Спецпроєкти

Новорічні образи із HONOR 9X

як перетворитися на діснеївських принцес
Перший діснеївський мультфільм з Білосніжкою вийшов у 1937 році. Згодом у студії з'явився цілий пантеон принцес. До класичних, крім Білосніжки, відносять Аврору («Спляча красуня»), Бель («Красуня і чудовисько»), Жасмін («Аладін»), Аріель («Русалонька») та Попелюшку. Вони стали героїнями для дітей, народжених у минулому столітті, та залишаються улюбленицями й досі.

До класичних персонажок поступово додавалися й нові, які теж згодом стануть класикою: завзята Мулан, запальна Дінь-Дінь, норовлива Рапунцель, смілива Меріда. Сучасні принцеси є рольовими моделями для дітей нульових та амбасадорками фемінізму. Та й у класичних, більш традиційно жіночних героїнь, безумовно, є чого повчитися.

Обираючи, кого ж закосплеїти під Новий рік, редакція bit.ua одностайно обрала діснеєвських принцес. Оскільки у нас працюють дівчата різних поколінь, принцес для косплею обрали від класичних до сучасних. Вони втілили образи без складних декорацій та костюмів з Аліекспресу, а зафіксували луки в деталях на 48МП камеру новенького HONOR 9X! Як їм це вдалося – розповідаємо.
Як закосплеїти принцесу: лайфхаки від редакції
Для косплею обрали класичних (Бель та Білосніжку) та сучасних (Дінь-Дінь, Мулан, Меріду) принцес. Про особливості кожної з них та створення образу «в яблучко» – розповідаємо.
Бель
Ця принцеса вдало втілила в життя принцип «не суди за зовнішністю». За страхітливою маскою Бель розгледіла людину з доброю душею та зруйнувала злі чари коханням. Тож беріть приклад з принцеси: наприклад, не поспішайте свайпати вліво в Тіндері.
Нашою Бель стала проджект-менеджерка Ксюша, бо вона має чорний пояс з розкриття прихованого творчого потенціалу людей. А ще справді схожа на принцесу – залишалося тільки трохи підкреслити її природну красу.
На повіки нанесіть жовті, під колір плаття, тіні, а по контуру добре розтушуйте коричневу димку. Увиразнити погляд допоможе чорна туш у два шари: пам'ятайте, другий слід наносити лише після висихання першого. Губи мають залишатися максимально природніми, тож обираємо світлу помаду або блиск. Ідеально – нанести помаду на губи кінчиками пальців.
Для завивки довгого прямого волосся підійдуть праски для волосся, плойки або бігуді. Є лайфхак для фіксування локонів: потрібно «підтягати» кожен окремий вище, притримуючи за кінчик, – тоді хвиля буде текстурнішою. Об'єм волоссю додавайте стайлінгом або лаком – останній потрібно наносити лише на зону біля коренів.
Зачіска
Мейк
Білосніжка
Класична діснеївська принцеса зі складною долею, яка завдяки легкому характеру та внутрішньому стрижню виборола власне щастя. Історія Білосніжки – про те, що не до всіх труднощів варто ставитися як до доленосних, а віра в себе дає сил для нових звершень. І про підтримку друзів, звісно, – вона теж може стати вирішальною.
Білосніжку втілила наша генераторка нативної реклами і просто Дивожінка Сєда. Вона додала до образу класичної принцеси трохи готичности та загадковости. Від цього Білосніжка, до речі, тільки виграла.
Особливість зовнішности Білосніжки – біла порцелянова шкіра та контрастно яскраві губи. Нанесіть на обличчя найсвітліший тон чи пудру, та не перестарайтеся, щоб не стати схожою на манекена. Губи можна малювати олівцем, помадою або навіть спеціальною фарбою: головне – підібрати саме той колір. Макіяж очей має бути виразним і при цьому природним: зробіть темну димку навколо повік, на рухому частину нанесіть світлі тіні або пудру, і профарбуйте вії чорною тушшю в один шар.
З прямим волоссям все просто: треба лише надати об'єму – трошки лаку на прикореневу зону і фіксатора. А от кучеряве від природи волосся доведеться випрямляти, а потім стежити, щоб пасма не закрутилися у непідходящий момент. Знадобляться спеціальні засоби для випрямлення волосся – пінки або спреї. Та кінчики все ж випрямляти до кінця не треба – залиште грайливий завиток, який зробить зачіску довершеною.
Зачіска
Мейк
Дінь-Дінь
Дінь-Дінь Джеймса Баррі була надто ревнивою, мстивою і жорсткою. Disney переосмислив образ феї, зробивши її значно добрішою та прибравши найгірші якості. Дінь-Дінь все одно не стала ідеальною, та в її неідеальності і полягав весь шарм: вона не Мері Сью (архетипна персонажка, яка завжди робить все ідеально), а особа, яка має право на помилки та промахи.
Фея Дінь-Дінь яскрава і її завжди супроводжує мерехтливе світло, тож у макіяжі обов'язково мають бути блискітки. Нанесіть на очі жовті або салатові тіні, а зверху – багато-багато блискіток. Глітер можна додати також на вилиці замість хайлайтера. Доповнити образ можна зірочками та блискучими камінчиками. Не забувайте про рум'яна – вони надають образу свіжости.
Робимо високий пучок – насправді це не так складно, як може здаватися. Формуємо пучок на маківці, потім закріплюємо волосся невидимками так, щоб приховати резинку. Якщо волосся не густе, закріплюйте зачіску лаками легкої фіксації, щоб не переобтяжувати. Для густого волосся підійдуть лаки середньої та сильної фіксації.
Зачіска
Мейк
Нашою Дінь-Дінь стала еккаунт-директорка і реальна фея Вероніка, перед чарами якої ще не встояв ніхто. І ви теж не зможете, інфа – соточка.
Мулан
Провідниця у фемінізм нашого дитинства. Дівчинка, якою захоплювалися всі незалежно від статі. У Мулан збалансовано поєдналися чуттєвість та неабияка сміливість.
Наша Мулан – це екаунт-менеджерка Саша. Вона рішуче рубить правду-матку в обличчя та стоїть за близьких горою, бо шалено їх любить. А ще Саша має ідеальні мигдалевидні очі, гострі вилиці і погляд, що вбиває наповал, – сакральна сестра Мулан у справі.
Мулан – японка і має очі мигдалевидної форми, тож цю форму і робитимемо. Обведіть очі чорною підводкою максимально близько до лінії вій, а потім «витягніть» стрілками. Якщо не вмієте робити рівні та однакові стрілки, беріть спеціальні трафарети – і мейк вийде ідеальним.
Якщо є потреба вирівняти волосся, не ігноруйте термозахист: він збереже ваші локони здоровими. Користуйтеся спеціальними термозахисними спреями або сироватками. Після вирівнювання наносьте олію на кінчики волосся, щоб вони не ставали ламкими і не сіклися.
Зачіска
Мейк
Меріда
Одна з найвпізнаваніших принцес, і не лише через яскраву зовнішність, а й завдяки характеру.
Меріда – саме та принцеса, яку не треба рятувати щосекунди: вона й сама врятує кого завгодно, а ворогам буде непереливки.
Нашою Мерідою стала асистентка видавчині bit.ua Альона. Незважаючи на янгольську зовнішність, вона вміє бути твердою та розрулює будь-які проблеми. Та насправді суперечок, хто стане Мерідою, і не виникало: самі подивіться, наскільки ці принцеси схожі.
У рудої Меріди обличчя вкрите ластовинням. Якщо у вас веснянок немає, їх можна легко зробити. Візьміть стару зубну щітку, нанесіть на неї коричневу фарбу, проведіть пальцем по волосинках, тримаючи щітку біля обличчя. Брови та вії профарбуйте помаранчевою тушшю. На повіки нанесіть тілесні тіні, а на губи – світло-помаранчеву помаду з коричневим відтінком.


Ключова фішка образу – кучеряве волосся. Якщо немає плойки/бігудів, можна обробити вологе волосся пінкою для укладки або спреєм легкої фіксації. Потім – заплести коси товщиною в кілька пальців. Після висихання отримаєте ідеальні кучері. Також можна закрутити «гулечки» – кілька штук по всій поверхні голови. Якщо потрібно додати об'єму, робіть маленькі начоси. Фіксуйте тонке волосся лаком, а густе – спеціальним гелем для формування локонів.
Зачіска
Мейк
Ідеальний діснеївський косплей довершили світлини, зроблені на смартфон HONOR 9X. Зізнаємося: спочатку ми були налаштовані скептично, надаючи перевагу професійній техніці для зйомки. Та після отримання фото, ми свою думку змінили. HONOR 9X впорався не гірше від масивного фотооб'єктива, вловивши та підкресливши красу наших принцес, – і це ще до мінімальної обробки і без жодних фільтрів.

У HONOR 9X вбудований pro-режим, за допомогою якого камеру можна налаштовувати вручну. Камера смартфона має 48 мегапікселів, завдяки чому з'являється більший простір для кадрування. Потрійна камера, один з об'єктивів якої – ширококутний – дає можливість знімати будь-де, навіть у звичайних приміщеннях. А завдяки макрооб'єктиву 2МП та режиму портретної зйомки жодна важлива деталь, як-от блискітки та сяйво в очах, не залишиться непоміченою. А що ж говорити про виїждаючу 16МП селфі-камеру – тепер необов'язково їхати до студії, щоб отримати класні знімки.
Арт-Візажист: Бенюк Христина
Майстер із зачісок: MakeUpMe Academy