Спецпроєкти

Життя у центрі Києва:
10 причин, чому ви захочете жити
на Печерську

Коли мова заходить про життя у центрі Києва, багато хто вмикає категоричність, мовляв, що це суцільний жах. Затори, люд та гомін. Але можливо все не так погано? У партнерстві із Philadelphia Concept House ми знайшли щонайменше 10 причин жити у серці столиці.

«Серце столиці» – не найочевідніша локація, тому до прикладу ми обрали Печерськ – як відомо, один із найпрестижніжих районів не тільки центру, але й усього Києва.
I. Історично сформована престижність району
На початку ХІХ століття Печерськ почав формуватися як аристократичний район. Вже у 1805 році тут нараховувалося близько тисячі житлових будинків, де проживали чини військового відомства, духовенство та дворянство.

Також розташовувалися безліч адміністративних корпусів, корпус Державного банку та Інститут шляхетних дівчат, відкритий у 1838 році. Деякі з аристократичних особняків, що активно відбудовувалися у той час, збереглися і до сьогодні.

Наразі Печерський район охоплює площу у 27км² і досі зберігає престижність. Незважаючи на те, що район великий, серцем Печерська вважається територія між урядовим кварталом, парком Слави та бульваром Лесі Українки.

II. Сучасні житлові комплекси

Розмірковуючи про ідеальне житло, багато хто уявляє сучасний, багатоповерховий будинок та квартиру з видом на місто. Як, наприклад, у Philadelphia Concept House – це новий будинок зі скла та сталі з панорамними вікнами та краєвидами на найвизначніші місця Києва.

Система «розумний будинок» та консьєрж-сервіс від управляючої компанії забезпечують комфорт мешканців та раціональне споживання ресурсів.
III. Пішки на роботу
Жити у центрі – не означає вічно перебувати у заторах. Найбільші бізнес-центри (Парус, Senator, Gulliver) знаходяться на відстані 15-хвилинної прогулянки від ЖК Philadelphia, і не потрібно переживати через паркомісця.

Хрещатик, площа Льва Толстого та Палац Спорту, де вирує барне та гастрономічне життя, також у пішій доступності.

IV. Метро
Метро – беззаперечний рятівник у години пік, особливо коли вам потрібно на інший кінець міста. Станції «Кловська», «Печерська» або «Арсенальна» поруч.

V. Парки та сквери
Приїхали гості з іншого міста? Хочеться втекти від міської метушні? Рушайте до Парку Вічної Слави – там чудовий вид на Київ. Побудьте туристом у своєму місті – відвідайте музей Другої Світової війни або Києво-Печерську Лавру. Деякі кияни за все життя туди, буває, і не доходять. До речі, на оглядовому майданчику біля Батьківщини Матері найкрасивіші заходи сонця. Це видовище категорії must see, коли живеш у столиці.

А на Співочому полі часто проводять різні фестивалі та розважальні заходи. Не варто забувати і про Маріїнський парк. Там дуже гарно у будь-яку пору року. У теплий сезон приємним бонусом буде оренда велосипедів, гіроскутерів та самокатів.

Тим, хто любить довгі прогулянки, варто вирушити до ботанічного саду ім. Гришка.

VI. Цікаве дозвілля

На Печерську понад 600 архітектурних пам'яток та безліч музеїв. Ми зібрали декілька місць, які, на наш погляд, варто відвідати у першу чергу. Для тих, хто любить мистецтво, духовне збагачення та проводити час із користю на Печерську є:

Мистецький Арсенал

Культурно-мистецький та музейний комплекс було засновано на місці Вознесенського жіночого монастиря, споруди якого після закриття використовували як артилерійський цейхгауз, а з 1768 року — як «гарматний двір», де ремонтували або виготовляли гармати та інше артилерійське спорядження. У стінах «Мистецького Арсеналу» проходять події, що охоплюють усі види мистецтва – від сучасних живопису та музики до літератури та музейної справи.
Державний музей іграшки
Ідея цього місця з'явилася ще у 1937 році, коли у Києві відбулася виставка іграшок. Майже 70 років збирали експонати для музею, що відкрився у січні 2005 року. Зараз тут можна подивитись на еволюцію іграшок та експозицію сучасних авторських ляльок, що існують у єдиному екземплярі.

Музей Історії туалету
Локація для дуже допитливих. Ви взагалі колись чули, що такий існує? Відвідати його варто хоча б тому, що музей має сертифікат Книги рекордів Гіннеса за «найбільшу колекцію сувенірних унітазів у світі».
VII. Все, що треба для життя, – поруч

На Печерську розташовано близько 50 крамничок, міні- та супермаркетів. Купити хліб завжди знайдеться де. Ось вам наші рекомендації для більш змістовних покупок:

Супермаркети:
Goodwine, вул. Мечникова, 9
«Cільпо» у ТРЦ Gulliver
«Велика Кишеня», Печерська площа, 1

Ринки
Печерський ринок, Бесарабський ринок – це також історичні пам'ятки, а не тільки локації для покупок. Ціни тут не найнижчі, але висока якість продуктів та місцевий колорит це виправдовують.
VIII. Смачна ранкова кава
Blur Coffee, вул. Мечникова, 5
Затишна кав'ярня із дуже інстаграмними сніданками. Тут вам запропонують авокадо-тости та різноманітні боули.

Coffee Store Skyberry, вул. Є. Гуцала, 5
Смачна кава, яскравий інтер'єр. У меню є десерти, сендвічі та сніданки, які подають цілий день.

Лєскова Кафе, вул. Миколи Лєскова, 3А
Невеличка кав'ярня на декілька столиків. Беріть каву to go і рушайте гуляти або насолоджуйтесь затишком за десертом.

Yellow Coffee, вул. Мечникова, 5
Якщо зайшли у Goodwine за мигдалевим круасаном, одразу беріть і каву.

IX. Ніколи не будеш голодним

Для тих, хто не у настрої готувати вдома або поспішає та хоче поїсти швидко, у «Cільпо», що у ТРЦ Gulliver, є дуже пристойна кулінарія із comfort food та великий острівець зі стравами на всі смаки. Хінкалі, шаурма, локшина-wok, бургери та багато іншого. Хочеш – бери додому, а хочеш – їж прямо тут.

Не забувайте, за кілька хвилин пішки розташований Бесарабський ринок із його фудкортом та «Пузатою Хатою» навпроти.

Концентрація різноманітних ресторанів та кафе на Печерську дуже велика.

Тим, хто налаштований на більш цікаві гастрономічні враження, ми зробили невеличку підбірку за вподобаннями.
Українська кухня:
Варенична «Галя Балувана», вул. Мечникова, 16
Ресторан сучасної української кухні SHO, вул. Мечникова, 18

Італійська кухня:

Піцерія Napule, вул. Мечникова, 9
Ресторан Bigoli, Кловський узвіз, 7а
Грузинська кухня:
Ресторан VanoIvano, Кловський узвіз, 7а
Ресторан ШОТІ, вул. Мечникова, 9

Азіатська кухня:
BAO Modern Chinese, вул. Мечникова, 14/1
Guramma Modern Asia, Дніпровський узвіз, 1
X. Завжди є, де випити
Бар «Буду Позже», Крутий узвіз, 6/2

Аскетичний інтер'єр, приємна атмосфера «свого місця». На барі – відточена класика та твісти на неї.

4488 OutLaw Bar, Кловський узвіз, 13

Цікаве місце для тих, хто любить красиву картинку та цікаві коктейлі.

This Is Пивбар, вул. Басейна, 15

Ресторан-паб із приголомшливою пивною картою та розмаїттям гастрономічного супроводу.

Вражає? Нас також. Здається, що ці 10 аргументів пом'якшили найсуворішу категоричність. Важко уявити, що можна відмовитись від життя, де все комфортно і все поруч. Один лише захід сонця із панорамою на Київ чого вартий!