Спецпроєкти

Стильно, натхненно та з користю: як провести осінь, щоб вона запам'яталася

Осінь – це не тільки хандра, дощі та п'ятнадцять светрів. Це також круті заходи, які ідеально підходять для цієї пори року. Так, наприклад, 18 жовтня відбудеться «Ретро Круїз» з особливим дрес-кодом, велопарадом та танцями під джазову музику. Найкращі жіночий та чоловічий образи будуть нагороджені, а щоб настрій був ого-го, для гостей приготують оригінальний коктейль «Смак Ретро Круїзу 2020» на основі Bulleit Frontier Whiskey. Поки ви думаєте над аутфітом, експерти та друзі «Ретро Круїзу» пропонують вам декілька порад, як прожити цю осінь цікаво, стильно та без депресій.
Що подивитися
Креативний продюсер та кінокритик
«Осінній марафон» (1979 рік), реж. Георгій Данелія
Це історія про те, як перекладач Бузикін, м'який і нерішучий конформіст, метається між дружиною і коханкою, як ленінградська осінь між літом і зимою.
«Три дні Кондора» (1973 рік), реж. Сідні Поллак
ЦРУшник потрапляє в халепу: всіх людей з його відділу безжально вбивають, а за ним самим починають полювання.
«Осінь у Нью-Йорку» (2000 рік), реж. Джоан Чень
Трагічний і красивий роман заможного ресторатора і молодої капелюшниці – лише привід розповісти про осінь в Нью-Йорку. Автор пильно показує всі фази цієї пори року, римуючи її з фазами любови головних героїв. Це не фільм, а медитація про зміну сезонів в одній столиці світу.
«Вересень» (1987 рік), реж. Вуді Аллен
Лейн (Міа Ферроу) прагне розпрощається зі старовинним особняком, але більше із життям, що їй остогидло, та почати все заново. З цієї нагоди організовують вечерю для родичів і друзів, стосунки між якими вкрай заплутані.
«Польоти уві сні і наяву» (1983 рік), реж. Роман Балаян
Інженер Сергій Макаров напередодні свого сорокаріччя влаштовує справжній цирк для друзів і колег по роботі, демонструючи одночасно чоловічу чарівність та якусь майже дитячу безпосередність.
«Ханна та її сестри» (1986 рік), реж. Вуді Аллен
У актриси Ханни є дві сестри – Лі і Холлі, а також чоловік, художник та мізантроп на ім'я Еліот. Одного разу все їхнє спокійне життя руйнується через те, що Лі спочатку стає музою Еліота, а потім і його коханкою.
«Ностальгія» (1983 рік), реж. Андрій Тарковський
Андрій Горчаков (Олег Янковський) переживає осінь свого життя у красивій, але чужій йому Італії, куди приїхав збирати матеріали для нової книги.
«Із життя відпочивальників» (1980 рік), реж. Микола Губенко
Несподівано посеред сірої осени в одному з приморських санаторіїв спалахує роман між чоловіком і жінкою, які майже примирилися зі своєю самотністю.
«Червоне коло» (1970 рік), реж. Жан-П'єр Мельвіль
Це своєрідна ода плащам та капелюхам. Двоє випадкових грабіжників і комісар поліції Парижа сходяться в роковому червоному колі долі. Ним виявляється осінній сад.
«Чоловік і жінка» (1966 рік), реж. Клод Лелуш
Одного осіннього дня чоловік береться підвезти жінку з Нормандії в Париж. Виявляється, що в кожного з них за спиною трагічний досвід невдалих стосунків, а їхні діти навчаються в одному інтернаті.
Що послухати
Джазмен та радіоведучий
Син Олексія Когана
Robert Glasper, The Worst
Joe Sample & Lalah Hathaway, When The World Turns Blue
Lars Danielsson, Orange Market
Dianne Reeves, Dreams
Al Jarreau & George Benson, Breezin'
Branford Marsalis & Kurt Elling Practical Arrangement
Pat Coil, A Son's Remembrance
Eddie Daniels, Mãos de Afeto
Ivan Lins & Wanda Sá, Plus Fort Que Nous
Chris Botti, Cinema Paradiso
Що почитати
Співвласниця бібліотеки «Світло»
У цьому списку є щось нове, щось вічне, щось несподіване і щось довгоочікуване. Кожна книга – це місце, куди можна втекти.
У цьому списку є щось нове, щось вічне, щось несподіване і щось довгоочікуване. Кожна книга – це місце, куди можна втекти.
1
2
«Жінки Лазаря», Марія Степнова
3
4
7
«Мир та війна», Борис Акунін
8
«Номер нуль», Умберто Еко
Чим надихнутися
Мистецтвознавиця
Обов'язково потрібно йти в Арсенал на Сагайдаковського. Вкрай рідко можна подивитися виставку, що дає повноцінне уявлення про творчість нашого видатного сучасника. Крім того, зараз триває місяць литовської фотографії. Це хороший спосіб глибоко зануритися в тему та познайомитися з усією художньої сценою», – зауважила мистецтвознавиця.

Також Ольга Балашова радить завітати в галерею The Naked Room. Там зараз триває виставка Каті Бучацької. Художниця ділиться з глядачами особистими переживаннями, вибираючи такий же особистий спосіб розповіді. Ця виставка – це ще один доказ того, що, попри всю універсальність нашої природи, окрема людина завжди залишається для іншої нерозгаданим ребусом.

Також фахівчиня зазначає: якщо у вас є знайомий художник, завітайте до нього в майстерню, адже немає нічого прекраснішого, ніж зблизька спостерігати за народженням нових робіт та обговорювати ідеї безпосередньо з автором.

Що випити
Головний бармен Bulleit та бренд-амбасадор Diageo Reserve Ukraine
Для мене осінь наповнена яскравими кольорами, ароматами та теплими затишними речима. У цей час хочеться радувати себе чимось вишуканим і зігріваючим. Для мене найкращий варіант – це американський бурбон Bulleit. У чистому вигляді він ідеальний для посиденьок з друзями на природи», – розповідає бармен.

Вдома Костянтин Бойко радить приготувати вічну класику – коктейль Old Fashioned. Для нього вам знадобиться 50 мл Bulleit Bourbon, кубик коричневого цукру та декілька крапель гіркого бітера. Усе це потрібно змішати, а потім вилити на кубик льоду та прикрасити цедрою апельсина. Тим, хто любить «хайбол», Костянтин рекомендує Bulleit Iced Tea (50 мл Bulleit Bourbon, ложка цукрового сиропу, сік лимона, а зверху 150 мл улюбленого холодного чаю).
Що одягати
Організаторка «Ретро Круїзу»
Одягаючись оригінально, ви прищеплюєте красу та покращуєте цей світ, я в цьому переконана. Наше свято "Ретро Круїз 2020" саме про це. Щоб надихнути всіх охочих приєднатися до нас, ми разом з фотографинею Анною Некрасовою створили фотоісторію, яка є алюзією до фільму "Мрійники" Бернардо Бертолуччі. Сюжет цієї стрічки розвивається навколо трьох друзів, які цінують живе спілкування, замість масмаркету обирають старий твід та живуть сьогоднішнім моментом
Дізнатися програму заходу «Ретро Круїз 2020» та купити квитки можна на сайті: retrocruise.kiev.ua
Зйомка:
фотографиня – Анна Некрасова
ідея та стиль – Маріанна Факас
моделі – Ксенія Олефірєнко, Саша Мартін, Андрій Мітяєв
Дякуємо за допомогу у створенні образів магазину чоловічого вінтажу Duran Brown.