Спецпроєкти
Добірка

Крім рівних прав: що подарувати жінці на 8 березня

8 березня – це не свято «слабкої статі», забудьте про привітання «прекрасної половини людства» та побажання «радувати чоловіків своєю жіночністю». 8 березня здорової людини – це день боротьби жінок за рівноправ'я.

Вітати із цим святом можна та треба, але не набором сковорідок чи стратегічним запасом панчох, а дещо іншими подарунками. Наприклад, сумкою для ноутбука, книжками із саморозвитку або валізою для подорожей. У спецпроєкті до 8 березня bit.ua розповідає, що подарувати сильній та незалежній (і це не іронія) жінці.


Екіпірування для супержінок:
одяг і сумки

Пальто Vivalon

Підібрати вдалий look для ділової зустрічі – це завжди квест. Треба виглядати не вульгарно (жодних глибоких декольте) і водночас стильно. Родзинкою тут може стати пальто Vivalon. Яскраве – для найсміливіших, в клітинку – для серйозних, сіре чи нюдове – на щодень. І не забуваймо, що жінка може обирати будь-яке амплуа, не тільки бізнес-леді. Тому білосніжне пальто для тіндер-побачення, ніжно-рожеве для прогулянки чи кольору фуксії для тусівки теж стануть у нагоді!
Обрати
Одяг із кашеміру Gobi
Сучасна жінка може вибирати собі будь-яке амплуа, яке їй до вподоби, а може змінювати їх під настрій. Коли треба – бути сильною та незалежною, коли хоче – ніжною та вразливою. Створити лук «під настрій» допоможуть сукні, туніки та м'які светри від екофрендлі бренду Gobi. Усі моделі – з натурального монгольського кашеміру, а ще мають приємні нюдові відтінки, як-от пісочний, молочний чи персикова нуга.
Детальніше

Шкіряна сумка для ноутбука INCARNE

Окрім багажу знань, багатьом жінкам доводиться тягати із собою на ділову зустріч, в університет або на роботу ноутбук. А він потребує сумки. І бажано не якогось там подертого наплічника. Потрібне щось стильне, зручне та універсальне – щоб пасувало і до ділового костюма, і до джинсів. Для цього підійде сумка з натуральної шкіри українського бренда INCARNE. Окрім лептопа, в неї влізуть блокнот, телефон, візитниця та інші корисні дрібниці. Ви можете попросити нанести на сумку іменне тиснення, і тоді подарунок стане індивідуальним. І бонус – на всі сумки INCARNE довічна гарантія. При потребі її відремонтують або замінять на нову.
Обрати
Затишний домашній одяг BALCONY
Наші бабусі та прабабусі вважали, що жінка має ледь не цілодобово прати, мити підлогу, няньчити трьох дітей та прасувати сорочки чоловікові. Сучасна жінка нікому нічого не зобов'язана. Вдягніть фланелеву сорочку в горошок, заваріть велику чашку какао та прокрастинуйте, скільки заманеться. Домашній одяг бренду BALCONY сприятиме тому, щоб жінка почувалася вдома спокійно та затишно, особливо після напруженого дня в офісі. Лишається тільки обрати, що більше до вподоби: велюровий світшот, светр з мериноса чи, може, кардиган з блакитного льону.
Обрати

Феміністична футболка

Важко придумати більш феміністичний подарунок, ніж одяг з феміністичним написом. Футболки «Маю право сказати "ні"» від Фонду Олени Пінчук мають свою історію. Усе почалося з однойменного флешмобу в соцмережах. Під тегом #маюправосказатині жінки у фейсбуці публікували свої історії того, як вони казали «ні» психологічному насиллю, нецікавій роботі, небажаному сексу та власним стереотипам. За мотивами тегу у Фонді Олени Пінчук розробили промовисту футболку – водночас красиву та інформативну. До речі, всі виручені кошти йдуть на проєкти допомоги ВІЛ-позитивним дітям.
Заповнити футболку

Безпрограшний варіант

Підписка на квіти Le Narcotique
Дарувати квіти двічі на рік за розкладом: на 8 березня та на День народження – це банально і не надто щиро. Із сервісом Le Narcotique можна замовити доставку квітів один раз та щомісяця або навіть щотижня радувати дружину, партнерку, маму, сестру, подругу свіжим букетом без жодних приводів. До речі, гуглити альтернативи навіть немає сенсу, бо це єдиний аналогічний сервіс в Україні.
Детальніше

Торти та капкейки Keto Keto Bakery в дусі ЗСЖ

Звичний подарунок на восьме березня — квіти та цукерки. І тих цукерок може бути стільки, що потім треба бути сильною і не з'їсти кількатижневий запас за три дні. З солодощами від кондитерської Keto Keto, які не містять цукор та глютен, можна зберегти запас сили волі для важливих речей. Всі десерти виготовляють лише з натуральних продуктів, що не зашкодять: мигдального борошна, крем-сиру, свіжозаморожених ягід, какао, вершків і кокосової олії.
Замовити
Зіркова карта від «Ті самі зорі»
Якщо планували дарувати своїй жінці банального плюшевого ведмедика чи тюльпани, зачекайте! Краще подаруйте дещо справді пам'ятне. Наприклад, зіркову карту від українського стартапа «Ті самі зорі». Це картини, що точно відтворюють небосхил, яким він був у важливу для людини подію – день народження, весілля, переїзд, відкриття ФОП для власного бізнесу тощо. Це дуже персоналізована та інтимна річ, що створюється в єдиному екземплярі, і можливість закарбувати на папері свої почуття у переламні моменти.
Обрати

Абонемент hiitworks

Попіклуйся про жінку – подаруй їй тренування у hiitworks. Тут на неї чекає спорт без виснаження, страждань та знущань над собою. Понад 20 видів сучасних тренувань, які вона буде відвідувати із задоволенням. 8 студій у Києві. 45 хвилин користі для тіла та здоров'я – саме скільки триває тренування у hiitworks. А ще – приємні знижки до свята.
Детальніше
Сертифікат на подорож від Ryanair
Відпочивати та відкривати для себе світ – мегаважливо для сучасних жінок. Тому отримати в подарунок ваучер на переліт – значно крутіше, ніж чергові парфуми чи набір сковорідок. Подарункові ваучери номіналом від 25 до 800 євро дозволять вашій жінці попити кави у Відні чи поїсти піцу в Італії в той момент, коли вона найбільше потребуватиме перепочинку. Вона зможе вибрати будь-який з понад 200 маршрутів, тому подарувати ваучер – краще, ніж просто купити квиток на літак.

Валіза для подорожей
Have A Rest

Відрядження, подорожі, бізнес-зустрічі в інших містах та країнах – вже давно не екзотика, а звичайна частина життя багатьох жінок. Раптово злітати в Париж на круасани, або у Відень на виставку Брейгеля – чому б і ні? Добре, коли для таких випадків у шафі чекає зручна валіза, в яку влізе фотоапарат, ноутбук та кілька джинсів або стосик документів та діловий костюм. Подаруйте жінці валізу бренда Have a rest, і вона матиме привід частіше відкривати для себе світ. У валізу вбудовані ваги, тому її власниця заздалегідь знатиме, чи не доведеться переплачувати за багаж в аеропорту. А кодовий замок вбереже гаманці, букрідери та інший вантаж від крадіжки.
Замовити

Геройкам треба відпочинок:
подарунки для розслаблення

Б'ютіпроцедури Accént Beauty Büro

Сила силою, а манікюр та укладку ніхто не відміняв. Добре, коли не доводиться витрачати час на те, щоб щоразу шукати салон та виділяти на це кошти із зарплати. Рішення просте – подаруйте своїй жінці абонемент на масаж апаратом «Ендосфера» для розслаблення після важких буднів і зменшення набряклості тіла. А також абонемент на манікюр на цілий рік (9 000 грн) або на безлімітну укладку волосся на три місяці (12 000 грн), і вона зможе робити зачіски в салоні хоч щодня. Такі пропозиції є в Accént Beauty Büro. Це усвідомлений салон краси, де використовують органічну, веганську та гіпоалергенну косметику. А ще тут підтримують екофрендлі підхід: відмову від пластику, розумне споживання енергії та сортування сміття. Якщо ваша жінка дотримується таких принципів, вона точно оцінить.
Детальніше
Наволочка SILKBERRY
Все, що нас оточує, дуже впливає на ментальний стан. Тож наволочки SILKBERRY точно стануть у нагоді жінці, яку хочете порадувати. Вони складаються зі 100% шовку, що наповнений білками та амінокислотами. А тому не тільки естетичні на вигляд, а й «доглядають» за шкірою обличчя та волосся. Те, що треба, для сучасної жінки, яка дозволяє собі релаксувати після роботи, а зранку хоче бути свіжою та бадьорою для нових звершень.
Замовити

Чай Newby

Чай – найкращий напарник для жінки, яка хоче розслабитися після напруженого дня. А особливо якщо це набір «Корона», що складається із шести сортів чаю. Тут традиційний індійський, і чорний, і прямий зі спеціями, і зелений чай. А для особливих гурманок – подарунковий набір Метью Вільямсона. Він складається з 3-х купажів крупнолистового чаю та ще й має заквітчану подарункову упаковку.
Обрати
Аюрведичний вікенд у Shambala
Кажуть, що якісний відпочинок сприяє ефективнішій роботі. Але посеред офісної метушні не завжди є можливість виділити собі хоча б тиждень, щоб з'їздити на який-небудь Гоа. Із Shambala можна відпочити швидко, але водночас відчути справжнє переродження. Під час спеціального триденного вікенду можна пройти комплекс аюрведичних оздоровчих терапій, позайматися йогою і дихальною гімнастикою. Аюрведичний лікар дасть рекомендації зі здоров'я. Подаруйте своїй жінці такий відпочинок і вона зрозуміє, що ви про неї справді піклуєтесь.
Детальніше

Сеанс флоатінгу

Кожній активній жінці необхідно час від часу перемикатися, тікати від світу та перезавантажуватися. Як це зробити, коли сон вже не допомагає, алкоголь – не варіант, а на подорож немає часу? Подаруйте своїй жінці сертифікат на сеанс флоатінгу. Це релакс в ізольованій капсулі з розчином англійської солі високої концентрації. У тиші, темноті та рідині, близький до температури тіла. Це створює ефект невагомости та допомагає максимально розслабитися.
Детальніше
Політ на літаку, пароплані, повітряній кулі
21 століття дає нагоду жінкам нарешті відкинути стереотипи та летіти назустріч мріям. Політ на літаку, пароплані або повітряній кулі – такий собі натяк на те, що в наш час жінка вільна робити все, що їй заманеться. Агентство польотів «В небо» пропонує подорожі на всьому, що літає: від вертольота до паратрайка (це такий параплан з мотором). Подаруйте своїй жінці сертифікат на таку пригоду, і нехай вона наважиться вийти за межі комфорту, отримавши круті враження.
Детальніше

Любов до себе - понад усе:
б'юті-подарунки

Косметика Piel Cosmetics
Фемінізм та емансипація, незважаючи на відомі стереотипи, не передбачають, що жінка зобов'язана ходити з немитою головою та забути про косметику. Тому набір косметичних засобів залишається гарним подарунком. Piel Cosmetics – це косметика для щоденного домашнього догляду, на основі низько- та високомолекулярної гіалуронової кислоти і наносрібла. Ці елементи допомагають попередити проблеми зі шкірою – грають на випередження!
Обрати

Щіточка для обличчя LUNA 3 від Foreo

LUNA 3 – оновлена щіточка від шведського бренду Foreo. Вона очищує шкіру обличчя, робить її сяючою і гладкою всього за хвилину. Усе це – завдяки м'яким силіконовим ворсинкам і звуковим T-Sonic пульсаціям. Зворотній бік щіточки призначений для тонізуючого масажу шиї, обличчя та зони декольте. Про те, як це зробити правильно, розповість додаток FOREO For You. Одного заряду вистачить на декілька місяців використання. Прилад настільки компактний, що його зручно брати із собою скрізь: в офіс, у спортзал та в подорож.
Обрати
Косметика Mixa
Ще один спосіб піклуватися про улюблену жінку (ми і про дружину, і про маму, і про бабусю) – заохотити її до б'юті-ритуалів. Косметика французького бренду Mixa – для таких випадків. Засоби підійдуть чутливій та навіть схильній до алергії шкірі. Денний крем-гель Mixa Hyalurogel 7% зволожить, зробить шкіру м'якою і пружною завдяки гіалурону та гліцерину в складі. А нічна крем-маска Mixa Hyalurogel night відновить та заспокоїть після цілого дня з мейкапом завдяки маслу камелії та гіалуроновій кислоті.
Детальніше

Прикраси Yastreb Jewelry

Сильні та незалежні жінки теж люблять оригінальні прикраси. Наприклад, модульну підвіску «Сім'я» від бренда Yastreb Jewelry можна зібрати самостійно – залежно від того, з кого складається ваша родина. У неї можна додати котів, собак, малюків та старших дітей. А колекція RE створена з використанням переробленого пластику. Бренд Yastreb Jewelry – це іменний бренд прикрас від дизайнера Олени Ястреб, яка вже понад 10 років виготовляє ювелірні вироби. Усі прикраси зроблені вручну зі срібла і золота з використання дорогоцінних каменів. Фішка Олени – індивідуальні замовлення, тож якщо у вас все добре з фантазією, придумайте свій варіант прикраси для вашої жінки, а Yastreb Jewelry втілить це в життя.
Обрати
Годинник від THEWATCH
Жінці версії 20.20 важлива продуктивність, її час – мегаважливий, а кожна година – на вагу золота. Стежити за часом ще приємніше із THEWATCH. Швейцарські Balmain, Certina, Louis Erard чи японські Seiko – обирай модель годинника під потреби чи навіть колір очей (чом би й ні?) тієї, кому їх даруватимеш. А моделі з діамантами обов'язково мають сертифікати, що підтверджує справжність каменів, тож трушністю подарунка можна не перейматися.
Обрати

Авторські прикраси Kochut

Багатьом жінкам подобається виділятися – татуюваннями, яскравими принтами або авторськими прикрасами. Приміром, від українського бренду прикрас Kochut. Їхні сережки, кулони, браслети та підвіски привертають увагу текстурами, що відсилають до мітологічних мотивів. А ще чудово поєднуються і з діловим костюмом, і з вечірньою сукнею. З ними – хоч на вручення Оскара, хоч на переговори з діловими партнерами.
Обрати

Продуктивність-тайм:
сюрпризи для зайнятих леді

Браслет HONOR Band 5
День сучасної жінки приблизно такий: зранку – в офіс, потім на ділову зустріч, після роботи – в спортзал, ввечері – на побачення, а перед сном ще й вигуляти собаку. Завжди цікаво, скільки кроків «намотуєш» за день у такому ритмі. Браслет HONOR Band 5 допоможе не тільки поміряти кроки, а й контролювати пульс, фази сну та навіть рівень кисню в крові! А ще допоможе віддалено робити знімки смартфоном, управляти музикою та контролювати показники пульсу на пробіжці.

І приємна новина – спеціальна ціна 799 грн з 2 по 8 березня у мережах магазинів Citrus, COMFY, Фокстрот, Ельдорадо, ROZETKA і MOYO.
Детальніше

Курс в школі англійської Progress school

Якщо жінки (та й будь-хто) активно літають у самостійні подорожі та закордонні відрядження, вони не мають почуватися безпорадно в чужому мовному середовищі. Перекладачі та розмовники – це добре, але що може бути краще, ніж вільно розмовляти з іноземцями англійською? Progress school – школа англійської, яка об'єднує в собі знання найкращих британських шкіл та досвід українських викладачів і носіїв мови. А ще тут є курс «англійська для бізнесу» – він для тих, хто хоче почуватися впевнено зі своїми бізнес-партнерами. Якраз для сучасних жінок.
Детальніше
Художня чи нонфікшн книжка
Колись вважалося, що жінок цікавлять тільки примітивні романи про любов, з накачаними чоловіками на обкладинках та обов'язковим весіллям у фіналі. Але це вже давно не так. Сучасні жінки з однаковим інтересом читають Гокінґа, опановують мистецтво стратегії, дізнаються історію створення Netflix, а для душі почитують Джойса або Кундеру. Книжка – це не просто сувенір, а й інвестиція в розвиток. Але перед тим як дарувати, крадькома роздивіться книжкові полиці своєї сестри, дружини чи подруги – можливо, вона вже дочитала першу книжку Харарі і варто дарувати другу.

Генеральне прибирання квартири

Звичайно, жінка з пилосмоком – це сексуально, але ще сексуальніше – коли вона розслаблена та спокійна, а не замучена постійними прибираннями. Замість вправ з ганчіркою вона може займатись улюбленим хобі або слухати лекції з маркетингу. А в цей час клінери із сервісу «Уберем» можуть виконати всю домашню роботу.
Комплексне дослідження організму
Жінка, яка піклується про всіх довкола та забуває про себе, – тренд, що вже давно неактуальний. Любов до свого тіла та самоповага починається з повного медичного обстеження організму. Пакет «Біохакінг» від SQLAB – це генетичні дослідження та лабораторні маркери, що дозволять виявити не тільки вже наявні проблеми, а й зрозуміти, в яких системах хвороба може розвинутися через деякий час. Це дозволить зіграти на випередження. А ще можна зробити жіночий чекап здоров'я у «Добробуті» та всього за два візити дізнатися все, що приховує організм.