, що зекономлять час та гроші



Круті фішки для подорожей без напрягів, що зекономлять час та гроші
А ви, коли знаходитеся в аеропорту, помічаєте цих людей? Тих, хто відчуває себе майстрами подорожей, хто навіть не звертає уваги на довгі черги, некомфортні стільці і сувору економію в аеропортах (ні тобі чаю, ні кави). Кому все вдається легко і без стресу. А ще тих, хто теж подорожує, але по-іншому, вони хотіли б мандрувати більше, якби не ті самі черги, умови й економія. Нам здається, на відміну від останніх, справжні тревел-гуру знають про фішки, які допомагають розслабитися і отримувати задоволення від подорожі – наприклад, тревел переваги, які отримують користувачі преміальних карток Mastercard. Ми порівняли життя з ними і без. Ось що із цього вийшло.
1
Час очікування
Усі ми різні, але в подорожах у кожного з нас може трапитися таке. Уяви, ти прокинувся вже злим, бо не виспався. А не виспався тому, що встав хтозна-коли, щоб вчасно приїхати в аеропорт. Ти довго викликав таксі, тому почав нервуватися ще вдома. Коли ти нервуєшся – не можеш ні їсти, ні пити. Так і відпав варіант із поснідати і випити кави. Хоча ти вчасно приїхав у аеропорт, рейс затримали. Усе, що залишилося – вивчати обстановку в аеропорту, сидячи на незручному стільці, та ще й без інтернету, бо той саме почав глючити. Єдина радість – погратися в ігри на телефоні (якщо раптом у тебе вони є) і довго пити каву (одну чашку – бо через ціни у аеропорту, другої вже й не так хочеться).
А це твоя смарт-версія – ти виспаний і з преміальною карткою Masterсard. На тебе дивляться, немов на людину з іншої планети – невже тобі насправді подобається перебувати в аеропорту більше, ніж літак-приземлення-нова країна? Хмм, хоча, це ж можливо! Адже в тебе є смарт-картка, якою ти користуєшся для оплат у щоденному житті, а переваги маєш і під час подорожей. Наприклад, якщо не встиг поснідати вдома – велкам до бізнес-зали Mastercard, де є і їжа, і напої, і свіжа преса та швидкісний Wi-Fi. Тут безкоштовно можна потусити 3 години і спокійно з комфортом дочекатися поки оголосять посадку на твій літак.


2
Така різна реєстрація
Інколи тебе переслідує відчуття, що це прям твоя карма – потрапляти в подорожах у довгі черги і стояти, стояти, стояти. Серйозно, ти – не ти, якщо не витратиш як мінімум годину на чергу і нерви. Взагалі починаєш думати, що черги були створені саме для тебе, як перевірка на витримку в стресових ситуаціях. Тому зараз вже 30 хвилин чекаєш біля стійки реєстрації та здачі багажу. Ну, і як бонус – очікування контролю в зоні вильоту. А що, хіба не так виглядає успіх?

Смарт-версія тебе не знає, що таке черги. Хоча, можливо, і знає. Але лише тому, що ти часто чуєш про довгі черги від друзів. Вони розказують, скільки всього «цікавого» можна дізнатися у черзі – хто з ким одружився, справжні причини, чому люди йдуть в айті, скільки можна з'їсти бургерів за раз тощо. Тоді ти показуєш друзям свою улюблену – картку Mastercard, з якою не стоїш у чергах, а швидко проходиш реєстрацію, авіаційну безпеку і паспортний контролі на Fast Line у «Борисполі» . Зараз, наприклад, у тебе залишилася година до посадки, а ти вже все зробив – якраз час для Duty Free. До того ж, з цією ж карткою ти маєш там знижку 15%, пам'ятаєш?


3
«Домашні» аеропорти
Аеропорт вдома, в Україні, для тебе звичний, все там тобі добре знайоме, почуваєшся як удома, а в інших країнах ти все ж таки новачок, гість. Та й взагалі, що там робити? Зони очікування стандартні, кава дорога, а преса не надто цікава.
У твоєї смарт-версії інше ставлення до аеропортів – ти знаєш про бізнес-зали Mastercard у світових столицях та програму Lounge Key, а отже, і про доступ до бізнес-залів у аеропортах усього освіту. Тому ти користуєшся різними авіалініями, але, завдяки своїй картці, перебування в аеропортах стає приємним – можна сказати, домашнім. А коли ти плануєш нову подорож, на 100% впевнений: якщо прилетиш в один із понад 1000 аеропортів із бізнес-залами чи спеціальними Masterсard-лаунджами, тобі там будуть раді.
4
По місту на колесах
Незважаючи на свою нелюбов до аеропортової логістики, ти реально любиш подорожувати: ходити по музеях і виставках, відвідувати заклади з національною кухнею та просто пізнавати місто, в якому знаходишся. За місяць ти складаєш список місць, які хочеш відвідати, а потім ще й ретельно вивчаєш, як дістатися до них. Можна було б взяти напрокат авто, але ти ж краще зекономиш і понакупляєш магнітиків, ніж із комфортом дістанешся до місця призначення. Окрім того, «на громадському транспорті можна побачити все найцікавіше в місті», – так ти зазвичай себе переконуєш. Важче переконати себе, якщо потрапив, скажімо, у Ісландію.
Але твоя смарт-версія реально смарт! Адже ти продумуєш подорож до найдрібніших деталей. І не забуваєш про комфорт – знаєш, що авто напрокат збереже твої нерви, час на орієнтування в чужому місті (в більшості машин є навігатор), а також гроші. Круто, коли в тебе є преміальна картка, а її партнери – Hertz та Avis. Ці компанії здають у прокат автомобілі по всьому світу з можливістю підвищити клас авто. А «по дружбі» тим, в кого картка Masterсard дарують знижки і членство в їхніх клубах. Коли ти смарт – додаєш у список must-visit декілька нових місць, адже тепер ти всюди встигаєш.
5
Швидка travel-допомога
Було декілька випадків, коли ти хотів потрапити в ресторан, а прийшовши, побачив, що немає місць або все зарезервоване. А ще ти запізнюєшся на зустрічі, бо таксі, яке викликаєш, не приїжджає вчасно. Уяви найбільший фейл: ти ніби забронював квартиру, а коли прилетів, її орендодавець відморозився і ти був змушений на ходу шукати варіанти нічліжки. Потім ти зробив певні висновки і тепер, коли будуєш плани, перевіряєш все і всіх декілька разів – одним словом, параноїш.
Коли ти смарт, ти шариш, що чат-боти – це допомога у вирішенні будь-яких питань 24/7. До того ж вони не займають багато місця на телефоні і не починають розмову, коли їх не просять. Тому ти користуєшся Mastercard Concierge у Telegram. Завдяки сервісу завжди маєш під рукою усі номери лікарень, спа-салонів, магазинів, розклад літаків, а ще консьєрж допоможе викликати таксі. Нещодавно ти дізнався, що спектр послуг ще ширший – можна замовляти товари, організовувати тури і замовляти столик у ресторані. А ще й часом отримати запрошення на світські заходи!
6
Співрозмовник в кишені
У день вильоту ти набагато раніше приїжджаєш в аеропорт, щоб купити подарунки собі або рідним у Duty Free. Потім ти не знаєш, що робити, адже зазвичай час залишається, а сидіти на одному місці неприкольно. Але хіба в тебе є інший варіант?
У смарт-тебе варіантів багато! Перед тріпом ти зайшов у Mastercard Facebook-бот і розпитав про додаткові можливості своєї картки, які можуть стати в нагоді під час подорожі. Знайти бізнес-зали у різних аеропортах світу? Без проблем. Налаштувати цифровий гаманець? Легко. Розпитати про різні продукти та сервіси? А найкрутіше – можна пошопитися онлайн у MyDutyFree, від душі закупитися й отримати все безпосередньо перед вильотом (та ще й зі знижкою). Бот завжди на зв'язку. Тому, де б ти не був, завжди є співрозмовник.
Подорожі бувають такі різні! Дехто ні в чому собі не відмовляє. Інший, навпаки, витрачає час і нерви, намагаючись зекономити гроші. Всяке буває, але головне, щоб ти був смарт і мав смарт-картки – тобто карти Mastercard. Це ж шалена економія часу, грошей, власних нервів і багато переваг для такого любителя поганяти по світу, як ти.

*Якщо хтось не знає, то смарт-картка – це преміальна картка Mastercard, що відкриває доступ до ексклюзивних travel-переваг. Такі картки – це World Elite Mastercard, World Black Edition Mastercard, Platinum Mastercard або Corporate Mastercard. Достатньо лише регулярно здійснювати оплати і можна енджоїти у подорожах. Деталі та умови користування сервісів найкраще розпитати у представника свого банку (бо вони відрізняються), але основне є тут.