Спецпроєкти

500 км, 10 днів, 600 тис грн на підтримку армії. Що відомо про ультрапробіг єдності «СТАЛЕВИЙ ГАРТ»?


З 15 по 24 серпня в Україні вдруге відбудеться благодійний Всеукраїнський ультрапробіг єдності  «СТАЛЕВИЙ ГАРТ 2020». За 10 днів кожен з п’яти бігунів подолає дистанцію у 500 км.

Стартуватимуть вони вранці 15 серпня у Дніпрі, а завершать на День Незалежності в Києві під час «Забігу у вишиванках» на ВДНГ.

Який маршрут і хто візьме участь?

Маршрут пролягатиме через дев’ять міст: Дніпро – Кам’янське – Кременчук – Світловодськ – Чигирин – Черкаси – Канів – Трипілля – Київ. На всьому шляху буде організовано супровід бігунів на авто.

У складі команди 2020 року:

  • Андрій Ткачук, чемпіон та рекордсмен України з добового бігу, входить в топ-10 світу);
  • Володимир Сковородка, рекордсмен Книги рекордів України, перший в Україні пробіг марафон у повному бойовому спорядженні пожежного;
  • Микола Перехожук, ультрамарафонець та трейлраннер;
  • В’ячеслав Панасюк, ультрамарафонець-любитель;
  • Віктор Гребельський, ультрамарафонець-любитель.

Супроводжувати бігунів буде Олена Шевченко – майстер спорту, чемпіонка та рекордсменка України з добового бігу.

Навіть для професійних спортсменів даний захід є справжнім викликом та перевіркою на силу волі, витримку та завзятість.

Чому він важливий

Забіг покаже силу волі та незламність духу, доводячи – у цьому світі можливо все, і людські здібності насправді необмежені. Крім того, важливою метою забігу є його благодійна складова. 

Ультрабігуни збиратимуть 600 тис. грн. для фонду допомоги армії «Повернись живим». Виручені кошти підуть на купівлю мобільних комплексів спостереження, які дають змогу ефективно та безпечно спостерігати за великою ділянкою фронту та отримувати якісну картинку за лічені хвилини. За допомогою цих приладів українські воїни можуть бачити противника й фіксувати його дії, залишаючись для нього непомітними. Вартість одного комплексу – від 80 до 100 тис. грн.  

Приєднатись до благодійного збору можна за посиланням.

30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького

Нагадаємо – перший ультрапробіг єдності відбувся у 2019 році. Тоді маршрут бігунів пролягав з Ковеля до Києва через Луцьк, Рівне, Житомир та Ірпінь. У ньому взяли участь Олена Шевченко, Ігор Саханда та Володимир Сковородка.

Минулорічний захід привернув величезну увагу чисельних любителів і професіоналів спорту та простих спостерігачів з усієї України. До учасників пробігу в різних містах та селищах долучилося близько 500 бігунів.

Як це було – можна подивитись в документальному фільмі:

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram