Спецпроєкти
Два береги,
одна мета
Підсумки першого тижня бігового челенджу від Nike Run Club
Два береги, одна мета
Підсумки першого тижня бігового челенджу від Nike Run Club
Минуло рівно 7 днів після старту бігового челенджу від Nike, метою якого є визначити «більш біговий» берег міста.
445
учасників виклику
333
вже встигли пробігти
9630
кілометрів
445
333
9630
учасників виклику
вже встигли пробігти
кілометрів
Ці числа постійно зростають, це вражає й мотивує вийти на пробіжку.

Серед учасників челенджу — не тільки досвідчені бігуни, а й новачки, а в декого це була перша пробіжка в біговій кар'єрі. У мережі в челенджу вже з'явився хештег #лівийчиправий. А в сторіз в Instagram і Facebook — маска NRC Challenge.

Челендж триватиме ще два тижні, а стати учасником можна будь-якої миті. Усі деталі на Facebook-сторінці Nike+Kyiv. Не важливо, з яким темпом та яку дистанцію ти бігаєш, — для команди важливий кожен кілометр кожного учасника!

Запитали учасників челенджу про захоплення бігом і враження від челенджу.
Олександр Загребельний
PACER Nike Run Club
Я біговий лідер команди з правого берега й активний учасник челенджу. За перший тиждень я встиг додати до скарбнички правого берега 67 кілометрів.

Уже сім років я з Nike Run Club і обожнюю наші тренування та атмосферу, що панує на них. Мене завжди тішать прогрес і досягнення кожного бігуна, який приєднується до нас і розділяє цінності нашої бігової спільноти.

Я дуже люблю бігати в компанії друзів, сьогодні це не так легко зробити в умовах локдауну, тому вимушено тренуємося наодинці. Упевнений, що челендж «Два береги, одна мета» змотивував багатьох бігунів продовжувати бігати, виходити на пробіжку щодня, за будь-якої погоди, а дехто почав бігати, щоб узяти участь і підтримати свій берег.

Коли подивився на результати челенджу, мене приємно здивувала кількість людей, що приєдналася та щодня виходить на свою пробіжку. Це культивує командний дух, дуже надихає — саме те, що так потрібно нам усім сьогодні.
Моя порада всім учасникам — у гонитві за кілометрами особливо важливо прислухатися до свого організму та не перестаратися, щоб уникнути травмування або інших пов'язаних із цим негараздів. Тому особливо новачкам я завжди рекомендую не соромитися та звертатися за порадами до більш досвідчених знайомих або друзів-бігунів, або до тренера чи бігового клубу, де можуть підказати, як правильно вибрати навантаження, яке екіпірування вам потрібне та всі інші деталі та лайфхаки.

Запрошую всіх приєднуватися до челенджу, формувати гарну звичку та підтримати свій берег. Можливо, саме твої кілометри можуть усе змінити!
Сергій Хилько
Runner бігового клубу Nike Run Club уже сьомий рік.
Я живу за містом, технічно це правий берег, тож бігаю за команду правого берега. За перші сім днів виклику я встиг додати майже 56 км своїй команді. На жаль, через обмеження доводиться набивати кілометри наодинці, хоча є плюси — не потрібно під когось підлаштовуватись, хоча я дуже сумую за тренуваннями з клубом Nike Run Club.

На свою першу пробіжку в 5 км я вийшов натхненний колегами, які бігли Київський марафон. Саме тоді поставив собі за мету пробігти напівмарафон, як і вони. Ще зі школи біг на довгу дистанцію був моїм улюбленим нормативом на уроках фізкультури, майже завжди був першим або другим серед однокласників на дистанції в 3 км, тоді здавалося, що це дуже багато. Друга пробіжка була 10 км, а третя уже 15 км, і я зареєструвався на всі бігові старти, які тільки міг знайти в Києві.

Найперший мій офіційний старт — це Кольоровий забіг на 10 км на ВДНГ, який хоч і був фановий, але я все одно дуже старався пробігти так швидко, як міг, не зважаючи на фарбу Холі, що летить у тебе з усіх сторін. Згодом пробіг і напівмарафон та продовжував бігати сам.
Коли дізнався про біговий клуб NRC, дуже зрадів, що нарешті матиму компанію для пробіжок. Суботні пробіжки в Nike Run Club для мене свого роду ритуал, коли після тренування йдемо на сніданок і в кав'ярню з настільною грою. У біговому клубі я знайшов друзів, і вже не злічити, скільки разом ми подорожували, пробігли стартів, скільки літрів кави випито разом.

Для мене NRC це не тільки біг, а й частина життя. Найулюбленіше місце для бігових тренувань — стадіон НСК «Олімпійський» для швидкісних робіт. Мрію пробігти Берлінський марафон — лотерею на реєстрацію я виграв аж із третьої спроби, але взяти участь поки не судилося. Тож дуже хочу, щоб усе владналося і була можливість безперешкодно відвідати будь-який закордонний старт.

Біговий челендж «Два береги, одна мета» знайшов мене сам, оскільки я постійно користуюся застосунком NRC. Я просто роблю те, що люблю і завжди робив, — виходжу регулярно на пробіжки. На мою думку, правий берег більш біговий, але тут річ лише в кількості учасників. Очевидно було, що правий берег переважатиме через площу. Наприкінці зможемо порівняти середній кілометраж, думаю, що саме цей параметр покаже, який із берегів більш біговий.
Каміла Гаєва
Бігає в команді правого берега й уже встигла пробігти 52 км.
Я так давно бігаю, що навіть не пам'ятаю точно, коли почала. До бігового клубу Nike Run Club приєдналася на початку весни 2016 року.

Для мене NRC це значно більше, ніж можна уявити, не просто біговий клуб, а перш за все неймовірні люди, друзі, душевні тренування, масштабні, грандіозні івенти (не під час пандемії, але вони були і, вірю, скоро знову будуть). Nike Run Club це ком'юніті, яке об'єднує не тільки людей, однодумців, друзів, бігунів, а й серця. Інколи бігаю сама, хоча віддаю перевагу пробіжкам у компанії, бо це завжди додаткова мотивація, а можливо, ще й корисна інформація.

Біг люблю ще з дитинства, коли матуся брала мене із собою на стадіон побігати. Пишаюся нею, бо це прекрасний приклад для дітей.



Не маю одного улюбленого місця, подобається різноманіття: ліс і місто, гори й море, але світанки та заходи сонця додають особливої казковости будь-якій пробіжці.
Мрію пробігти трейл у Норвегії, бо обожнюю цю країну, звичайно, гарним подарунком був би покращений Personal best, але над цим варто націлено працювати, і все вийде.

Челендж сприйняла з інтересом, це додаткова мотивація та ком'юніті, тому приєдналася. У наш пандемічний час дедалі частіше відчувається потреба соціалізації, а коли маєш команду та спільну мету ви на одній хвилі. Усім новачкам бажаю отримувати задоволення від кожної пробіжки, кожного тренування.