Спецпроєкти

екс-"пацанка", блогер i ведучий
про свободу бути собою

Емоцii vs логiка

Як часто під тиском соціуму ми знаходимо сили залишатися собою? В часи, коли покоління пепсі стало поколінням інстаграму, важливо за популярністю і постами про цікаве і красиве життя не втратити свою ідентичність. А для цього потрібно знайти баланс між бурхливими
емоціями і холодною логікою.

bit.ua разом із брендом Logіc знайшли трьох героїв, у яких із цим немає проблем, незважаючи на хейтерів та власні страхи. Отже, про вміння тримати баланс розповідають актор, ведучий та шоумен Андрій Джеджула, блогер Кирило Скачков і переможниця шоу
«Від пацанки до панянки» Галина Полудневич.
Андрій Джеджула
Про емоції
Оскільки я працюю в театрі, граю у спектаклях, знімаюся в кіно, працюю на телебаченні, на сцені, мені властиво бути емоційним. Якщо я не видаватиму в потрібний момент потрібні, правильні емоції, людям буде нецікаво за мною спостерігати.
А от моя дружина, навпаки, каже, що додому я приїжджаю вже виснажений, і емоцій у мене залишається напрочуд мало. Частенько вона скаржиться, що їх усіх я віддаю роботі. Тож у побуті я не надто емоційна людина. Хоча ні, все ж таки емоційна!
Я з тих людей, які не люблять носити маски. Я такий, який є. Звісно ж, кожна людина показує не всі риси, які їй притаманні, але здебільшого мої емоції справжні. Я не вигадую їх ні на сцені, ні в реальному житті.
Стримувати емоції мені допомагають обставини, культура і віра. Зараз, наприклад, піст. І я не сварюся, а навпаки – намагаюся якомога далі триматися від конфліктів. Намагаюся дивитися на речі простіше, ніж раніше. Інколи це нелегко. Коли стаєш трохи старшим, розумієш, що поганий мир кращий від хорошого конфлікту.
Використовуйте свої емоції лише для того, щоб виразити приємні почуття. Емоціонуйте, коли вам добре і коли ви можете принести в цей світ щось хороше.
Про хейтерів і коментаторів-порадників
Терпіти не можу, коли якийсь диванний критик, який сидить у мами на шиї, починає розповідати тобі що робити. Він не був «у твоїй шкурі», на знає, у чому справа, а лізе зі своїми порадами і «цінною думкою». Таких не цікаво слухати.
Я навчився відрізняти об'єктивну критику від необ'єктивної. Якщо це банальне хейтерство, то не варто й часу на таке витрачати. Але є об'єктивна критика. Коли людина глибоко занурилась у матеріал, поцікавилась і поділилася своєю думкою, я їй відповім. Я можу не погодитися з її думкою і аргументувати свою. І якщо та людина відреагує, поставить додаткові запитання, з чимось погодиться, а з чимось – ні, відбудеться справжній діалог. І це хороший приклад критики.
Будь-яка аргументована критика – це добре. Це мотивація поштовх до конкретних дій.
У моєму житті є люди, які для мене авторитети. Я бачу досягнення цих людей. Бачу, як вони працюють над собою. І звісно ж, думку такої людини я послухаю і дослухаюся до неї. Зазвичай це невелике коло з моїх друзів та близьких. А загалом будь-яка аргументована критика – це добре. Це мотивація, поштовх до конкретних дій.
Найпростіший приклад для мене – Альберт Ейнштейн. Він був двієчником. Йому сказали, що він ніколи нічого не досягне. А зараз його іменем названі університети. Він найвеличніший фізик! Або прекрасна співачка Шакіра, на яку я підписаний в інстаграмі. Викладач не взяв її до шкільного хору, аргументуючи це тим, що її голос схожий на козячий. І чим це все скінчилося?
Або моя шкільна вчителька англійської мови Анна Іванівна. Я навчався в англійській школі, і якось вона сказала: «Джеджула ніколи не буде говорити англійською». А я став відмінником, закінчив Інститут міжнародних відносин, чотири роки пропрацював у Міністерстві закордонних справ і був перекладачем Міністра закордонних справ. Тож вибачайте, Анно Іванівно.
Про красу vs зручність
Я не можу обрати щось некрасиве. Але й не можу, щоб було не практично. Я ніколи не одягну вражаюче красиву річ, в якій я почуватимуся лялькою. Мені все має бути зручним і практичним. І водночас красивим, не буду лукавити.
Про Logic
Мені подобається колір Logic і його невеличкий розмір. Це має бути зручно: закинув у кишеню і носиш скрізь із собою. Поки тестую його, навіть не встиг зарядити повторно. Як зранку з коробки дістав, так на цілий день вистачило, заряд ще не закінчився. Тобто вистачає його надовго – це перше.
Він красивий, його приємно тримати в руках. Зручна та частина, яку потрібно затискати губами для втягування диму. Симпатична зарядка, яка дуже легко кріпиться. Не потрібно нічого клацати. Я так розумію, вона на магніті підтягує гаджет. Все дуже практично і стильно.
Кирило Скачков
Про емоції та логіку в бізнесі
Коли я почав розвивати власну кондитерську, то в останню чергу думав про те, щоб робити впізнаваним лише продукт. Спершу люди мали впізнати мене. Я намагався завойовувати особисту симпатію людей. Щоб вони не просто тортик хотіли купити, а купити тортик саме в мене. Так я і перестрибнув з кондитерства на блогерство. А потім настав період, коли кондитерська тема для мене себе вичерпала. Так, вона приносила прибуток, все було добре, але я не ріс і не розвивався далі. Мені нічого не хотілося. І тоді я познайомився з Анею Алхім.
Написав їй в інстаграмі, що вона класна, і ми почали спілкуватися, дружити. Згодом вона переїхала до мене. Ми почали разом знімати відео, робити фото. Так кожен і розкрутився. Тобто це Аня дала старт моєму блогерству.
Про хейтерські коментарі
Я не фокусуюся на коментарях, які отримую. Можу сказати, що хейтять зазвичай за зовнішність або щось особисте, пишуть «дрищ», «жирдяй» чи щось таке. Мені здається, що хейтери у всіх блогерів однакові, оскільки пише ці коментарі одна й та сама каста людей. Замість того, щоб займатися своїм життям, вони розбирають на кісточки життя інших. Тож я не бачу сенсу звертати на це свою увагу.
Розумна людина не писатиме свою думку чи критику, коли в неї про те не питають. Жодного разу, переходячи на сторінку критикана, я не бачив високоосвіченої, успішної і цікавої людини. Зазвичай – навпаки.
Про емоції
Я більше звертаюся до емоцій, ніж холодної логіки. Але намагаюся створити в собі колаборацію із цих процесів і навчитися дозувати свої емоції, коли це необхідно. Все добре в міру.

Я за те, щоб приймати емоції інших людей, навіть коли вони відрізняються від твоїх. У моєму оточенні величезна кількість різних людей, які займаються різними речами. Інколи такими речами, які на голову важко натягнути! Але завжди мені передусім цікава особистість.
Про спонтанність vs плани
Загалом я людина спонтанна і плани будувати не люблю. Мені це важко дається. Спонтанність – це моє повітря. Але й без дисципліни жити неможливо, тому я організував для себе певний режим. Лягаю спати о 23-й і прокидаюся о 6-й. Таким чином зранку встигаю зробити купу справ.

Я не та людина, яка заздалегідь домовлятиметься про зустріч. Наприклад, у понеділок домовитися про зустріч у п'ятницю ввечері – це історія не про мене.
Якщо сьогодні в мене є настрій побачитися з тою або тою людиною, я з нею побачуся. Якщо немає – перенесу зустріч.
Мені здається, головне – бути чесним. Буди позитивно налаштованим і займатися тільки тим, що приносить тобі задоволення. Робити те, що тобі подобається. Знаходити людей, які розділяють твої погляди, щоб разом з ними рухатися в одному напрямку. Адже разом – веселіше!
Про стиль
Свої луки я підбираю самостійно. Думаю, це легко помітити. Також частенько звертаюся до своєї подруги дизайнерки, і я щасливий, що за потреби вона мені може допомогти щось підібрати.

Я не люблю ходити по магазинах, щось дивитися і приміряти. Розумію, що інколи треба туди ходити, і йду, коли знаю, що мені там потрібно. Прийшов, підібрав розмір, розрахувався й пішов. А просто так шопитися для мене просто пекло.
Про Logic
На мою думку, Logic – стильна річ. Для мене як для людини, яка не носить із собою сумки, девайс надзвичайно зручний і мобільний. Він точно вміститься в будь-яку кишеню. При цьому в нього чудово працює батарея, її надовго вистачає. А стиль плюс раціональність дорівнює любов.

Також мені дуже важливий смак. На щастя, у Logic велика палітра смаків. Я встиг спробувати американську суміш, тропік і ягідний мікс. Обожнюю смак тютюну, тому смак Logic американська суміш мені дуже сподобалась. Тропік також припав до смаку – свіжий і не приторно солодкий, дуже смачний. Тож експериментом я задоволений. Це класно, коли ти можеш ходити не тільки зі стильним девайсом, а ще й постійно оновлювати смаки залежно від власного настрою.
Про те, як залишатися собою
Безумовно, стиль – це важливо. По одежці зустрічають, по одежці проводжають – усе роблять по одежці. Стиль – це загальна картина, і вона багато про що говорить.
Галина Полудневич
Про популярність
Після виходу першої серії шоу я взагалі не розуміла, що відбувається. Я почала отримувати купу повідомлень, і більшість із них була негативного характеру. Мені писали прокльони, намагалися образити і принизити. Все це одразу вплинуло на мою психіку і сильно травмувало її. У мене була затяжна депресія, яку допомогли подолати знімальна група каналу і психолог.
Про емоції
Спочатку я намагалася лояльно відповідати на повідомлення, але потім мене зірвало. Я згадала всі мати, що були в моєму лексиконі, і почала гнути їх хейтерам направо і наліво. Так тривало до сьомої серії. Потім почали показувати наші перевтілення, і все стало налагоджуватися.
Я часто плакала. У мене опускалися руки. Так тривало доти, доки я не вирішила зібрати волю в кулак і не перегорнула цю сторінку свого життя.
Про зміни
Для мене «Від пацанки до панянки» – це не шоу, а життя. Я просто жила три місяці і змінювала своє життя на краще! Часто хотілося зірватися, кинути все й піти. Але внутрішній голос мені з першого дня підказував, що перемога буде за мною. Тому я сумлінно займалася і всотувала нові знання як губка.

Завдяки цьому проєкту я не можу «забити на все» і піти, як це було раніше. Для багатьох я стала прикладом. Це дає мені сили і натхнення не здаватися навіть у дуже важких ситуаціях.
Про стиль
В моді і стилі я не дуже розбираюся. Про якісь тренди знаю, але не більше. Для мене стиль – це насамперед про внутрішній стан. Якщо ти заходиш в бутик Армані з «кислою міною», то ніякий стиль не допоможе. Головне – емоція, яку ти вдягаєш щоранку. Одяг обираю тільки той, що мені подобається, але завжди кожен образ підкреслюю годинником. Це моя слабкість.
Раніше я використовувала девайси з функцією нагріву тютюну. То кидала ними користуватися, то знову починала. Зараз використовую Logіc і розумію, що це моє. Різноманітність смаків (насичених, а не просто з ледве чутним запахом) вражає. Я можу один картридж парити тиждень. А ще завдяки Logic я почала парити справді усвідомлено, а не «на автоматі».
Про Logic
  • Одного заряду батареї вистачає на день використання.
  • Має різноманітні смаки з двома рівнями вмісту нікотину від маси 1,5% та 2,9%: американська суміш, ягідний мікс, ментол, тропік.
  • Швидко заряджається – всього за 74 хвилини.
  • Компактний – поміститься навіть у кишеню.
  • Є у трьох кольорах: чорний карбон, блактина сталь і димчата троянда та лімітована серія – золота галактика.
  • Використовується зі змінними магнітними картриджами.
Вейп наступного покоління Logic Compact* належить до категорії Pod Vapes – пристрої обладнані змінним картриджом з рідиною, яка шляхом нагріву від електронного елементу перетворюється на пару:
* Електронний випаровувач 18+ містить нікотин, що викликає звикання
СТИЛЬ НАПОВНЕНИЙ СМАКОМ