Спецпроєкти

#ХайЗвучитьУкраїна: концерт класичної музики в новому форматі до Дня незалежності


Через шкільні уроки музики за класичними творами могла закріпитися не найприємніша асоціація. Якщо ця історія про вас, пропонуємо ламати стереотипи довкола класики та відкривати її для себе з іншого боку. І вже є привід починати це робити – до Дня Незалежності проходитиме концерт класичної музики .

А що буде?

Масштабне шоу під назвою «Ода незалежності», в якому візьмуть участь колективи з Києва, Харкова, Львова та Одеси.  Цьогоріч, зважаючи на карантинні обмеження, організатори спеціально до Дня Незалежності України вигадали новий формат – концерт буде доступний водночас онлайн і офлайн. 

Під керівництвом режисерки Олени Савчук наразі в різних куточках України відбуваються записи концертів найвидатніших музичних колективів, що транслюватимуться в День Незалежності на офіційній FaceBook сторінці Classic Picnic, порталі Jetsetter.ua, а також офлайн – на великому екрані в парку Тараса Шевченка (звісно ж, на безпечній дистанції та з дотриманням маскового режиму).

Хто виступатиме:                                       

  • Національна заслужена академічна капела  України «Думка»
  • Національний  академічний симфонічний оркестр України
  • Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В.Лисенка
  • Львівська національна філармонія
  • Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова»
  • Національний одеський філармонічний оркестр

Олена Савчук
режисерка проєкту
Нам дуже важливо здійснити цей культурний прорив, показати широкій аудиторії красу класичної музики та високий рівень наших колективів. Саме тому я щаслива бути учасником процесу та бачити натхненні очі колег, котрі разом з нами творять «Оду Незалежності» з відкритим серцем. Це важкі дні зйомок під палючим сонцем, море хвилювань, але це варте того, щоб нас почула вся Україна у важливий для неї день.

Де: Парк ім. Тараса Шевченка

Коли: 24 серпня

Початок: 19:00

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram