Спецпроєкти

Що і де пити на тижні авторських коктейлів від фіналістів конкурсу World Class?

З 10 по 16 червня в обраних барах Києва та Харкова пройде World Class Week – тиждень авторських коктейлів від фіналістів наймасштабнішого світового конкурсу барменів World Class. На ньому зустрічаються представники понад 50 країн з усього світу і змагаються за звання кращого. Протягом 2019 року понад 60 барменів з усієї України боролися за можливість представляти Україну на глобальному фіналі в Глазго. Головна мета цього конкурсу – показати, що алкогольні напо точно так само можуть бути вишуканими, як і кухня в ресторанах.


bit.ua склав маршрут барами, у яких можна буде підтримати улюблених барменів-фіналістів, спробувати авторські мікси, а також виграти квиток на фінал World Class Ukraine 2019 або пляшку лімітованої серії американського бурбону Bulleit Tattoo Edition.


BARVY
(вул. Мечникова, 3, Київ)


Ресторан-бар BARVY, розташований на Печерську, люблять за сучасне переосмислення традиційної української культури. Тут все made in Ukraine: від дизайнерської уніформи персоналу до сучасних страв, приготовлених із традиційних для України продуктів. Навіть коктейльна карта тут розроблена з фокусом на локальних компонентах – так, бармен Руслан Сухотеплий в своєму World Class коктейлі змішав лікарські трави та ягоди з Карпат.





Джин Tanqueray 10

Домашній ягідний тонік з лікарських трав Карпат і ягідної паленки з карпатських ягід


True Burger Bar
(вул. Богдана Хмельницького, 42, Київ)

B True Burger Bar можна відчути смак справжньої Америки – панкейки із кленовим сиропом, новоанглійський вершковий клем-чаудер, бізон-чікен кобб салат, бостонський шоколадно-вершковий пиріг і, звичайно, правильні бургери. А ще тут дуже уважно поставилися до складання коктейльної карти – вона також американська, але не варто думати, що все закінчиться звичайним Лонг-Айлендом. Бармен Олександр Колісніченко виступає за гарний смак в алкоголі і його коктейль – квінтесенція вишуканого американського смаку (у всіх сенсах).
Коктейль Full Rich Bourbon, 188 грн.

Bulleit bourbon
мадера, настояна на терні
біттер
карамель
какао


Parovoz Speak Easy
(вул. Велика Васильківська, 19, Київ)

Один із культових барів Києва, і, в той же час, «бар для своїх», Parovoz Speak Easy цього року може похвалитися одразу двома фіналістами. Анастасія Гота та Тіма Семенюк уже перемагали у конкурсах барменів, а цього разу увійшли до фіналу World Class з авторськими пряними, свіжими, по-справжньому, літніми міксами.
Коктейль Herbs&Rye, 200 грн.

Bulleit Rye
лікер альпійських трав
ожиновий лікер
лимон
содова
м'ята


Коктейль Miami Peach, 200 грн.

Tanqueray No.Ten
лимон
персиковий лікер
цукровий сироп
білок
абсентовий біттер


Pink Freud KYIV – відомий дворик у серці Подолу, де тепло й затишно 365 днів на рік. І справа тут не лише у правильному місці, а й в оригінальній коктейльній карті. Вона справді є картою, де всі напої поділено на чотири блоки, щоб легше було обирати: насичені, освіжаючі, солодкі та кислі. Але якщо і карта не допоможе вибрати – варто взяти коктейль барменеджера Антона Стрельченка, з яким він цього року вийшов у фінал World Class.


Pink Freud KYIV - Пінк Фройд Київ
(вул. Нижній Вал, 19, Київ)

Коктейль Grain's Connection, 200 грн

Bulleit 10
скотч Talisker 10
хендмейд бітер на основі Bulleit Rye і деревної тирси, із додаванням пряного анісу і мускату
ячменно-медовий сироп


Alaska Kyiv
(вул. Січових Стрільців, 20, Київ)

Ресторан Alaska Kyiv відомий своїми івентами – тут проводять презентації, свята та голосні вечірки, їдять крабів та інші морепродукти, а також захоплюються величезною барною картою. На барі працює Савелій Дьомін, відомий міксолог-експериментатор з гарним смаком. Його експеримент, що увійшов до шорт-листа World Class, і варто спробувати, у першу чергу.
Коктейль Crimson Fizz, 200 грн.

Джин Tanqueray No.Ten
буряк
білий чай
імбир
перець
кінза


ZUZU brasserie
(пл. Конституції, 2/2, Харків)

У харківську ZUZU brasserie можна приходити у будь-який час і завжди буде смачно: зранку забігти на каву із французькою випічкою, на обід привести всю сім'ю. Але фішка закладу – його бар з авторською коктейльної картою. Тож обов'язково треба прийти сюди ввечері на кілька авторських коктейлів від бармена Ігоря Ліма. Почати варто із коктейлю, який, власне, і приніс Ігорю місце у фіналі World Class.


Коктейль Wanderlust, 145 грн.

Бурбон Bulleit
китайський чай Лапсанг Сушонг
біттер Martini на розмарині
мед




Найбільші поціновувачі барної культури, які спробують усі коктейлі від фіналістів, отримають не лише задоволення, а й призи. У першому відвіданому барі-учаснику World Class Week ви отримуєте STICKER BOOK, в який за кожен випитий коктейль від фіналіста вам вклеюють стікер. Чотири стікери #worldclassweekUA – квиток на фінал World Class Ukraine 2019, який відбудеться 21 червня у Києві. Шість стікерів #worldclassweekUA – можливість першими в Україні отримати пляшку лімітованої серії американського бурбона Bulleit Tattoo Edition і два келихи (стікери можуть повторяватись).

Щоб взяти участь у конкурсі, треба відправити фото заповнених сторінок зі стікерами особистим повідомленням на офіційну сторінку World Class Ukraine. Кількість призів обмежена.

Протягом останніх десяти років World Class співпрацює з кращими світовими алкогольними напоями – преміальним портфелем Diageo Reserve. Підрозділ Diageo Reserve об'єднує бренди, побудовані на міцній спадщині, майстерності і справжності; фокусується на глобальних можливостях у преміальному сегменті.

Портфель преміальних продуктів включає в себе шотландський віскі Johnnie Walker Black Label, джин Tanqueray No. TEN, горілку Ketel One іCîroc, ром Zacapa, односолодовий шотландський віскі Talisker, Bulleit Bourbon і текілу Don Julio.

Текст: Юлія Мороз
Дизайн: Таня Корнєєва