Спецпроєкти

Чому хоча б раз у житті необхідно політати у бізнес-класі (і закохатися у нього)


В еру лоукостів, коли повітряні подорожі для багатьох з нас вже не здаються чимось дивовижним, бізнес-класом літають далеко не всі. Bit.ua, разом з Air France та KLM, розібрався, у чому полягають переваги такого польоту та чому його просто необхідно випробувати принаймні раз у житті. 

Ніяких черг (і більше технологій)

Знаєш, як буває неприємно стояти у черзі на реєстрацію, переминаючись з ноги на ногу? З бізнес-класом ти про це забудеш. Звісно, можна зареєструватися онлайн (у Air France-KLM процедуру можна пройти за 30 годин до часу відправлення рейсу, або за 24 години у разі подорожі до США). Повідомлення про початок реєстрації неодмінно надішлють на твою електронну пошту, у Facebook Messenger чи Whats App, як і всі дані про зміни, які стосуються вильоту. І більше жодних випадкових місць у літаку – їх ти можеш переглядати та обирати ще до рейсу. У разі офлайн реєстрації, твоя посадка, здавання багажу та проходження контролю будуть пріоритетними. Окрім того, квиток у бізнес-клас дає право доступу до комфортних залів очікування. 

Ти завжди онлайн

Інколи політ триває більше 3-4 годин, тож Wi-Fi може бути як способом розважитись у вільний час, так і робочою необхідністю. Перевірити, чи є він у літаку від компанії KLM, яким ти плануєш летіти, можна за посиланням

Wi-Fi у бізнес-класі Air France ти можеш “зловити” у літаках Boeing 787, а з 2020 року – абсолютно у всіх повітряних суднах. Безкоштовно можна під’єднатися до порталів розваг авіакомпаній – з фільмами, музикою та дитячими освітніми програмами, а також використовувати додатки з якісним контентом. 

До речі, також існує додаток Air France Press для смартфонів і планшетних комп’ютерів. Він надає безкоштовний доступ до 160 міжнародних газет та журналів, музичних плейлистів та 50 відео (фільми, ТБ програми, мультфільми тощо). 

Смачна їжа 

У лоукостах своїми стандартними запитаннями стюардеси створюють видимість вибору. Насправді, все як у житті: ніякого вибору немає. Вибір, скоріш, є серед снеків, а не повноцінного прийому їжі. Звичайно, якщо мова йде про дві-три години у повітрі, то можна підкріпитися після прильоту, але якщо летіти довше – хочеш чи не хочеш, їсти доведеться. У бізнес-класі тебе нагодують як у ресторані. Ну і їсти можна, коли хочеться, а не за розкладом. 

Трохи франкофілії

Окрім запашної випічки, на борту Air France також подають вишукані вина. Додати сюди фантазії, завантажений на ноутбуці французький фільм в оригіналі із субтитрами (можемо порадити Арно Деплешена) – і простий келих вина під час польоту перетвориться на естетичне дозвілля (та бажання відвідати цю країну).

Багато місця (справді)

Перше бажання після довгого перельоту в економ-класі: розім’яти кінцівки, дістатися до готелю/ліжка і нормально поспати. У вузьких кріслах, які відкидаються максимум сантиметрів на десять і перед якими немає місця, щоб витягнути ноги, виспатися неможливо. Сидиш, як зомбі, і постійно дивишся на годинник: коли вже це скінчиться?

У бізнес-класі крісло нахиляється саме так, як тобі зручно, а місця для ніг вистачить навіть професійному баскетболісту. Для найбільш вибагливих пасажирів Air France пропонує окреме комфортабельне крісло у передній частині салону. Якщо подорожуєте Європою, то місце посередині вільне, аби сусіди не заважили один одному. Тоді як під час інтерконтинетального рейсу (наприклад, з України в США) крісел буде лише два – великих, зручних, і таких, що можуть перетворитися на ліжко. Ну і тут же варто додати, що у бізнес-класі, на відміну від дешевших варіантів подорожі, є зручний стіл для роботи і окремо дають подушки. Тому ти сам(а) вирішуєш: чи поспати, чи плідно попрацювати. 

Ще один важливий нюанс – сусіди. Бізнес-класом, здебільшого, летітимуть ті, хто справді цінує комфорт, а, отже, навряд заважатиме іншим людям у літаку. Тому шанси слухати бубоніння сусіда декілька годин зводяться до мінімуму. І, до речі, туалет тут без черг.

Про тебе дійсно дбають

В економі стюарти весь час зайняті прибиранням стаканчиків, носінням їжі «на всіх» та іншою рутиною. У бізнес-класі з тебе буквально порошинки здувають та цікавляться, чи ти отримуєш повне задоволення від польоту, чи потребуєш ще чогось. 

Турбота про подорожуючого відбувається на кожному з етапів: від онлайн-реєстрації зі зручними ботами та месенджерами (наприклад, Blue Bot від KLM), обіду чи вечері на борту літака, і аж до спеціальних залів очікування та додатків, які допомагають відстежити багаж після прибуття (Follow my baggage від KLM).

А ще, наприклад, в аеропорту Амстердама «Схіпхол» можна скористатися додатком Schiphol Airport Map: це інтерактивна карта, яка допомагає знайти потрібні місця у аеропорту. 

Для пересування містом також є KLM Care Tag – «розумна» багажна аудіо-бірка, яка дає підказки гостям міста, орієнтуючись на їхнє місцезнаходження. І, звісно ж, не варто забувати про окремі мобільні додатки авіакомпаній, які надають максимум інформації про політ.

Все, що купили, заберете додому (за багаж можна не переживати)

В лоукості обмежений розмір і кількість багажу. За багажне відділення (як і за все у цьому житті) потрібно платити. Але у KLM x Air France працює додаткова норма перевезення багажу — і все, що ви придбали у поїздці, точно поміститься. Тепер ти не будеш боятися купувати занадто багато речей. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги: