Спецпроєкти

Сплав у каньйоні, прогулянка національним парком і справжня пустеля:
де активно відпочити в Україні

Сплав у каньйоні, прогулянка національним парком і справжня пустеля: де активно відпочити в Україні
Карантинні обмеження та закриті кордони – штука не з приємних, але навіть у цьому є свої плюси. Ми стали більше цінувати дуже прості речі: прогулянки парком та неквапливо випита чашка капучино в улюбленому кафе. А ще – замість Таїланду, Відня і Балі ніби вперше відкрили для себе Україну.

Кожний куточок України вартий уваги, і іноді значно цікавіше надати перевагу маловідомим маршрутам замість найпопулярніших туристичних. Аби показати красу країни у всіх проявах і підтримати тренд на подорожі, компанія OPPO AED Україна провела національний фототур
«Відкривай Україну з ОРРО».

Провідний світовий бренд смартфонів запропонував безкоштовну подорож п'ятьма регіонами України п'ятдесяти щасливчикам. Розповідаємо, як це було.

Взяти участь у фототурі запрошували власників смартфонів OPPO, а також їхніх друзів. Щоб долучитися, достатньо було написати коментар під постом на сторінці Instagram та тегнути друга, з яким хочеш подорожувати.

Кожен охочий міг обрати один із п'яти регіонів: Київщина, Одещина, Харківщина, Дніпропетровщина та Львівщина. Для національного фототуру OPPO зумисно обрали непопулярні, але колоритні маршрути. До кожного регіону вирушило 10 учасників, щоб відкрити для себе нові місця, ознайомитися з можливостями своїх пристроїв і наробити крутезних знімків на смартфони ОРРО.

Київщина
Маршрут: Буцький каньйон – Жашківський кінний завод – ферма «Бабині кози»
Початком першої подорожі стає Буцький каньйон. Його часто називають «Маленькою Швейцарією», втім ми впевнені – це місце заслуговує уваги без будь-яких порівнянь: достатньо відвідати його хоча б раз, щоб повертатися туди знову і знову.

Із 70-х років каньйон має статус державної комплексної пам'ятки природи, та його історія значно довша. За оцінками породи граніту, з якої утворений каньйон, це близько двох мільярдів років.

Погода порадувала легкою хмарністю, над головами учасників наче висів величезний софтбокс. Яскраве контрове світло – завжди виклик для фотографів, а особливо для новачків. Та світлини з каньйону вдалися атмосферні, затишні та якісні завдяки можливостям AI камер смартфонів OPPO. Дивіться самі!

Наступна зупинка подорожі – Жашківський кінний завод, де розводять, вирощують і тренують коней західноєвропейських порід.

На території заводу (понад 317 га) знайдуться заняття незалежно від того, приїхали ви на день чи тиждень. Якщо маєте день, не гайте часу – починати потрібно зі знайомства з конями. Гладити їх та слухати тихе фиркання у відповідь – це справжня зоотерапія.

Покататися також можна (і потрібно) – досвідчений тренер супроводжуватиме вас на кінній прогулянці. Його ж розпитуйте про породи коней, їхнє тренування та правильний догляд – він радо відповість на всі запитання.

Якщо ви приїхали на кілька днів, можна встигнути відпочити в місцевому готелі, пограти в боулінг, порибалити на одному з двох місцевих озер та поспостерігати за кінними змаганнями.

Left
Right
Після кінного заводу завітали до унікальної приватної ферми «Бабині кози», яку заснувала родина Бабиних.

На фермі розводять білосніжних кіз зааненської породи, а також виробляють смачне молоко і крафтові сири кількох сортів: Шевре, БоуЛінг та інших.

З норовливими козами можна познайомитися, спробувати їх подоїти та скуштувати свіжого козиного молока. Годувати кіз дозволяють, тож захоплюйте із собою шматочки хліба чи яблучка. Не забудьте продегустувати сири з козячого молока під червоне сухе вино або травʼяний чай. Сири, які сподобалися найбільше, можна придбати – підтримаєте локальний український екобізнес. І звісно, приємною згадкою про круту поїздку стануть світлини, зроблені на смартфони OPPO – ось ви годуєте кіз шматочками яблука, а тут з найщасливішим обличчям дегустуєте крафтові сири.

Одещина
Маршрут: Білгород-Дністровський – Аккерманська Фортеця – центр виноробства «Шабо»
Білгород-Дністровський – одне з найстаріших міст України, якому понад 2500 років. З одних лише історичних пам'яток можна складати окремий туристичний маршрут. Свято-Вознесенська церква, Храм Святого Іоанна, Церква Святого Миколая, мінарет – смартфон сховати до кишені не вдасться, бо хочеться сфотографувати всю цю красу (і себе на її тлі).
Після фотографування унікального замку та фортеці як з «Гри Престолів» вирушаємо до центру виноробства «Шабо». Винзавод має одне з найбільших виносховищ в Україні – більше 7 тисяч квадратних метрів. Вино тут зберігають в дубових діжках, як це робили ще в стародавні часи, та виготовляють за допомогою сучасного масштабного європейського обладнання.

На винзаводі програма насичена: встигнути відвідати погреби, де зберігається вино, подивитися все-все в Музеї виноділля, а ще й продегустувати вина, зроблені з дотриманням старовинних рецептів і традицій.

Саме тут можна було протестити Ultra Night Mode (нічний режим зйомки). Зробити круту фотографію в напівтемному винному погребі – складне завдання, з яким впорається смартфон ОРРО. Майже всі пристрої бренду обладнані окремими ЧБ-камерами, щоб розрізняти більше відтінків чорного.

Left
Right
Харківщина
Маршрут: Дворічанський національний парк – Кицівська пустеля
Дворічанський національний парк – це унікальні крейдяні гори вздовж правого берега річки Оскіл. Це місце вважається одним із найекологічніших в Україні. Парк величезний, тож гуляти тут можна годинами, що для любителів активного відпочинку та затятих тревел-фотографів – саме те. Фотоексперти радили використовувати на цій локації ширококутну камеру, щоб охопити всю велич мальовничих пейзажів. Тож світлини вдалися напрочуд гарні. Дивіться самі. Далі йдемо до Кицівської пустелі. Це 5-кілометрова смуга піску зі справжніми барханами. Колись тут був військовий полігон, а тепер це туристичне місце, де їздять на позашляховиках, а найвитриваліші ходять пішки.

Контрове світло, захід сонця, відблиск від піску – все це не стало проблемою для смартфонів ОРРО. Фотографії вийшли чіткими, адже АІ-камери самі розпізнають пересвіти, а також корегують експозицію та баланс білого.

Тут є все, що можна побачити у звичайній пустелі, але ніяк не очікуєш знайти на Харківщині. Наприклад, закам'янілі останки морських істот та засилля степових жителів: ящірок, варанів, орлів. Колорит цієї місцини важко описати словами – краще фотографувати. Якщо не зробите там світлин, точно будете шкодувати – тож діставайте смартфони якнайшвидше!
ОРРО – провідний світовий бренд смартфонів, зокрема камерофонів. З минулого року представництво компанії-виробника з'явилося і в Україні. OPPO – це високі технології фото та відеозйомки, в розробку яких бренд щорічно інвестує мільйони доларів та залучає найкращих фахівців галузі.
OPPO входить до четвірки лідерів ринку смартфонів у світі. Компанія має 6 науково-дослідницьких інститутів та 4 науково-дослідницьких центри по всьому світу. А в українському представництві ретельно вивчають смаки та потреби української авдиторії, щоб своєчасно виводити на ринок актуальні девайси.


Бренд пропонує широкий спектр розумних пристроїв з власною оболонкою ColorOS на базі Android. ОРРО має три серії смартфонів: серія Find, найбільш високотехнологічна серія, флагманська серія Reno, що максимально відображає бренд і транслює основні функції для споживачів, і A серія, яка створена для молоді, відповідає мінливій моді, трендам і тенденціям.
Дніпропетровщина
Маршрут: Південний гірничо-збагачувальний комбінат – Кочубеївська копальня – Червоне озеро – Кривий Ріг
Нестандартні маршрути. Сказано – зроблено. І ОРРО везе наступну групу на один із найнеймовірніших кар'єрів України – Південний ГЗК. Звідси відкривається космічний краєвид, не гірший за американський Гранд-Каньйон. Як тут не фотографувати?
На старій залізній Кочубеївській копальні відбувалися зйомки українського фільму «Червоний» за мотивами книжки Василя Шкляра. Відчути себе справжнім режисером чи оператором дуже легко зі смартфонами ОРРО, адже величезні обсяги пам'яті гарантують, що кожен знімок та відео збережуться не тільки у твоїй пам'яті, а й у телефоні на довгі роки.

Уваги варте озеро Червоне – воно техногенного походження з надзвичайно солоною водою.

Потім їдемо у так звану криворізьку «зону відчуження». Це місце із закинутими шахтами і кар'єрами та руїнами робочих поселень. Справжнісінький індустріальний туризм і неабияка романтика. Дивимося провалля шахти «Гвардійська» – це система чи не найбільших у Європі шахтних провалів: глибина досягає 100-150 м, діаметр – до 250 м.
Львівщина
Маршрут: національний парк «Сколівські Бескиди» – водоспад Кам'янка – Мертве Озеро
Урицькі скелі в національному парку «Сколівські Бескиди» – одне із семи чудес України. Це пам'ятка природи та археології, яка не має аналогів у Європі. Можна було б назвати це «українським Стоунхенджем», але обійдемося без банальностей. На території «Сколівських Бескидів» є величезна кількість цікавих для туриста локацій. Росохацькі полонини. Розташовані біля села Росохач, з них відкриваються чудові краєвиди Сколівських Бескидів, простори лісів з гомінкими потоками та дзвінкими водоспадами. Тут часто можна зустрітися з благородними оленями, козулями, лісовими котами, борсуками. Інколи сюди виходять і зубри.
Left
Right
Далі їдемо до одного з найкрасивіших місць України – водоспаду Кам'янки. Його висота сягає аж 7 метрів, а розташований він на розломі гірського хребта. Водоспад складається з одного каскаду, розділеного скелею на два потоки.

Наступним відвідуємо чудернацьке Мертве, або «Журавлине» Озеро. Через високий вміст сірководню там немає жодного живого організму. Унікальна водойма, розташована на висоті 350 м. Упродовж тисячоліть провалля заповнилось рештками дерев, рослинності та води з гірських джерел.

А ще на території Сколівського і Крушельницького лісництв існують недоторкані ділянки. Це старовікові яворово-букові ліси віком 165-185 років та висотою понад 30 метрів.
Результатом національного фототуру «Відкривай Україну з ОРРО» стали сотні чудових фотографій від учасників. А надвитривалі акумулятори смартфонів OPPO дозволили їм відвідати найвіддаленіші куточки країни, не переймаючись зарядом своїх девайсів.

Фахівці відібрали шість найкращих світлин, за які потім голосували користувачі на сторінці ОРРО в інстаграмі, щоб обрати три переможці.
Романчук Олена, Іващенко Ірина, Левкович Олена, чиї фото набрали найбільше голосів за підсумками тижня, отримали нові смартфони А серії ОРРО:
Березуцький Сергій
Сировий Владислав
Пелих Анна
Левкович Олена
Іващенко Ірина
Романчук Олена
Інші учасники фотопроєкту отримали заохочувальні призи від бренду. Дивіться відеозвіт з подорожей:
OPPO A91
за I місце
OPPO A72
за II місце
OPPO A52
за III місце
Купити офіційні смартфони ОРРО :
У нашій країні ще так багато цікавого, таємничого та незнайомого. На увагу заслуговують і найвіддаленіші куточки, зазвичай приховані від людських очей. Навіть після відкриття кордонів радимо не забувати про внутрішній туризм – Україна цього варта. І національний фототур «Відкривай Україну з ОРРО» – яскравий приклад цього.

До речі, в компанії натякають, що цей тур далеко не останній, тож стежте за новинами ОРРО в Instagram та Facebook і відкривайте для себе рідну країну!
СПОНСОР ПРОЄКТУ