Спецпроєкти

Для тих, хто провтикав: як організувати
різдвяне свято в останній момент

Готуй літні черевики з Чорної п'ятниці, ланч-бокс на роботу – з вечора, а хату для новорічної вечірки, мішуру і зелений горошок – із жовтня. Здається, так звучить концентрат людської мудрости? Наче так, але дотримуватися цих правил складно, особливо коли дедлайни горять, побутовим клопотам немає кінця-краю, а ще бабуся попросила
допомогти на вихідних…

І ось на календарі кінець грудня, а ти, здається, провтикав/провтикала всю підготовку до новорічного свята. Та то лише здається – доведено нашим з OLX гайдом з експреспідготовки до зустрічі 2020-го!
1

Визначаємо готовність до святкування

Та спочатку визначимо твій рівень готовности до зустрічі з роком щура. І ми зараз не про ведучого «Телебачення Торонто», а про біленького звичайного щура, символ 2020 року. Отже, вйо до тесту!
2

Перетворюємо дім на вечірка-хауз за 24 години

Та що б ти не обрав/обрала, варто додати житлу трохи мері-крісмас-енд-нью-єар вайбів. І мати для цього інсталяцію зі світлодіодними оленями чи п'ятиметрову ялинку – не обов'язково. Можна просто…
прикрасити занавіски мерехтливими гірляндами – і будь-яка хрущовка перетвориться на оселю панів Макалістерів;
оздобити іграшками з фетру і паперу рослину в горщику (мініпіхту чи навіть бігонію) – отримати таку собі екофрендлі новорічну ялинку;
задекорувати вікна паперовими сніжинками (доведеться згадати шкільні уроки праці…);
запалити свічки з ароматом кориці та хвої, розкласти по вазонах мандарини і яблука – хай «новорічність» буде і видимою, і відчутною;
прикрасити стіл скатертиною зі сніговиками, серветками із шишками і паперовими фігурками ялинок та ліхтариків;
розкидати де-не-де кульки з аптечної вати, немов то снігові кучугури;
увімкнути на USB-колонках саундтреки до «Один вдома», якщо влаштовуєш камерний вечір із сім'єю, чи нову платівку alyona alyona, якщо тусиш із друзями;
«освіжити» патіпростір від непотрібних речей. І бажано в екофрендлі дусі: дай своєму кріслу чи вазону друге життя, розмістивши оголошення в розділі «Дім і сад» на OLX.
3

Готуємо розважальну
& частувальну програму

Грати в «правду або дію», влаштовувати вульгарні конкурси з бананами чи разом дивитись «Блакитний вогник» – надто олдскульно. Замість цього влаштуй вечір діджитал-детоксу. Домовтеся з гостями, що не торкатиметеся своїх смартфонів/смарт-годинників/фітнесбраслетів/будь-чого електронного увесь вечір.
Натомість порозглядайте альбоми зі своїми світлинами, зробленими ще в полароїдні часи, або позгадуйте найфакапніші та найщасливіші епізоди 2019 року (та й будь-якого року можна).
Пити за те, «щоб усе погане залишилося в старому році», також олдскульно. До речі, перевір, чи знаєшся ти на найканонічніших і найбанальніших тостах евер.
4
А тепер… забудь про цей концентрат банальности й підготуй для застілля більш оригінальні тости на кшталт таких: «У 2020 році бажаю палати від кохання, ніби ти – Вестерос після нашестя кхаласару» або «Нехай у Новому році не буде ні обіцянок, ні пробачень, а все хороше ставатиметься само собою».
А якщо не маєш часу на мозкові штурми, запроси професійного тамаду, який увірветься до твоєї вечірка-хати зі своїми сценаріями, тостами не про «щастя-здоров'я», діджей-пультом і метафаном.
Частувати гостей салатиками, скупо заправленими майонезом, з кулінарії під будинком, ігристим з пластикових стаканчиків – не олдскульно, та все одно не ок. Провести день за шинкуванням олів'є та запіканням качки з яблуками – олдскульно, проте енерго- і часозатратно. Скористатися кейтерінгом з його олів'є, оселедцем під шубою, холодцем, грибною галявиною, запеченим м'ясом і ростбіфом – «ок» за всіма показниками! Час краще витратити на підписування листівок із джінгл-белзами або на дзвінки до двоюрідної бабусі з Горішніх Плавнів, яка дуже чекає на привітання від «онуки/онучка з великого міста».

Перевіряємо готовність за чеклістом

І наостанок – пробіжися по нашому чеклісту, щоб за годину до звуку курантів не виявити, що в інстасторіз будинок не справлятиме надто святкове враження, а з тостів у голові – лише «З новим роком, з новим щастям!»:
винайняти хату для вечірки: в розділі OLX з оголошеннями про подобову оренду житла ще є 14 тисяч пропозицій;
задекорувати свою патілокацію гірляндами, мерехтливим дощиком, різдвяними вінками і скатертинами з оленями;
поставити святкове дерево: підійде і екоялинка із шишок, і квітка в горщику, прикрашена метафаном;
наповнити дім ароматами кориці, хвої та ванілі допоможуть аромасвічки з розділу OLX з декором;
підготувати плейліст для туси, а гучности бітам додадуть USB-колонки;
приготуватися до маратону з готування або замовити печеню, смажену качку і полуничну панакоту з експресдоставкою – розділ з оголошеннями про кейтерінг ще повний;
перепродати непотрібні дивани, люстри або кришталеві келихи за допомогою розділу
«Дім і сад» на OLX – входити до 2020 року треба зі свіжими думками і оновленим інтер'єром.
прописати сценарій свята і тости не про «щастя-здоров'я» або замовити професійного тамаду;
СПОНСОР ПРОЄКТУ