Спецпроєкти

Тест. Що ти знаєш про сучасний агросектор?

Тест
Що ти знаєш про сучасний агросектор?
Життя стрімко несеться вперед і його ритм постійно спонукає нас не залишатися на місці. Можна обрати одну професію на все життя, а можна кардинально змінити сферу через декілька років. У виборі роботи треба постійно аналізувати тренди та дослуховуватись до себе. Але як вибрати нішу, яка буде розвивати вас і не дозволить «заржавіти»?
Як щодо агро? Здивовані від такої пропозиції? Дарма! Швидше відкривайте наш спільний з МХП тест-вікторину і перевіряйте ваші знання про сучасний агросектор.
Бо хто його зна, може агро – це сфера, про роботу в якій ви давно мріяли.
Почати
Яка з цих професій НЕ використовується у великому агрохолдингу (як, наприклад, МХП)?
Може, вас це здивує, але агропідприємство дійсно потребує психолога, та і не одного. Навіщо — можна дізнатись на сайті МХП
Так, агросфера вже давно не про трактор та голі руки, вона більше про симбіоз професіоналів та новітніх технологій, тому без GPS-контролю не обійтись.
Звичайно! Звичайнісінький трактор або дрон у полі генерує багато інформації, а коли ми говоримо про масштаби МХП, то без вчених, які вивчають та оброблюють великі масиви інформації, вже нікуди.
Звучить прогресивно, але насправді такої вакансії взагалі не існує.
Далі
Перевірити
Результат
Що таке система точного землеробства?
Так, ви вгадали!
Цікава теорія, але не зовсім точна. Вся правда — у нашому репортажі з підприємства МХП «Урожайна країна»
Ви трохи не туди завернули. Вся правда — у нашому репортажі з підприємства МХП «Урожайна країна».
Далі
Перевірити
Результат
Для чого використовують дрони в агроіндустрії?
Звучить непогано, але не відповідає істині. Щоб дізнатись, для чого насправді потрібні дрони, дивись наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна»
І як вони, по-твоєму, будуть їх нищити? Стріляти? Краще подивись наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна» — там про це є.
Вірно! Через таку точну відповідь ми підозрюємо, що ти вже бачив/-ла наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна»
Далі
Перевірити
Результат
Що означає «картування врожайності»?
Молодець! Так тримати!
В тебе чудова фантазія, але реальність трохи інша. Переглянь наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна».
Камон, ми ж про технології майбутнього розмовляємо! Уважно дивись наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна».
Далі
Перевірити
Результат
Скільки яєць курка може знести за один день?
Трішки перебільшуєш. В ідеальних умовах курка несе одне яйце щодня. Як це відбувається? Читай наш матеріал про один день редактора на птахофабриці.
Було б непогано, але ні. Щодня курка несе одне яйце (в ідеальних умовах). Як це відбувається та хто їх збирає читайте тут.
Молодець, це правда! Несіння яйця серйозний процесс, для цього потрібен час та щаслива і здорова курка. Що таке «пташине щастя» читайте у нашому репортажі з птахофабрики.
Далі
Перевірити
Результат
Що змінилося в професії агронома?
Дуже песимістична думка. Краще подивись наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна» — там про це є.
То ти що, вже послухав/-ла розповідь милого чолов'яги-агронома у нашому сюжеті з підприємства МХП? Якщо просто тицьнув/-ла на удачу, то подивись обов'язково.
Не віриш у прогрес? А технології тим часом дуже швидко крокують вперед. Щоб не відставати, подивись наш репортаж з підприємства МХП «Урожайна країна»
Далі
Перевірити
Результат
Хто збирає яйця у пташниках?
Вони, звичайно, полохливі пташки, але було б дивно в 2019-му році не прогресувати в такому занятті — дивись, як це зробили в МХП, в нашому репортажі з птахофабрики.
Бінго!
Дуже стрьомно! Так можна серйозно налякати курочок! Насправді усе інакше — а як, можна прочитати в нашому репортажі з птахофабрики.
Далі
Перевірити
Результат
А як тоді ці пташники перевіряють та контролюють?
Ви дуже вірите в гуманізм, це круто, але таким великим підприємствам, як МХП, без автоматизації вже не обійтись. Але і там багато місця знаходиться для «людяності», перевірте самі.
Так, ви праві, а більше про інноваційність агрохолдингу МХП можна дізнатись, наприклад, у репортажі з птахофабрики.
Далі
Перевірити
Результат
Слухайте, а якщо в мене є ідея для стартапу в агросфері, що робити? Без шансів, бо великі холдинги вже все придумали?
Ну от так завжди. В тебе є чудова ідея, але твій розум обов'язково нашепче щось раціональне типу «вже все придумали за тебе». Спробуй (або хоча б вивчи умови) MHP accelerator 2.0 — програми підтримки стартапів, яка може змінити твоє (і не тільки) життя.
Саме так. Для сміливих та інноваційних в холдингу МХП існує спеціальна 3-місячна програма підтримки: MHP accelerator 2.0. Більше про неї можна дізнатись тут
Далі
Перевірити
Результат
Здається, ви трохи далеко від інновацій агросфери. Але задумайтесь про це, коли вам захочеться чогось «реального» і водночас перспективного — МХП завжди відкритий до цікавих ідей та людей.
Спробувати ще
Загальну суть ви розумієте, але трохи відірвані від реальності. Рекомендуємо прочитати наш спецпроект з МХП «Світ можливостей» — звідти ви дізнаєтесь більше про те, як працюють великі агрохолдинги (та чому за ними майбутнє).
Спробувати ще
Непоганий результат. Тут два варіанти: або ви давно мріяли про кар'єру в агросфері (і чомусь відкладали ці думки «на потім»), або ви вже активно цікавитесь цією сферою — і тому вам варто проглянути сторінку вакансій в МХП, адже, можливо, там чекають саме на вас.
Спробувати ще
Вау! Тут не варто навіть думати: ви ідеальний кандидат на співбесіду в МХП. Є велика вірогідність, що ваше розуміння та бачення агропроцесів можна масштабувати на всю країну.
Спробувати ще