Спецпроєкти

Будинок для серфера «на краю світу». Дивіться новий проєкт української студії Yakusha Design


Українська студія живого дизайну Yakusha Design представила свій новий проєкт – будинок на скелі біля узбережжя Атлантичного океану в Португалії.

Проєкт був розроблений як будинок відпочинку для активного серфера, який хотів мати максимальний огляд на океан, зберігаючи при цьому свою приватність.

Прототипом для будику став маяк поблизу міста Назаре в Португалії біля самого краю землі, що роками вказує на безпечний прохід у гавань для кораблів.

Будинок – втілення трьох стовпів відповідального дизайну: екологічности, мінімалістичности та свободи.

Свобода

Ідея мінімалістичного будинку-кубу – створити відчуття невагомости архітектурної споруди. З погляду рівноваги основний об’єм перенесений на вертикальну стіну, яка в той же час не тільки стоїть на скелі, але й перед нею. Головна колона посередині є опорою, по периметру довкола неї – скляні фасади.

Мінімалістичність

Інтер’єр будинку – мінімалістичний, у ньому є найнеобхідніші меблі. Тут трохи етніки: солома, грубо оброблені колоди, декор; та трохи азійського: низькі обідні стільці, килимок. Геометрія: прямі лінії, закруглені форми диванів, опуклі світильники.

Теплі відтінки простору – бежевий, піщаний – створюють домашній затишок, незалежно від погодних умов та «настрою» океану за вікном. Вітальня, кухня, спальня та ванна непомітно перетікають одна в одну.

Головна окраса інтер’єру – вид з панорамних вікон

 

Екологічність

Центральний стовп покрили панелями з органічної соломи, які чудово зберігають тепло.

Фундамент виготовлений із подрібненого бетону вторинного використання. Підлога покрита дерев’яним паркетом з переробленого дерева, а стеля – екологічною глиняною штукатуркою.

Вікторія Якуша, засновниця студії Yakusha Design, про ідею:

«Сучасний світ пробуджує 2 різні тенденції: з одного боку – повна відкритість та чесність, майже прозорість нашого життя, а з іншого – повернення до витоків, єдність із природою та максимальна простота в побуті. Будинок зі скляним фасадом та 270-градусним оглядом на Атантичний океан, на мою думку, відповідає відразу обом тенденціям та справляє незабутнє враження».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram