Спецпроєкти
Любов до себе – це правильний догляд»

Тоня Матвієнко – про музику, щирість у житті та доброчинність

«
Карантин і вплив самоізоляції
Усі нарешті довгий час були вдома. Це було добре: побути з доньками, з мамою. Вважаю, що всім це пішло на користь. Останні десять років жила в шаленому темпі – постійно потрібно кудись їхати, щось робити.

Нам більше пощастило – ми живемо у приватному будинку, тож завжди була можливість виходити надвір. Ми займалися городом, побудували теплицю, вирощували насіння. І для мене це насправді був відпочинок.
Страх сцени і як його позбутися
У мене він був у дитинстві і насправді трошки залишається й досі. Та зараз це радше приємне переживання перед виступом. Мені потрібно лише п'ять секунд, щоб опанувати себе і налагодити контакт з авдиторією.

Що частіше ти виходиш на сцену, то легше тобі потім. Мій лайфхак – поприсідати або повіджиматися просто перед виходом. Після цього я нервуюся набагато менше.

З публікою, вважаю, потрібно бути щирою. Я легко можу сказати зі сцени, що зараз переживаю. Щирість і відвертість підкупає людей.
Зірковий статус Тоні Матвієнко аж нітрохи не заважає їй бути максимально щирою у спілкуванні. Нас підкупило те, що співачка не намагається грати чиюсь роль, а є собою – і це насправді дуже цінно.

Тоня стала героїнею спільного проєкту bit.ua і NIVEA Naturally Good #трушність
, адже нова натуральна лінійка покликана підкреслювати і зберігати природну красу кожної жінки. У межах проєкту поговорили зі співачкою про її шлях до великої сцени, прийняття себе, натуральність та модель родинних стосунків.
«Щирість і відвертість підкупає людей».
Про покликання
У першому декреті я опанувала професію піарниці, та працювала за спеціальністю недовго. Насправді мені не вдавалося бути ідеальною в цій сфері. А я перфекціоністка, завжди хочу бути найкращою у тому, що роблю.

Тому я покинула роботу піарниці і почала думати, що мені найкраще в житті вдається. І згадала: всі завжди казали мені, що я круто співаю. Тоді я почала записувати пісні, здобула другу вищу освіту (народний вокал). Врешті-решт потрапила на шоу «Голос країни». Це дало свої результати і дуже допомогло в розвитку кар'єри.

Я не модна співачка, та на кожний товар є свій покупець. Музика має бути різною – для різних людей, які її слухають.
Порада собі двадцятирічній
Порадила б раніше почати вчити англійську. Я кілька разів намагалася це зробити, записувалася на курси, і все не вдавалося. Порадила б менше хвилюватися, не вважати більшість проблем кінцем світу. Ще порадила б правильно доглядати за шкірою з молодого віку, використовуючи натуральні засоби.


Про власні комплекси
Я довго в себе не вірила і досі, мабуть, не до кінця в собі впевнена. Загалом вважаю скромність позитивною рисою, але в мене вона була гіпертрофована. Я не могла перепитати у співрозмовника щось, якщо недочула, боялася зізнатися, що чогось не знаю. Боялася попросити про допомогу. Іноді навіть боялася спитати в автобусі, чи виходить людина на наступній зупинці. Тепер я значно сміливіша, та відлуння сором'язливости трошки залишилося.
Догляд за собою
Думаю, що звичка піклуватися про себе дуже залежить від того, як доглядали за собою близькі. З дитинства пам'ятаю, як мама постійно ходила в масочках, користувалася кремами. А подружка, коли нам ще було років по 19, ледь не змушувала мене зволожувати шкіру під очима. Тож у мене закріпилася звичка доглядати за собою.

Я фанатка кремів і масок. Через специфіку роботи я часто у гримі, тому обов'язково користуюся зранку і ввечері кремом, аби зволожити шкіру. Регулярно роблю маски, користуюся патчами. І результат видно: мені часто роблять компліменти, кажуть, що я у свої 39 на вигляд значно молодша.

Я за натуральність у доглядовій косметиці, оскільки мені важливо знати про походження її компонентів, безпечність та ефективність її формули. До таких перевірених засобів відчуваю більшу довіру. Водночас не відмовляюсь і від декоративної косметики – нею можна підкреслювати природну красу.


Денний крем для чутливої шкіри обличчя – зволожує та заспокоює шкіру протягом дня

Відновлювальний нічний крем – відновлює шкіру протягом ночі та надає відчуття підтягнутости зранку

Очищувальний тонік – підтримує чистоту та свіжість шкіри
Лінійка NIVEA NATURALLY GOOD
для природньо красивої шкіри
98% інгредієнтів природного походження

2% додаткових інгредієнтів для забезпечення стабільности й безпечности формули

органічні компоненти у складі
(ромашка, арганова олія, зелений чай)

склад косметики прозорий й доступний для докладного вивчення

Дієта і улюблені страви
Не дуже люблю випічку, бутерброди, щось смажене – те, що вважають шкідливим. Загалом не залежу від солодкого, тому не маю потреби себе в цьому обмежувати. Під час карантину я набрала трохи зайвої ваги, тож звернулася до дієтолога. Він розробив для мене спеціальну програму – тепер я уважніше стежу за тим, що їм, і за об'ємом порцій.
Улюблена музика
Я полюбляю слухати різноманітну музику. Мені подобається, що в Україні є класні виконавці та гурти, які роблять якісний продукт. У моєму плейлісті багато треків The Hardkiss, Бумбокс, Vivienne Mort. Серед них і молоді виконавці, наприклад, Сергій Асафатов – неповторний тембр та цікаві тексти. А нещодавно відкрила для себе Джеймса Артура.


Любов до себе
Любов до себе – це правильний догляд. Це замість солодкої газованки купити собі води, замість серіальчика на ніч виділити більше часу на сон. Це про натуральний і правильний догляд за шкірою. Це правильне піклування – коли ти усвідомлюєш, що саме буде дійсно краще для твого організму, а не підкоряєшся всім його забаганкам.
Допомога іншим
Є такий проєкт «Дача» – будинок, де живуть родини з онкохворими дітками. Я щоліта туди приїжджаю, спілкуюся з родинами, співаю. Також ми збираємо гроші їм на допомогу.

Для мене доброчинність – це не про порожні слова і обіцянки, а про реальні справи, які допомагають, про реальні перевірені проєкти та фонди. Також допомагати іншим можна просто поширюючи інформацію. Мій заклик такий: якщо можеш допомогти хоча б чимось – допомагай.

«Любов до себе – це правильний догляд».
Родина
Я починаю ставати схожою на свою маму. Те, що колись у ній здавалося дивним, тепер помічаю ці речі у своїй поведінці. Особливо зараз, коли ми живемо разом, є можливість порівняти.

У нас з Арсеном повторюється модель наших батьків: теж союз творчих людей. Ще ми також не обмежуємо одне одного, не стежимо, хто куди йде, не забороняємо щось робити.

Вважаю, що у стосунках варто передусім навчитися говорити щиро і прямо – про те, що подобається, що не подобається, чого ти бажаєш. Такий приклад: колись сказала чоловікові, що люблю крем певної марки, і тепер він постійно мені його дарує. Шкодую хіба, що не сказала йому одразу про всі свої вподобання (сміється).



Проєкт реалізовано за підтримки NIVEA NATURALLY GOOD – лінійки доглядової косметики з натуральних компонентів, яка зберігає природну красу. Зберігаймо зовнішню та внутрішню трушність разом!
Фотограф: Аліна Чопенко
Стиліст: Дар'я Федорак
Візаж і зачіска: перукарня Haze
Проєкт #трушність
створено за підтримки
бренду NIVEA
Зелена сукня @vigo_wear
Блакитна сукня @navy.atelier