Спецпроєкти

Два береги,
одна мета

Підсумки челенджу Nike Run Club
Два береги, одна мета
Підсумки челенджу Nike Run Club
NRC Challenge «Два береги, одна мета» добіг кінця –
підбиваємо підсумки!
21 день
тривалість челенджу
510
учасників виклику
448
вийшли на пробіжку
28 149.8
кілометрів пробігли
510
448
28 149.8
учасників виклику
вийшли на пробіжку
кілометрів пробігли
21
тривалість челенджу
день
Команда лівого берега у складі зі 165 активних учасників (усього 185) пробігла 10 483,6 км; середній показник на одного активного бігуна – 63,5 км.

Команда правого берега у складі з 283 активних учасників (усього 325) пробігла 17 666,2 км; середній показник на одного активного бігуна – 62,4 км.

За кількістю бігунів і загальною сумою кілометрів правий берег – номер один, а за середнім показником кілометрів на одного бігуна – лівий.

Отже, із зовсім невеликим розривом в 1,1 км більш біговим виявився лівий берег, хоча ми переконані, що бігуни правого і лівого берегів бігають у парі, як бігові кросівки, а отже однаково багато!
Інна Гозалова та Яша НКНКТ
Інна – танцівниця, стилістка
Яша – хіп-хоп виконавець
Ми почали бігати разом після одного з івентів Nike Run Club. Нас запросили взяти участь у пробіжці на світанку, ми приєдналися й нам сподобалося. Глибше вивчили тему бігу, його вплив на фізичний і ментальний стан організму.

Практикуємо відновлювальний та оздоровчий біг – щонайменше 45 хвилин у комфортному темпі. Ідея челенджу об'єднати бігунів різного рівня підготовки однією метою нам дуже імпонує, оскільки ми не тренуємося на швидкість, а бігаємо суто для задоволення, позитивних емоцій, наповнення.
Біг – це насамперед відновлення емоційного та фізичного стану, під час бігу ми наповнюємось енергією, що для нас, творчих особистостей, дуже важливо.
Сергій Лещенко
NRC RUNNER, айтішник
Я вже сім років бігаю з Nike Run Club. Якщо спочатку це було більше про тренування, то нині біговий клуб для мене це про друзів. Я живу в центрі та бігаю переважно між правим і лівим берегом на Трухановому острові.
Брав участь у челенджі за команду лівого берега, адже якщо вірити статистиці, то населення правого берега майже вдвічі більше, ніж лівого, тому я вирішив підтримати цю команду.

Люблю бігати наодинці, у своєму темпі, зупинятися та робити фото, нікого не наздоганяти чи змушувати чекати. Але однаково отримую задоволення й від пробіжок у компанії.
Для мене челендж став додатковою мотивацією виходити на пробіжки, бо результат команди справді залежав від кожного учасника.
Анна Дзюба
NRC RUNNER & Trail lover
Активно займаюся бігом близько трьох років, з яких два – з Nike Run Club. Сьогодні з усмішкою згадую, як, подолавши перші 2-3 км, вважала себе справжнім марафонцем, а тепер за плечима безліч стартів, півмарафонів, трейлових змагань і таких бажаних медалей.

Тепер біг зі мною завжди! Після важкого робочого дня, у вихідний, у спеку та мороз, у сніг і дощ і навіть у сьогоднішній день народження.

В умовах локдауну мені справді не вистачає атмосфери суботніх ранків із біговим клубом NRC на Трухановому, я навіть за Пішохідним мостом скучила!

А поки дуже радію, що NRC дав нам змогу бути разом хоча б віртуально. Челендж «Два береги, одна мета» – це не про змагання між спортсменами, не про те, хто більше пробіжить, не про те, хто швидший або сильніший. Челендж про виклик самому собі, про підтримку одне одного, про розуміння того, що ти не один, а з величезною армією однодумців на обох берегах!

Мій внесок у здобуток лівого берега – 143 кілометри. Сподіваюся, що когось мій приклад надихне на перші пробіжки чи, можливо, на перший старт!
Біг іноді заспокоює, іноді, навпаки, розпалює бажання розтрощити все на своєму шляху, але завжди, безумовно, надихає, мотивує та робить мене сильнішою.
Дмитро Шовкопляс
NRC RUNNER, менеджер бару
Регулярно бігаю вже 1,5 року й не планую зупинятися. Ще зі шкільних років мій тато бігун-любитель надихав і мотивував мене, нагороджував за кожне коло навколо стадіону. Цього року тату виповнюється 80, а він продовжує бігати – для мене це неймовірна мотивація.

Біг допомагає мені бути в тонусі, почуватися бадьоро. Це каталізатор доброго настрою та самопочуття. Подобається ловити емоції людей, яких зустрічаю на пробіжці, й усміхатися їм у відповідь. Челендж мене дуже захопив, адже він проходить весною, ще й під час локдауну, що для багатьох послугувало зайвою причиною бігати. Особисто я намагався бігати частіше: знаходив час зранку, ввечері та навіть під час робочого дня, якщо ситуація сприяла.

Я став більше прислухатися до власного тіла, приділяти більше уваги відновленню, сну. Мій внесок у загальний залік команди лівого берега – 168,3 км. Дуже вдячний за приємні емоції.
Біг – це про задоволення, позитивні емоції та постійне вдосконалення, не про безпощадне змагання із самим собою.
Ганна Шарук
NRC RUNNER
Рівно три року тому була моя перша офіційна «десятка» на Київському півмарафоні – надихнули колеги, що планували бігти, і компанія заохочувала взяти участь. Захотілося теж спробувати й дізнатися, чому так багато людей бере в цьому участь. Зареєструвалась і з'явилася мотивація готуватися. З цього й почався мій свідомий біговий шлях.

Точно пам'ятаю, що прийшла на першу пробіжку з Nike Run Club 14 лютого, і це був справжній True Romance. Відтоді регулярно бігаю з NRC вже понад два роки. Нещодавно клубу виповнилося цілих 10 років, і я трохи шкодую, що так пізно дізналася про його існування та стільки всього пропустила. Але впевнена, що все найкраще ще попереду!

Обожнюю біг саме за те, що під час пробіжок у тебе мозок наповнюється киснем і автоматично піднімається настрій, яким би він не був до цього.

Узагалі науково доведено, що заняття циклічними видами спорту: бігом, плаванням, їздою на велосипеді – допомагають не тільки поліпшити фізичну форму, але й протистояти депресії, стресу й загалом поліпшити якість життя. Для мене челендж не став якимось кардинальним викликом, я продовжувала тренуватися регулярно, адже попереду біговий сезон і підготовка якраз у розпалі. Але момент змагання та конкурентности додав свою нотку, і після кожної пробіжки я таки перевіряла свій рейтинг у загальному списку.

Цей челендж – крута ініціатива та чудовий привід почати бігати для новачків або для тих, хто з якоїсь причини втратив мотивацію. Сподіваюся, що за 21 день у всіх уже сформувалася звичка й надалі всі учасники продовжать бігати, незважаючи на завершення челенджу. Бо біг – це любов!
Для мене біг – це чудовий спосіб розвантажити голову ввечері після важкого робочого дня, своєрідна медитація. Або навпаки, побігавши зранку у вихідний, я задаю собі тонус на весь день – і продуктивність значно поліпшується.