Спецпроєкти
Успіху можна досягти, якщо ти щось робиш ідеально»

Катерина Кухар – про працю над собою, стосунки в родині та натуральну красу

«
Про життя на карантині
Ми з чоловіком розвивали свої кулінарні здібності і насолоджувалися одне одним. А ще я вперше за 12 років провела величезне прибирання в домі. Навесні багато жінок думають про оновлення гардеробу, я ж зрозуміла, що у мене величезна кількість речей, з яких багато непотрібних. Половину з них я роздарувала, а іграшки відвезла в дитбудинки. Для мене це був певний ритуал очищення.
Про звичайний розклад дня
Я не маю вихідних: завжди дуже багато проєктів, зйомок плюс гастрольний графік. Звичайний день у мене починається з уроку класики та ритуалів краси – це обов'язково. Потім зустрічі, фотосесії, а ще робота в училищі. Нещодавно мене призначили виконуючою обов'язки директора Київського державного хореографічного училища.
Тендітна Катерина Кухар просто вражає своєю наполегливістю, стійкістю та прагненням завжди робити все неперевершено – без жодних компромісів із власними ідеалами. Водночас вона залишається ніжною та максимально природною – як на сцені, так і у житті.

У межах спільного проєкту bit.ua і NIVEA Naturally Good #трушність
поговорили з балериною про її улюблені ролі, стосунки в родині та секрети краси. Катерина стала героїнею проєкту, адже нова натуральна лінійка покликана підкреслювати і зберігати природну красу кожної жінки.
«Успіху можна досягти, якщо ти щось робиш ідеально».
Про прагнення до ідеалу
Перфекціонізм мені частіше заважав, ніж допомагав. Я прискіпливо ставлюся до своєї роботи і ніколи цілком не задоволена. Завжди знаю, де можна було б зробити краще, які були помилки. Успіху можна досягти, якщо ти щось робиш ідеально.

Я завжди прагну розвиватися. Впевнена – як тільки ми припиняємо чогось бажати, потихеньку вмираємо всередині. Життя всередині згасає в наших серцях, а потім – і в очах. Я дуже добре бачу, коли згасає вогник у погляді, і це згасання не залежить від віку.
Про улюблені б'ютіпроцедури
Я завжди стежу за своєю зовнішністю, щоби підтримувати природну красу. Люблю протирати обличчя кубиками льоду з ромашкою чи лавандою. Доглядову косметику обираю натуральну, щоб вона зволожувала шкіру, робила її пружною і гладкою. Мені важливо знати склад засобів, які я використовую, щоби доглядова косметика максимально підходила типу моєї шкіри.

Ще я фанатка правильного масажу для обличчя. Мені найбільше подобається ручний масаж. Професійні руки висококласного фахівця краще за будь-який апарат виберуть той режим, який підходить саме твоєму обличчю. Однак тут важливо дійсно знайти гарного спеціаліста, оскільки неправильно вибрана техніка масажу може навіть нашкодити. Кожній жінці потрібен свій підхід, я пробувала різні техніки, перш ніж знайти свою.

Денний крем для чутливої шкіри обличчя – зволожує та заспокоює шкіру протягом дня

Відновлювальний нічний крем – відновлює шкіру протягом ночі та надає відчуття підтягнутости зранку

Очищувальний тонік – підтримує чистоту та свіжість шкіри
Лінійка NIVEA NATURALLY GOOD
для природньо красивої шкіри
98% інгредієнтів природного походження

2% додаткових інгредієнтів для забезпечення стабільности й безпечности формули

органічні компоненти у складі
(ромашка, арганова олія, зелений чай)

склад косметики прозорий й доступний для докладного вивчення

Про харчування
Звісно, наша шкіра – це відображення того, що ми їмо. Тому правильно (особливо в літній час) пити достатньо води, їсти фрукти-овочі, каші (я от люблю чіа з йогуртами). А ще готую гуакамоле за рецептом, якого навчили в Мексиці.
Про балетне мистецтво
Балет – це візуальна естетика. Глядач у театрі хоче отримати задоволення від того, що бачить. Тож картинка має бути ідеальною, переносити людину в інший простір та події. Зовнішність, естетика костюму, антураж – усе те, що створює магію, має бути гармонійним.
Про найкращий відпочинок
Мій релакс після спектаклю – ванна Клеопатри з пелюстками троянд, аромасвічки, спів птахів, а потім масаж.

Про критику
Коли людина приходить на «Танці з зірками», вона має усвідомлювати, що її можуть критикувати. Розвиток людини залежить від того, як саме лунає критика і як людина її сприймає. Ми намагаємося максимально допомагати танцюристам покращити їхні танцювальні можливості.

Коли я даю майстер-класи для дітей, теж розумію – до кожної дитини має бути особливий підхід. А зараз я зрозуміла, що директор повинен бути насамперед гарним психологом, господарником та дипломатом.
Про улюблені партії у виставах
Як акторці мені важливі та цінні драматичні ролі. Втратили цінність партії легкі, які не мають емоційного навантаження. Я люблю бути Маргаритою, літати ночами та робити неймовірні речі із серцями інших людей. Я люблю бути юною Джульєттою, яка вмирає через кохання. Я обожнюю партію Жизель, божеволіючи разом зі своєю героїнею.

У драматичних ролях важливо досягти ефекту, щоби глядач завмер і не міг дихати.
Про гармонію в родині
Ми ніколи не засинаємо з образою на душі, бо є вірогідність, що вранці прокинемося зі ще більшою образою. Тому обов'язково миримося, перед тим як лягти спати. Також у нас є приємна традиція ранкових обіймань – так ми покращуємо настрій одне одному на цілий день.

Як казав Богдан Ступка: «Брехня – це кінець довіри. Кінець довіри – це кінець любови». Я впевнена, що важливо розмовляти з близькою людиною відверто, вміти визнавати свої помилки.

Чоловік – моє найбільше натхнення, мій вічний стимул. Мені важливе його кохання та віра в мене в усіх моїх починаннях.
Про прийняття себе
Бути собою – це бути вільною в усіх проявах. Любити себе та відчувати гармонію внутрішню в поєднанні із зовнішнім світом. Не обмежувати себе у своїх бажання, розуміючи, що вони можуть протирічити соціальним стереотипам та правилам.

Потрібно навчитися любити себе з усіма своїми недоліками та перевагами.
І безумовно, постійна праця над собою є обов'язковим складником не тільки творчости, а й життя загалом.

«Бути собою – це бути вільною в усіх проявах».
Про країни, де хочеться жити
Окрім України, для мене це Італія та Іспанія. Там сонячні позитивні люди, які близькі мені за темпераментом. А ще нас із чоловіком там сприймають за своїх, туристи навіть питають дорогу чи просять сфотографуватися.


Про екозвички
Якраз нещодавно пояснювала доньці, як важливо берегти воду, бо це джерело всього живого на Землі. Поки дитина маленька, доводиться пояснювати на простих прикладах – поки чистиш зубки, потрібно закривати кран, щоби витрачати менше води.
Про важливі соціальні проєкти
Мій чоловік Олександр Стоянов вже три роки проводить доброчинні спектаклі «Лускунчика» до Всесвітнього дня балету (1 жовтня), і я в цих спектаклях також беру участь. Виручені кошти чоловік перераховує на купівлю медичних обладнань у лікарні. Також цей проєкт покликаний популяризувати балетне мистецтво в Україні.

Проєкт реалізовано за підтримки NIVEA NATURALLY GOOD – лінійки доглядової косметики з натуральних компонентів, яка зберігає природну красу. Зберігаймо зовнішню та внутрішню трушність разом!
Фотограф: Аліна Чопенко
Стиліст: Дар'я Федорак
Візаж і зачіска: перукарня Haze
Проєкт #трушність
створено за підтримки
бренду NIVEA
Костюм @navy.atelier