Спецпроєкти

ЕКСКУРС ДЛЯ МАМ:
ЯК ДИТЯЧЕ ХАРЧУВАННЯ ЗМІНИЛО СВІТ

Щороку 1 червня відзначається міжнародний День захисту дітей.
Цей статус зберігається за кожним з нас до 18 років, проте найважливішими є перші 1000 днів життя – від вагітності до дворіччя. В цей час мами мають унікальну можливість закласти фундамент майбутнього здоров'я малюка, потурбувавшись про правильне харчування. Завдяки йому немовля росте і розвивається, дозрівають усі системи організму, формуються мозок і нервова система. Це основа майбутньої успішної особистості.
ВООЗ РЕКОМЕНДУЄ ГОДУВАТИ ГРУДЬМИ
ДО 2 РОКІВ
Адже грудне молоко адаптується під потреби немовля
і, завдяки вмісту антитіл, захищає організм протягом перших місяців життя. Коли такої можливості немає, сучасних мам рятують молочні суміші. Проте так було не завжди. Разом з компанією Nutricia ми дослідили довгий шлях до нинішніх високих стандартів дитячого харчування.
КОРОВ'ЯЧЕ МОЛОКО
І ПЛАТНІ ГОДУВАЛЬНИЦІ
У кінці 19 сторіччя кожен п'ятий малюк помирав до 1 року через харчування тваринним молоком. На той час ще не було відомо, що таке молоко не підходить для вигодовування дітей, більш того – може бути переносником хвороб.

Під час індустріальної революції сім'ї з вищих класів часто шукали допомоги
в оплачуваних годувальниць. Лише у Гамбургу їх нараховувалось близько 5 тисяч. Проте це не розв'язувало масову проблему – далеко не всі сім'ї могли дозволити собі такі послуги.

Саме тому виробники почали досліджувати грудне молоко, щоб розробити якісне і доступне дитяче харчування на основі коров'ячого молока. У 1853 році вже існувало близько 68 різних рецептур , проте більшість з них були далекими від ідеалу та спричиняли значне навантаження на чутливу травну систему малюків.
ЯК NUTRICIA ЗМІНИЛА ХІД ІСТОРІЇ
125 років назад Nutricia покращила життя мільйонів людей у всьому світі, здійснивши проривне відкриття у виробництві дитячого харчування
1886
1886 – перший патент високоадаптованої молочної суміші та перша лабораторія
У 1886 році німецький професор Олександр Бакхауз здійснив одне з найважливіших відкриттів в історії дитячого харчування. Професор розробив технологію відокремлення білків коров'ячого молока, аби залишати лише ті, що швидко засвоюються дитячим організмом. Це наблизило білковий профіль сумішей до грудного молока.

Бакхауз був не лише дослідником, але й підприємцем. Отримавши патент на своє відкриття, він згодом відкрив у 1886 – у Берліні першу у світі лабораторію Nutricia Zentrale. Інноваційний на той час підхід став відомий як «метод Nutricia»
1896
1896 – перше виробництво інноваційної молочної суміші
У 1896 році на медичній конференції в Берліні проф. Бакхауз презентував своє відкриття міжнародному колу експертів, серед яких був присутній Др. Йоханес ван дер Хеген, доктор та інспектор Міністерства охорони здоров'я Нідерландів.

Його брат Мартінус якраз володів фабрикою
з виробництва молочних продуктів. Брати побачили значний потенціал технології і після зустрічі з проф. Бакхаузом отримали виключні права на виробництво дитячої молочної суміші. Таким чином було розпочато виробництво перших в історії високоадаптованих молочних сумішей.
1901
Через 5 років нідерландці вирішили повернути назву компанії до її витоків, тож, за аналогією з лабораторією Бакхауза, з'явилася Nutricia, що у вільному перекладі означає «годувальниця». Інноваційна продукція та промовиста назва швидко завоювали прихильність мам не лише в Нідерландах, але й по всьому світу.
1901 – Nutricia отримує свою назву
1924
1924 – початок захисту найбільш вразливих малюків
Швидке зростання компанії призвело до необхідності розширення – як виробничих потужностей, так і асортименту продукції. У 1924 році компанія придбала завод у місті Кайк у Нідерландах, на якому вже понад 100 років виробляє продукти медичного призначення для найбільш вразливих малюків зі спеціальними харчовими потребами.
Сьогодні компанія Nutricia має одне з найширших портфоліо спеціалізованих медичних сумішей під брендом Nutrilon
Nutrilon Comfort – для вирішення проблем з функціональними кольками, здуттями та закрепами
Nutrilon Кисломолочний – для коригування незначних розладів травлення
Nutrilon Pepti – для лікування проявів алергії
Nutrilon Гіпоалергенний – для профілактики її розвитку
Nutrilon Безлактозний – для малюків з непереносимістю лактози
Nutrilon Антирефлюкс – для запобігання зригуванням
1946
Наукові відкриття завжди лежали в основі розробок Nutricia. Інноваційна діяльність вийшла на новий рівень з відкриттям лабораторії дитячого та спеціалізованого харчування у м. Зоетермеер, Нідерланди.
1946 – відкриття першої лабораторії
1975
1975 – порятунок малюків, які народились передчасно
Передчасно народжені немовлята потребують особливого харчування з високим вмістом білку, аби наздогнати норми росту та розвитку. Саме такі спеціально адаптовані продукти компанія представила у 1975 році.
Nutrilon «Передчасний догляд вдома» – для використання вдома і швидкого набору ваги
Nutrilon «Передчасний догляд» – для використання у пологових будинках під наглядом лікарів
Nutrilon «Білкова добавка» – для збагачення грудного молока білком
Сьогодні Nutricia має максимально комплексний підхід до догляду за передчасно народженими малюками
1986
Nutricia не лише виготовляє дитяче харчування, але й приділяє значну увагу його підбору та застосуванню.
У 1986 році з'явилася перша гаряча лінія. І дотепер кваліфіковані педіатри відповідають на будь-які питання молодих батьків.
1986 – Nutricia простягає руку допомоги батькам
1998
Наприкінці 20 сторіччя дослідники Nutricia зробили важливе відкриття, яке ще більше наблизило високоадаптовані молочні суміші до грудного молока. Вони розробили унікальну формулу пребіотиків – фрукто- та галактоолігосахаридів (GOS/FOS) у співвідношення 9:1. Пребіотики відіграють важливу роль у формуванні мікробіому малюка та формуванні «кишкового бар'єру».
1998 – початок епохи біотиків у дитячих сумішах Nutricia
2018
Nutricia розробила унікальний процес ферментації для відтворення цих біологічно активних сполук у суміші.
В Україні інноваційні суміші з постбіотиками з'явились
у 2020 році.

Експериментальні дослідження показують, що в поєднанні з пребіотиками постбіотики допомагають розвитку збалансованої сприятливої мікрофлори кишківника і знижують ймовірність розвитку кольок,
а також зміцнюють імунітет.
2018 – відкриття постбіотиків та розробка найбільш інноваційної суміші Nutrilon Premium+
2019
Компанія приділяє значну увагу захисту навколишнього середовища та стійкому виробництву. У 2019 році було відкрито новітню фабрику з виготовлення спеціалізованих сумішей у місті Кайк у Нідерландах, яка працює 100% на відновлюваній енергії з повною утилізацією відходів.

Базові суміші Nutrilon Premium+ виготовляються у придатному до вторинного перероблювання пакуванні на фабриці Ополе в Польщі, яка також працює на відновлюваній енергії. Тож компанія Nutricia забезпечує чисте довкілля для майбутніх поколінь і активно продовжує надважливу роботу з порятунку мам і малюків, розпочату ще 125 років назад.

До 2025 року бренд планує зробити все пакування придатним до переробки, а до 2023 – всі фабрики перевести на відновлювану енергетику з нульовим впливом на довкілля.
З 2019 – Nutricia на захисті довкілля для нових поколінь малюків