Спецпроєкти

Куди піти на сніданок. Великий гайд сніданками Києва


Пам'ятаєте про правило «сніданок з’їж сам»? Старе як світ, проте ніколи не втрачає своєї актуальності: ви можете забути про обід, можете не схотіти вечеряти перед сном, але сніданок — занадто важлива подія, аби його пропускати.

Розповідаємо вам про найцікавіші сніданки великого міста — ранні (до дев’ятої ранку), стандартні (з дев’ятої-десятої години ранку) та сніданки, що діють упродовж усього дня. Окремо також розповідаємо про добрі сніданки — благодійну ініціативу видавця bit.ua Тетяни Гриньової, яка цього року поставила собі за мету зібрати три мільйони гривень на допомогу онкохворим дітям, якими опікується благодійний фонд «Таблеточки».

Ранні сніданки

MOCCO
вул. Хрещатик, 15/4
Facebook

Сніданки у ресторані MOCCO подають з 07:00 до 13:00, тому забігти сюди можна як рано-вранці, так і в обідній час. Шеф-кухар закладу Маро Маро пропонує розпочати день сирниками без цукру та глютену, солодкими та солоними боулами, французьким омлетом із шинкою та сиром, яйцями пашот із авокадо та лососем, ковбасками-гриль із картоплею або ранковим бульйоном із равіолі.

Чорноморка
вул. Ярославська, 5/2
вул. Гончара, 15/3
вул. Велика Васильківська, 49А
Facebook

У деяких закладах мережі гастролавок «Чорноморка» ввели меню сніданків. Якщо раніше всі ресторани розпочинали роботу об 11-й ранку, то тепер гостей чекають по буднях із 08:00 ранку, а по вихідних – із 09:00. У меню сніданків «Чорноморки на Подолі» та «Чорноморки на Гончара», а також у новій «Чорноморці на Великій Васильківській» (офіційне відкриття якої відбудеться 2 серпня) – вівсяна каша із лангустинами, омлет із устрицями, млинці із макреллю та картопляним пюре, картопляні оладки із фореллю, шакшука з мідіями, хумус із щупальцями кальмарів, авокадо-тост із печінкою мінтая, тости з чорноморською акулою під соусом дор-блю або макреллю з яблуком та багато іншого.

Bali Bowl Cafe
вул. Велика Васильківська, 14
Facebook

Bali Bowl Cafe у районі метро «Льва Толстого» відкриває свої двері о 07:50, тому сніданки тут теж сервірують дуже рано. Основний акцент у меню зроблено на боули, всю їжу сервірують у глибоких круглих мисках, і сніданки — не виняток. Зранку подають гранолу із манго та кокосовим молоком, вівсянку із пітаєю та веганські сирники з тофу.

Adelle
вул. Велика Васильківська, 29
Facebook

У ресторані братів Гусовських починають готувати сніданки з 07:40 та пропонують, зокрема, великий сніданок по-тельавівськи: приготування яєць на ваш вибір, а до них ще овочевий салат, кунжутний соус тхіну, фету, оливки, хумус, схуг та органічне вершкове масло. Також у меню сніданків — шакшука із печеним перцем,омлет із цвітною капустою, бурекаси з сиром і шпинатом (пиріжки з листкового тіста філо), сирники з кокосовим згущеним молоком і багато іншого.

Хлебный
вул. Велика Васильківська, 67/7
Facebook

Заклад Аліни Косичкиної та Дмитра Заходякіна, який розташований між станціями метро «Олімпійська» та «Палац “Україна”», починає роботу о 07:30 щодня, навіть у суботу та неділю. Тому сніданки тут теж можна замовити до восьмої ранку. У меню сніданків (які, до речі, діють упродовж усього дня) — холодні й гарячі сендвічі, мафіни з різними добавками (шинкою, авокадо, лососем і яйцем пашот), сирники, а також манна та вівсяна каші.

City-Zen café & bar
вул. Велика Житомирська, 20
Facebook

У City-Zen café, що відкрилося минулого літа у бізнес-центрі «Панорама» на ВЖ, сніданки подають з 07:45. Зранку тут можна спробувати кілька видів яєць пашот, а також сирники зі сметаною та джемом, млинці із лососем і крем-сиром, яєчню з ковбасками, авокадо з крем-сиром та круасани – з лососем або із сиром брі та ягідним соусом.

Under Wonder
вул. Велика Васильківська, 21
Facebook

Ресторан Under Wonder, розташований біля кінотеатру «Київ», працює у режимі 24/7, тому починає готувати сніданки з шостої ранку. О 06:00 вам приготують омлет і яєшню із різними добавками, яйця пашот з томатами та соусом песто, сирники з родзинками, солону або солодку вівсянку, оладки з яблуками і млинці з сиром та вишнею. Також у меню сніданків є чіа-манговий пудинг на кокосовому молоці, кілька видів смузі та чотири великих сніданки: київський, англійський, італійський і вегетаріанський.

Petrus-ь
вул. Еспланадна, 28
Facebook

Ще один цілодобовий заклад, де пригощають сніданками з шостої ранку. Ресторан спеціалізується на стравах домашньої кухні, тому сніданки тут відповідні: оладки, оката яєшня із сосисками, млинці, сирники, ліниві вареники, млинці з сиром або з м’ясом, просто сир зі сметаною, домашні мюслі з горіхами і сухофруктами, манна та вівсяна каші, а також сніданки для тих, хто любить «більше і ситніше»: молочні сосиски з пюре і сосиски по-селянськи з печеною картоплею і яєчнею.

Стандартні сніданки

BeerЖа
вул. Регенераторна, 4А
Facebook

У ресторані BeerЖа сніданки подають з десятої ранку, вони стануть ідеальним початком дня для тих, хто живе або працює у районі ЖК «Комфорт Таун». Зранку тут готують солодку та солону вівсянку (з яблуком та ягідним конфітюром або з трюфельним маслом і пармезаном), сирники з соусом Сабайон, скрембл з моцарелою та шпинатом, а також яйця Бенедикт: з лососем та соусом Голландез або з куркою та соусом Цезар.

Amster Damster
вул. Велика Васильківська, 111/113
Facebook

У ресторані Amster Damster, що розташований поблизу станції метро «Палац “Україна”» сніданки готують з 10-ї ранку. Крім традиційних сирників, англійського сніданку, вівсяної каші, тут також пригощають національною голландською стравою поферт’єс, тобто міні-оладками. У ресторані ці крихітні оладки готують у чотирьох варіантах: з карамеллю, зі свіжими фруктами, з шоколадним соусом та маршмелоу або просто із цукровою пудрою та вершковим маслом.

Charlatan
вул. Шота Руставелі, 12
Facebook

У кафе Charlatan сніданки подають з 09:00 до 16:00 та пригощають шакшукою, круасанами з мигдалем, шоколадом або шинкою, яйцями Бенедикт на бельгійських вафлях. Також на сніданок тут можна замовити половинку авокадо з яйцем пашот, сирники із заварним кремом, вівсянку на мигдальному молоці, боул з кіноа, шакшуку та яєчню з сиром, тостами і соусом песто.

Альтруїст
вул. Антоновича, 1
Facebook

У кафе «Альтруїст» сніданки готують з 10-ї ранку та пропонують авокадо-тост з хумусом та гуакамоле, теплий піта-сендвіч з сиром брі, шакшуку з хумусом та пітою, кіноа боул з морквою, авокадо та горіхами, сирники з варенням та лабне, тель-авівський сніданок з куркою або тофу, а також кілька видів тостів з яйцем пашот і з додатками на вибір: з лососем, тунцем або куркою.

Fish&Pussycat Sushi Bar
вул. Бассейна, 5Б
Facebook

У суші-барі Fish&Pussycat сніданки готують з дев’ятої ранку. Тут можна замовити яєчню з грибами, шпинатом і зеленим салатом, авокадо-тост з тунцем татакі, панкейки з кленовим сиропом, сирники із манговим кюлі, вівсянку з карамеллю та свіжими ягодами, скрембл з лососем та копченим йогуртом, гранолу з карамельним поп-корном, а також пряним рибним бульйоном із тостом з креветкою — на той випадок, якщо ви любите зранку поїсти щось рідке та гаряче.

SHO
вул. Мечникова, 18А
Facebook

В українському ресторані SHO, який розташований у районі метро «Кловська» навпроти магазину Goodwine, сніданками пригощають з 09:00. У меню можна знайти великий вибір як солодких, так і солоних сніданків: сирники, ліниві вареники, солодкі та солоні оладки, варені та смажені яйця на будь-який смак, тости й сендвічі, а також каші – вівсяна, гречана й лляна – які тут готують на звичайній та кокосовій воді або звичайному чи рослинному молоці.

Très Français
вул. Костьольна, 3
Facebook

На сніданок у районі Майдану радимо йти у французький ресторан Très Français. Меню сніданків тут діє з 09:00 до 12:00, у цей час можна замовити сирники з лимонною цедрою та ківі-джемом, вівсяну кашу на молоці або на воді, молочні грінки з малиновим кюлі та фруктами, тост з авокадо та козиним сиром, грецький йогурт з лічі та гранолою, боул чіа-манго з лічі та ягодами годжі, а також французький класичний сніданок і сніданок по-ельзаськи: смажена картопля із сосисками, овочами-гриль і яєчнею на сирному сендвічі.

Сніданки цілий день

Normal
вул. Антоновича, 81
Facebook

Арт-ресторан Normal розпочинає роботу з 11:00 та впродовж усього дня готує страви зі спеціального меню сніданків. Тут можна скуштувати рисову кашу на кокосовому молоці з карамелізованим яблуком, гранолу з йогуртом, бананом і горіхами, авокадо-тост з яйцем пашот і соусом з секретним рецептом від шефа, скрембл з лососем, сирники з йогуртом та фруктовим джемом, яйця Бенедикт та великий англійський сніданок.

Avalon
вул. Леонтовича, 3
Facebook

Для тих, хто любить снідати красиво, радимо піти на «ранкову їжу» в Avalon: сніданки тут готують у режимі 24/7, а з вікон ресторану відкривається відмінний вид на Володимирський собор та старий Київ. У меню сніданків можна знайти гранолу, вівсяну, манну, рисову та гречану каші на воді або молоці, брускетту з авокадо й тост із шинкою і яйцем пашот, а також круасани з сьомгою або пармською шинкою, більше десяти різноманітних страв з яєць, сирну та картопляну запіканки, оладки та сирники.

Барсук
пров. Євгена Гуцала, 3А
Facebook

У ресторані Діми Борисова «Барсук» також можна поснідати у будь-який час, починаючи з ранку до самого закриття закладу опівночі. У меню сніданків — шакшука, ліниві вареники зі сметаною та медом, сирники з ягідним соусом, солодка та солона вівсянка, омлет, яєчня або скрембл з трьох яєць, яйця пашот на тостах з лососем або куркою, а також великий сніданок на двох: яйця пашот, сет закусок, два келихи ігристого, сирники або ліниві вареники на вибір.

Hangover
вул. Грушевського, 3А
Facebook

Бар Hangover розпочинає роботу о 12:00 і також пригощає сніданками впродовж усього дня. У «ранковому меню» тут можна знайти теплий вершковий тост із сиром чеддер та журавлиним варенням, авокадо-тост з яйцем пашот, яйця Бедендикт з лососем, ванільні сирники, яловичий біфштекс з окатою яєчнею та картопляними кульками, а також великий англійський сніданок.

Kvitka
вул. Тираспольська, 60
Intagram

У кафе Kvitka, яке нещодавно відкрилося в ЖК «Місто квітів» на Сирці, також зробили акцент на сніданках, що готують цілий день. Тут можна замовити сирники із соусом зі свіжих ягід, яєшню із беконом і помідорами, а також три види млинців: з лососем, грибами у вершковому соусі та з куркою і сиром Брі під соусом Бешамель.

Soul Cafe
Русанівська набережна, 10
Facebook

Також сніданки цілий день готують і у Soul Cafe на Русанівці. У меню сніданків можна знайти широкий вибір круасанів з різними наповнювачами (як солодкими, так і солоними), страви з кисломолочного сиру, вівсяну кашу, страви з яєць та великі сніданки — наприклад, англійський (з яєчнею, ковбасками та квасолею), домашній (з дерунами і беконом) і норвезький (із слабосоленою сьомгою).

Добрі сніданки

На початку року Тетяна Гриньова запустила свою благодійну кампанію Kind Challenge, її мета – до кінця року зібрати три мільйони гривень на благодійність. Минулого року вона вже зібрала 1 мільйон гривень на благодійність, пробігши 12 марафонів і ставши найвідомішим українським charity runner.

Тепер же Тетяна вирішила масштабувати свою діяльність. Тому об’єдналася з київськими закладами, де в рамках акції Kind Challenge пропонують «добру їжу»: добрі сніданки, добрі солодощі, добрі салати або добрі стейки. Частина коштів від проданих «добрих страв» йде на допомогу онкохворих дітей. Тому якщо ви хочете не лише поснідати, а й зробити добру страву, даємо вам список місць, де можна це зробити.

  • Кафе-кондитерська Honey (вул. Ярославів Вал, 20; вул. Нижній Вал, 19-21). З 6 липня по 6 серпня 50% від вартості доброго круасана віддають на #kindchallenge. Акція діє щодня з 8:00 до 22:00, у вихідні з 9:00.
  • Panna Pasticceria (вул. Велика Житомирська, 6/11). З 22 липня до 22 серпня 40 грн з кожної порції фрітелле – італійських оладок з чорнично-малиновим джелато на паличці – йдуть на #kindchallenge. Акція діє щодня з 8:00 до 22:00.
  • Pastateca (вул. Льва Толстого, 11/61). З 21 червня до 31 серпня 60 грн з кожної порції яєць Бенедикт віддаватимуть на #kindchallnege. Акція діє щодня з 8:00 до 23:00.
  • Mercato Italiano (Спортивна пл., 1А, ТРЦ Gulliver). Кожні 20 гривень з кожного доброго сніданку піде на #kindchallnege. Акція діє на постійній основі щодня з 10:00 до 23:00.
  • BEEF meat & wine (вул. Шота Руставелі, 11). З 19 червня тут кожні 15 грн з кожного бізнес-ланчу віддають на #kindchallenge. Акція діє на постійній основі з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 16:00.
  • 99 ларі (вул. Саксаганського, 106/11). З третього липня 20% від вартості торту Наполеон йде на #kindchallenge. Акція діє на постійній основі щодня з 10:00 до 23:00.
  • Креветочна «Юність» (вул. Михайлівська, 24А). З третього липня 20% від вартості десерту «Вершковий крем» (кокосове молоко, пюре з манго та крихтами карамелі і печива) йде на #kindchallenge. Акція діє на постійній основі щодня з 10:00 до 23:00.
  • Sam’s Steak House (ул. Жилянська, 37). З 10 липня до 31 серпня кожні 20 грн від вартості кожного стейку з української яловичини піде на #kindchallenge. Акція діє на постійній основі щодня з 10:00 до 23:00.
  • DOM №10 (вул. Спаська, 10). З 10 липня до 31 серпня 10% від будь-якого супу віддадуть на #kindchallenge. Акція триватиме щодня з 10:00 до 23:00.
  • Fish & Pussycat Sushi Bar (вул. Басейна, 5Б). З 11 липня до 31 серпня 50% від вартості ролу з тунцем, авокадо та тогараші піде на #kindchallenge. Акція триватиме щодня з 9:00 до 23:00.
  • Mimosa Brooklyn Pizza (вул. Басейна, 1/2). З 15 липня до 31 серпня 50% від вартості піци з сиром буратта й томатами піде на #kindchallenge. Акція триватиме щодня з 9:00 до 23:00.
  • BUCK coffee roasters (вул. Костянтинівська, 20/14). З 1 липня по 1 серпня 50% від вартості рожевого рафу на #kindchallenge. Акція триватиме в будні з 8:00 до 22:00, у вихідні – з 10:00 до 22:00.
  • «Радіо Тбілісі» (вул. Дмитрівська, 9-11; Стоянка, Київська обл., вул. Лісова, 1/1). Кожного дня 20% від вартості салатів віддаватимуть на #kindchallenge. Подробиці запитуйте в офіціантів.
  • Adelle (вул. Велика Васильківська, 29). До кінця літа весь прибуток від «доброго пломбіру» віддаватимуть на #kindchallenge. Акція триватиме з 7:40 до 23:00 у будні дні та з 9:00 до 23:00 у вихідні.
  • pizzeria Napule’ (вул. Мечникова, 9). До кінця літа весь прибуток від «доброго пломбіру» віддаватимуть на #kindchallenge. Акція триватиме щодня з 12:00 до 23:00.
  • Liberty Diner (вул. Верхній Вал, 28). До кінця літа весь прибуток від «доброго пломбіру» віддаватимуть на #kindchallenge. Акція триватиме з 8:00 до 23:00 у понеділок-четвер та неділю, з 8:00 до 24:00 у п’ятницю та суботу.
  • o’Сafe (вул. Мечникова, 9). До кінця літа весь прибуток від «доброго пломбіру» віддаватимуть на #kindchallenge. Акція триватиме з 8:00 до 22:00 у будні та з 9:30 до 22:00 у вихідні дні.

***

Якщо ж ви або ваш бізнес хочуть також долучитися до проекту Kind Challenge і придумати спільну благодійну акцію (це можуть бути благодійні тренування, лекції чи майстер-класи; ви можете пекти тістечка, продавати їжу і напої, проводити консультації або будь-що, що ви вмієте робити добре), ви можете написати організаторам сюди або особисто Тетяні Гриньовій.

Якщо ви не хочете їсти, але хочете допомогти дітям прямо зараз, то це можна зробити тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram