Спецпроєкти

«А тепер по-науковому»:

як зберегти красу та здоров'я волосся
Одразу після миття голови наше волосся має шикарний вигляд. Уже наступного ранку ситуація може значно погіршитися, але ж мити голову щодня нібито шкідливо?

Разом із NIVEA ми спростовуємо цей стереотип і дізнаємось усе найважливіше про волосся: його структуру, чинники, які впливають на здоров'я волосся і що робити, щоб воно було красивим, блискучим і доглянутим.
Що ти знаєш про своє волосся?
Для того щоб правильно доглядати за волоссям, мало просто вчасно його мити. Важливо хоча б на базовому рівні розуміти, із чого воно складається і від чого залежить його здоров'я. Нумо визначати, чи ви на «ти» із власним волоссям!
Твоє фантастичне волосся
Сонце – не завжди друг
негативні чинники, що впливають на якість волосся
Насправді «ворогів» у нашого волосся в сучасному світі – безліч. Із очевидного – незбалансоване харчування, стрес, неякісний сон. У такому випадку порушується гормональний фон, секреція залоз, збиваються циркадні ритми сну, організм загалом перебуває у «турбулентності», а отже, і волосся псується. Також існує безліч зовнішніх чинників.
Наприклад, надмірне ультрафіолетове випромінювання (забагато сонця) може зруйнувати білкову структуру волосся, зробивши його тьмяним, а також послабити еластичність та інші фізичні властивості. Холод також може погано впливати: надто низька температура викликає спазм судин шкіри, що порушує процес їхнього живлення.
Через використання хлорованої води на наше волосся потрапляє суміш солей кальцію і магнію, фосфатів, хлорної кислоти, внаслідок чого воно стає сухим і ламким, позбавленим блиску, може з'явитися лупа. Навіть «звичайний» начос шкодить – від цього процесу пошкоджується кутикулярний шар, а отже, потерпає шкіра голови.
Часте фарбування волосся, хімічна завивка, випрямлення, часте використання гарячих інструментів під час укладання і неправильне розчісування можуть послабити волосся і спровокувати його витончення.
Неправильно підібрані засоби найчастіше стають причиною проблем із волоссям. Зазвичай коли йдеться про догляд за зовнішнім виглядом, здорова шкіра голови – дуже недооцінений компонент. Від рівня pH шкіри голови залежить ріст, міцність, блиск і наповненість волосся.
Якщо використовувати засоби для догляду за волоссям, обираючи їх «на око», може з'явитися лупа, подразнення шкіри голови, випадіння і знесилення волосся. Агресивне лужне середовище, яке міститься в шампунях, кондиціонерах та інших засобах для волосся із рівнем pH від 7 і вище, може негативно вплинути на стан шкіри, а отже, на ту частину волосся, що розташована в корені. Для того щоб усі корисні речовини потрапили за адресою, а волосся не випадало і було міцне та блискуче, шкіра голови має бути здорова, а догляд за нею – збалансований.
pH 7
pH 4.5–5.5
pH 5.5–7
pH 0–4.5
нейтральний рівень (для води)
Засоби з рівнем pH від 5.5 і вище можуть збільшити негативний електричний заряд поверхні волокон волосся, а отже, посилити тертя між волокнами. Це може призвести до пошкодження кутикули та розриву клітковини. Також можлива поява лупи через розмноження грибка.
Ідеальне значення pH для волосся та шкіри голови варіюється від 4,5 до 5.5. Такий pH засобів у поєднанні із буферною системою збалансовує і тримає pH шкіри голови в діапазоні від 4.5–5.5, а також мінімізує негативний вплив зависокого для шкіри голови pH проточної води.
Засоби із занадто низькими рівнями pH призводять до того, що зовнішня оболонка волоска – кутикула – пошкоджується. Під впливом кислот вона стискається і затягується.
наведи на шкалу, щоб дізнатися більше про pH для твого волосся!
pH 7–14
Підвищений рівень pH. Лужне середовище. Це не норма, такий рівень pH створює сприятливе середовище для розмноження бактерій, пошкоджує кислотний шар шкіри, може спричинити подразнення і появу лупи.
pH 7
pH 4.5–5.5
pH 5.5–8
pH 0–4.5
нейтральний рівень (для води)
Засоби з рівнем pH від 5.5 і вище можуть збільшити негативний електричний заряд поверхні волокон волосся, а отже, посилити тертя між волокнами. Це може призвести до пошкодження кутикули та розриву клітковини. Також можлива поява лупи через розмноження грибка.
Ідеальне значення pH для волосся та шкіри голови варіюється від 4,5 до 5.5. Такий pH засобів у поєднанні із буферною системою збалансовує і тримає pH шкіри голови в діапазоні від 4.5–5.5, а також мінімізує негативний вплив зависокого для шкіри голови pH проточної води.
Засоби із занадто низькими рівнями pH призводять до того, що зовнішня оболонка волоска – кутикула – пошкоджується. Під впливом кислот вона стискається і затягується.
pH 7–14
Підвищений рівень pH. Лужне середовище. Це не норма, такий рівень pH створює сприятливе середовище для розмноження бактерій, пошкоджує кислотний шар шкіри, може спричинити подразнення і появу лупи.
А що ж робити?
Або лінійка догляду за волоссям NIVEA pH Баланс
вступає у гру
І от ми підібралися до вирішення проблеми. Задля комплексного підходу до догляду за волоссям NIVEA розробили нові м'які шампуні і бальзами-ополіскувачі із системою pH-буфера, яка захищає шкіру голови і водночас задовольняє ваші специфічні потреби. Ця буферна система в поєднанні з дещо зниженим рівнем pH продукту працює з природним pH шкіри голови, допомагає стабілізувати його значення під час миття. Волосся можна мити так часто, як вважаєте за потрібне, і не перейматися, що це зашкодить.

Продукти оновленої лінійки NIVEA зі збалансованим рівнем pH, що дорівнює 4.5–5.5, зміцнять, захистять, полегшать розчісування волосся будь-якого кольору і текстури.
Здається, що доглядати за волоссям складно, дорого, а вашу ванну заполонять баночки, упаковки, контейнери? Насправді не потрібно мільйон баночок із засобами, щоб порадувати своє волосся. Зекономити час допоможе м'який шампунь+бальзам 2в1 «Експрес догляд» від NIVEA з Алое Вера для інтенсивного й дієвого догляду. Шампунь дбайливо очистить шкіру голови і волосся від забруднень, забезпечивши інтенсивний експресдогляд. Він зміцнює волосся та полегшує розчісування.
Відновлюємо волосся у турборежимі
Завжди хотілося ідеального об'єму, навіть якщо не робили укладку? Допоможуть м'який шампунь і бальзам NIVEA з лінійки «Об'єм та Турбота» з екстрактом Бамбука. Шампунь з екстрактом Бамбука не обтяжує волосся, натомість додаючи того самого омріяного об'єму і міцности біля коренів. Завдяки формулі з оптимізованим рівнем pH засіб не пересушує шкіру голови і саме волосся, полегшує розчісування і зміцнює локони.

Його ідеальний напарник – бальзам, який додатково дбає про здоров'я шкіри голови і супероб'ємний вигляд волосся.
Додаємо волоссю супероб'єму
Хоча теза про найкращих друзів дівчини може видатися банальною, сперечатися немає сенсу! Адже лінійка «Блиск та Турбота» містить мікрочастинки Діамантів, і творить з волоссям чудеса.

М'який шампунь і бальзам з цієї лінійки – справжні борці проти щоденних ворогів нашого волосся. Вони інтенсивно очищують волосся, зміцнюють його й надають діамантового блиску. Кожен із засобів витримує оптимальний рівень pH, таким чином оздоровлює шкіру голови і наповнює локони корисними елементами, зволожує, оновлює і надає розкішного блиску. Це своєрідний хайлайтер у світі догляду за волоссям.
Додаємо волоссю магічного сяяння
У сучасному ритмі іноді поїсти не встигаєш – не те що присвятити догляду за волоссям багато часу. Втім, звісно, вихід, як завжди, є. Шампунь і бальзам з лінійки «Направлене Відновлення та Турбота» від NIVEA з олією Макадамії у складі й Інтелектуальною Системою відновлення розпізнають пошкоджені ділянки волосся і відновлюють їх, а також запобігають ламкості волосся у майбутньому. Шампунь і бальзам допоможуть волоссю не хвилюватися про шкоду від плойок, вирівнювачів, фарбування та забудькуватості власниці. Завдяки своїй формулі ці засоби не лише очистять, а й пройдуться по всіх «слабких ланках», щоб відновити волосся і наповнити його життям.
Відновлюємо волосся, яке «втомилося»
Проте блиск – це ще не все. Для того щоб волосся мало «дорогий вигляд», воно, без сумніву, має бути здоровим. І навіть якщо волосся стало ослабленим через зовнішні чинники, йому можна допомогти. Найкращі помічники в цій справі – шампунь і бальзам з лінійки «Молочко для волосся» Здоровий Блиск. У них містяться протеїни молока та шовку, улюблена робота яких – відновлювати волосся зсередини. Шампунь очистить, розгладить волосся і додасть йому здорового блиску, а бальзам наповнить і підживить його.
Як повернути ослабленому волоссю впевненість у собі?
Не всім пощастило мати пишну шевелюру, але мати доглянутий, здоровий вигляд волосся точно може кожна. Тонкому волоссю потрібен особливий догляд, як-от м'який шампунь і бальзам з лінійки «Молочко для тонкого волосся».

Шампунь із молочними протеїнами відновить сухе і тонке за структурою волосся, не обтяжуючи його і роблячи слухняним. А бальзам інтенсивно зволожить локони, додасть їм пружности й еластичности. І не забуваймо про рівень pH: ідеальна формула засобів подбає про здоров'я шкіри голови і розкішний зовнішній вигляд.
Для тонкого волосся – спеціальний догляд
Багато хто говорить про відновлення, порятунок і оздоровлення тонкого волосся. А що ж робити тим, у кого нормальна товщина волосся? Для правильного догляду допоможуть м'який шампунь і бальзам з лінійки «Молочко для волосся» для волосся нормальної товщини.

Інтенсивне очищення, догляд і зволоження для волосся – гарантовані. А оптимальний рівень pH допоможе підтримувати шкіру голови і волосся у здоровому вигляді. Формула з молочними протеїнами допоможе відновити, очистити й захистити волосся, не обтяжуючи його.
А як доглядати за «нормальним» волоссям?
Усі засоби лінійки від NIVEA можна переглянути на сайті.
І звісно, не зайвим буде вирішувати питання комплексно: здати аналізи, виявити можливі дефіцити і тільки після призначення лікарем приймати за потреби вітамінні комплекси, феритин, омегу тощо. Звернути увагу на харчування, режим сну та спорту. І вражати всіх довкола волоссям, що сяє і випромінює здоров'я.