Cпецпроєкти
7 простих і смачних рецептів млинців на сніданок
Будьмо чесними: багато хто з нас обожнює млинці. Класичні на молоці або менш звичні на кефірі чи ряжанці, із солоною або солодкою начинкою, тонкі або пухкенькі, із джемом чи сметанкою.

Обрати з цього різноманіття щось одне дуже важко. Тому ми разом із брендом різномані NUTELLA® підібрали для вас сім рецептів млинців на будь-який смак. Тож цілий тиждень ви щодня можете готувати сніданок за новим рецептом.

Скажи, скільки млинців хочеш приготувати, а ми підкажемо кількість інгредієнтів

10
20
40
50
100
3 курячих
яйця
1 склянка
борошна
2 склянки
молока

+ цукор, сіль, рослинна олія — за смаком

На маленьку сім`ю вистачить, так. Але якщо в тебе велика родина – готуй одразу більше!
Американські панкейки з NUTELLA®, ягодами та мигдальними пластівцями
Наші улюблені панкейки, які родом із Північної Америки, особливі завдяки своїй пухкості. Їх подають із солодким джемом, кленовим сиропом або ж горіховою пастою, як пропонуємо і ми. Дуже смачний і ситний варіант для сніданку.
Тобі знадобляться:
Для тіста:
200 мл молока
4 ст. л. пшеничного борошна
2 яйця
1 ч. л. розпушувача або ⅓ ч. л. гашеної соди
2 столові ложки цукру
0,5 ч. л. солі
ванільний цукор до свого смаку
2 ст. л. вершкового масла
Для начинки:
8 ч. л. горіхової пасти NUTELLA®
ягоди (на свій смак)
мигдальні пластівці (на свій смак)
Готуємо
Розтоплюємо вершкове масло на повільному вогні або ж у мікрохвильовці. В окремій посудині збиваємо яйця віничком і додаємо до них молоко.
Щоб панкейки були повітряними та пухкими, просіваємо борошно в окрему посудину. Додаємо до неї цукор, сіль і розпушувач. Замість розпушувача можна загасити соду на кінчику ножа оцтом.
Змішуємо все в одній посудині. Ретельно перемішуємо суміш виделкою, доки вона не стане однорідною. Будь-які грудочки незабаром зникнуть під час невеликого перемішування. Тісто для панкейків має вийти доволі густим. Дайте йому постояти кілька хвилин.
Добре нагріваємо пательню та змащуємо поверхню шматочком вершкового масла. Якщо використовуєте антипригарну пательню, то смажити можна без масла.
Виливаємо на пательню ложкою тісто, та смажимо панкейк до утворення бульбашок на середньому вогні. Перевертаємо та смажимо ще приблизно хвилину.
Викладаємо на тарілку панкейки та змащуємо їх пастою NUTELLA®. Додаємо зверху ягоди та посипаємо мигдальними пластівцями. Готово!
Млинці з грибами та шпинатом
Варіант для тих, хто віддає перевагу солоним млинцям. Пропонуємо трошки урізноманітнити рецепт млинців із грибами, додавши до начинки шпинат.
Тобі знадобляться:
Для тіста:
0,5 л підігрітого молока
2,5-3 склянки борошна
2 яйця
0,5 ч. л. дріжджів
3 ст. л. рослинної олії
2 ст. л. цукру
сіль до свого смаку
Для начинки:
300 г грибів
200 г замороженого шпинату
1 цибулина
150 мл вершків (жирности 20%)
Пропорції грибів і шпинату можна змінювати на свій смак.
Готуємо
Змішуємо в посудині молоко, яйця, дріжджі, сіль і цукор. Добре збиваємо суміш віничком. Обережно додаємо борошно, так само помішуючи, щоб не утворювалося грудочок. Маємо отримати доволі рідке тісто, але не водянисте.
Наприкінці додаємо рослинну олію (2 ложки) і ще раз перемішуємо суміш. Накриваємо її плівкою та ховаємо в тепле темне місце десь на годину.
Поки тісто стоїть, готуємо начинку. Розморожуємо шпинат. Дрібно ріжемо цибулю і гриби, обсмажуємо їх до м'якости. Додаємо шпинат, вливаємо вершки й тушкуємо, доки вони частково не випаруються. Начинка не має бути надто водянистою, інакше млинці розваляться.
Самі млинці готуємо на розігрітій пательні, яку попередньо змастили олією.
Коли млинчики охолонуть, загортаємо в них начинку. Робимо це як зручніше – можна конвертиками, можна рулетиками. І, звісно, смачного!
Супертонкі млинці з NUTELLA®, рикоттою та лісовими горішками
Тобі знадобляться:
Для тіста:
350 мл молока
200 г борошна
2 яйця
1,5 ст. л. цукру
дрібка солі
Для начинки:
8 ч. л. горіхової пасти NUTELLA®
350 г сиру рикотта
жменя лісових горішків
Готуємо
Перед приготуванням дістаємо з холодильника на деякий час яйця та молоко.
Змішуємо в одній посудині яйця, цукор і сіль. Збиваємо віничком до однорідности. Додаємо невелику кількість молока кімнатної температури.
Додаємо до суміші борошно, перемішуємо все до густої консистенції без грудочок. Поступово заливаємо молоко, яке залишилося, та повторюємо. Додаємо до тіста декілька крапель соняшникової олії.
Розігріваємо пательню, наливаємо приблизно половину ополоника тіста. Розподіляємо його на пательні та смажимо на середньому вогні. Коли тісто вкриється пухирцями, млинець можна перевертати. Смажимо приблизно хвилину з кожного боку.
Викладаємо млинці на тарілку та даємо їм охолонути. Стежимо, щоб вони були якомога тоншими, але не перестараймося, адже млинець може порватися під час перевертання, якщо буде занадто тонким.
Готові млинці змастити розтопленим вершковим маслом. Викласти всередину начинку: спочатку рикотту, потім лісові горіхи та горіхову пасту NUTELLA®. Згортаємо трикутником. Смачного!
Кайзершмаррн з яблучним джемом
Кайзершмаррн – австрійський варіант млинців. По суті, це товсті й доволі сухі млинці, які нарізають шматочками та подають з улюбленим джемом. Ми пропонуємо яблучний, а ви можете обирати собі до смаку – ягідний, апельсиновий, абрикосовий чи будь-який інший.
Тобі знадобляться:
Для тіста:
350 мл молока
200 г борошна
6 яєць
3 ст. л. цукру
1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)
дрібка солі
вершкова олія
Готуємо
Відділяємо яєчні жовтки від білків. В одній мисці змішуємо жовтки з молоком, ванільним цукром і борошном. В іншій – збиваємо білки зі звичайним цукром і сіллю.
Після цього змішуємо все в одній мисці. Змащуємо підігріту пательню вершковою олією та виливаємо на неї всю суміш. Смажимо наш великий млинець до золотавого кольору з обох боків. Ще гарячий знімаємо з пательні та ще раз змащуємо вершковою олією.
Розрізаємо млинець на шматочки та поливаємо джемом. Насолоджуємося.
Крепи з бананом, кокосовою стружкою та NUTELLA®
Крепи – це ті ж самі млинці, але французького походження. Особливі вони тому, що виходять ну дуже тонкими та ніжними. Будь-який французький ресторан має свій фірмовий рецепт: хтось робить їх солоними, додає паштет, гриби та сир, а хтось обирає солодкий варіант (як ми) та додає ягоди, фрукти й горіхову пасту.
Тобі знадобляться:
Для тіста:
175 мл молока
100 г борошна
3 яйця
25 г вершкового масла
0,5 ч. л. солі
Для начинки:
8 ч. л. горіхової пасти NUTELLA®
1 банан
кокосова стружка
Готуємо
Розтоплюємо масло в посудині на повільному вогні або ж у мікрохвильовці та даємо йому охолонути.
Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо окремо білки в міцну стійку піну з дрібкою солі. Щоб вони не опали, готувати далі треба дуже швидко.
В окремій посудині змішуємо жовтки, сіль, молоко та воду. Збиваємо все віничком. Потім додаємо борошно та перемішуємо все так, щоб не залишилося грудочок.
Потрохи додаємо до тіста масло, яке вже охолонуло, та збиті білки. Водночас ретельно перемішуємо.
Очищаємо банани та нарізаємо їх кружечками. Змащуємо креп пастою NUTELLA®, додаємо всередину банан і кокосову стружку, загортаємо й подаємо. Дуже смачно!
Перемішуємо все віничком. А потім ставимо тісто в холодильник щонайменше на 30 хвилин – а краще на годину – та накриваємо посудину харчовою плівкою.
Дістаємо тісто та випікаємо крепи на добре розігрітій пательні. Смажимо їх до рум'яности з обох боків і збираємо стопкою.
Оладки на кефірі з медом
Оладки – це класика української кухні. Якщо готувати їх на кефірі, то виходять вони дуже пишними та смакують навіть холодними – особливо зі смачною начинкою.
Тобі знадобляться:
Для тіста:
250 мл кефіру
200 г борошна
1 яйце
1 ст. л. цукру
⅓ ч. л. соди
дрібка солі
⅓ ч. л. ванільного цукру
соняшникова олія
Для начинки:
мед/сметана/варення
Готуємо
Збиваємо в посудині яйце, додаємо цукор і ванільний цукор.
Додаємо до суміші кефір, який обов'язково повинен бути кімнатної температури. Якщо ж ви тільки дістали його з холодильника, можете трохи підігріти в мікрохвильовці, щоб він став ледь теплим.
Тепер поступово додаємо просіяне борошно й добре перемішуємо тісто. Воно має бути не дуже рідким і не дуже густим і ніби сповзати з ложки.
Далі додаємо в тісто соду й ретельно все перемішуємо. У цьому випадку її гасити не потрібно, адже кисле середовище створює кефір і загасить її навіть без оцту. Готовому тісту даємо постояти 15-20 хв – тоді оладки вийдуть ще пишнішими. Тісто більше не перемішуємо, а просто набираємо його ложкою з краю посудини.
Розігріваємо пательню та наливаємо олію. Вогонь повинен бути середнім, а олія – гарячою. Набираємо тісто ложкою й викладаємо на пательню. Смажимо оладки до рум'яности з одного боку, потім перевертаємо і смажимо з іншого боку ще приблизно хвилину.
Викладаємо оладки на тарілку і змащуємо їх медом, сметаною або варенням.
Млинці із сьомгою та сиром
Слабосолена риба і м'який сир – ідеальна начинка для млинців на Масляну. Вийде смачніше за суші!
Тобі знадобляться:
Для тіста:
2 склянки молока
1 склянка борошна
2 яйця
1 ч. л. цукру
дрібка солі
2 ст. л. рослинної олії для смаження
Для начинки:
250 г слабосоленої сьомги або лосося
150-200 г вершкового сиру
зелень (до свого смаку)
Готуємо
Змішуємо всі інгредієнти для тіста, щоб не було грудочок. Розігріваємо пательню, наливаємо олію і смажимо тоненькі млинці.
Нарізаємо рибу (краще брати стейк) тоненькими невеликими скибками.
Готові млинці охолоджуємо, змащуємо половину кожного млинця сиром – краще тонким шаром. Викладаємо шматочки риби, посипаємо зеленню. Скручуємо кожен млинець у рулетик.
Перед подачею краще ще трошки охолодити млинці в холодильнику. Можна порізати млинці, щоб їх було зручніше їсти.
Ваші сніданки стануть ще смачнішими з NUTELLA®
Смачних вам cніданків!