Спецпроєкти
УКРАЇНСЬКІ ОНЛАЙН-СЕРВІСИ, ЯКІ РОБЛЯТЬ ЖИТТЯ ЗРУЧНИМ
Українські онлайн-сервіси підкорюють своїм функціоналом і дизайном внутрішній ринок і міжнародних експертів. Ними користуються, у них інвестують мільярди та про них пишуть експертні медіа.

Разом із Credit Agricole створили добірку сервісів made in Ukraine, які полегшують нам життя, роблять відпочинок яскравішим, а роботу ефективнішою. До переліку ввійшли лише ті, які мають рейтинг вищий за 4 на App Store та Google Play.
ДЛЯ РОЗВАГ ТА ПОВСЯКДЕННОГО ЖИТТЯ
Мобільний банкінг СА+ від Credit Agricole
СА+ всього рік, а він уже серед найкращих банківських додатків на українському ринку за відгуками користувачів.

У сучасному мобільному банку можна робити все: сплачувати комунальні платежі без комісії, додавати електронні гаманці, переказувати кошти, відкривати депозит, подавати заявку на кредитну картку та, звичайно, насолоджуватися дизайном. А ще тут є легкий вхід за відбитком пальця або за розпізнаванням обличчя та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Для тих, хто подорожує, точно знадобиться обмін валют онлайн – швидка купівля та продаж євро та доларів, інколи навіть за більш вигідним курсом, аніж у касі банку.

Ще кілька родзинок, які роблять додаток user friendly: миттєве підтвердження операцій через автоматичне заповнення одноразових паролів із SMS та швидкий перегляд балансу рахунків й історії операцій. Додаток є цілковито внутрішньою розробкою банку.
Тут нічого зайвого, все легко та інтуїтивно зрозуміло. Більше про всі опції додатку СА+ тут.

Додаток обирає молодь: кожен восьмий користувач віком від 14 до 26 років. Загалом у СА+ вже понад 120 тисяч користувачів. Якщо ви готові перейти на новий рівень комфорту, завантажуйте мобільний додаток СА+ на App Store та Google Play:
Сервіс Bird створила всього за три місяці команда з двох осіб – дизайнера та розробника. Але це не завадило йому за кілька років зібрати солідну аудиторію – 170 тисяч користувачів, а також здобути дві престижні дизайн-нагороди Red Dot.

Тут агреговано близько 50 тисяч оголошень із 24 сайтів нерухомості Києва: olx, rieltor, dom.ria, country тощо. Головна особливість bird у тому, що квартири відображаються на футуристичній 3D-мапі Києва. Розробники максимально спростили додаток і залишили на карті лише головні орієнтири – назви вулиць, будинки, парки, метро. А ще тут є крутезний bird-персонаж.
Оренда житла в Києві Bird
Доставка їжі Rocket
Ще 2 роки тому це був маловідомий проєкт на межі закриття, якому відмовили у фінансуванні десятки інвесторів. Зараз він працює у 28 містах України, конкурує з Glovo і Bolt Food та завойовує європейські ринки.

У застосунку можливо замовити доставку страв із мережі партнерів та продукти з супермаркетів Novus, Varus і Фора. За геолокацією можна знайти ресторани й кафе поруч, вибрати страви, оплатити замовлення карткою або ж готівкою та відстежувати його статус онлайн.
Діджитал-команда Credit Agricole
Карти й навігація громадського транспорту в EasyWay
Сервіс допомагає ефективно спланувати поїздку містом та заощадити свій час, адже дозволяє в режимі онлайн моніторити рух автобусів, тролейбусів, трамваїв та міських електричок. Тут інформація про всі маршрути та зупинки у 56 містах України, а також містах Польщі, Молдови, Болгарії, Сербії, Хорватії, Росії та Казахстану.

Можна самостійно прокласти оптимальний маршрут громадського транспорту з урахуванням фінансових та часових затрат.
Перший український онлайн-сервіс виклику авто, який наразі працює у 27 містах. Тут можна замовити авто для подорожей та перевезення вантажу, миттєво розрахувавши вартість поїздки, отримати знижки та промокоди для постійних користувачів.

Щоб максимально заощадити, можна розділити поїздку з попутниками. А якщо застала злива чи потрібно викликати авто в годину пік, можна підвищити тариф і так збільшити свої шанси на швидкий виклик авто. З неочевидних переваг – найбільш user friendly для водіїв додаток: вони тут бачать усі деталі поїздки, зокрема й маршрут. А задоволений водій = комфортна поїздка.
Онлайн-замовлення авто Uklon
Медичний онлайн-сервіс Helsi
Це найбільша медична інформаційна система в Україні, яка підключена до електронної системи охорони здоров'я (eHealth). Додаток допоможе знайти лікаря за спеціалізацією чи локацією та записатись до нього на прийом.

Наразі тут зареєстровано понад 37 тисяч лікарів із 1,3 тисячі клінік зі всієї України (державних та приватних). У додатку також зберігаються результати аналізів, тут є можливість забронювати ліки в аптеках зі знижкою. І що важливо – можна записатися на вакцинацію від COVID-19.
Цей сервіс можна використовувати для розваг, навчання та навіть для роботи. Знаходьте в додатку популярні заходи вашого міста: фестивалі, концерти, майстер-класи та лекції. Для зручності скористайтеся фільтрами, зокрема за вартістю та датою, локацією та тематикою, а також не забувайте стежити за перебігом подій та змінами в заході. А ще тут можна дізнатися, чим цікавляться ваші друзі, щоб розділити з ними враження від події.

Якщо ж ваша професія пов'язана з організацією заходів, то цей додаток – гарна можливість розповісти авдиторії про подію, організувати реєстрацію, продавати квитки та бути на зв'язку з відвідувачами.
blink: всі події в кишені
Медіасервіс Megogo
Упродовж карантину більшість із нас оцінили переваги домашнього кінотеатру: тут ви самостійно вибираєте фільм для перегляду, запрошуєте знайомих і ділитеся враженнями без страху публічного осуду.

Megogo саме для таких випадків. Тут є контент для всієї родини: популярні телеканали, фільми, серіали, шоу, мультфільми, а також аудіокниги та подкасти. Свіжі новинки з кінотеатрів та визнані блокбастери. Вибрати найбільш вдалий варіант допоможе персональна система рекомендацій, яка аналізує вподобання користувача, а також рейтинги.

За передплатою доступна максимальна якість, а переглядати контент можна там, де вам зручно: на телевізорі, планшеті, смартфоні.
ДЛЯ НАВЧАННЯ
Концепція Lifelong learning набуває все більшої популярності серед сучасних успішних людей. Prometheus допомагає втілити її в життя. Розробники мають почесну місію: зробити доступними курси від викладачів найкращих університетів та організацій. Тут можна вибрати цікавий вам курс, прослухати його, пройти тест та навіть отримати сертифікат, який можна додати до свого резюме.

Понад 200 курсів на Prometheus є безкоштовними.
Освітня платформа Prometheus
Тематики найрізноманітніші: бізнес, IT, англійська мова, критичне мислення, психологія, історія, особистий розвиток, проєктний менеджмент тощо. Що надзвичайно зручно – ви самі вибираєте зручний час і темп навчання. Це чудова можливість поєднувати навчання з роботою та розвиватися впродовж усього життя.
Платформа для вивчення мов Preply
Тут можна обрати репетитора з будь-якого куточку світу, а також розмістити своє портфоліо викладача. На платформі зареєстровані вже тисячі носіїв мови, які готові навчати дорослих і дітей.

Серед найпопулярніших курсів: ділова англійська, мовна практика, життя за кордоном, підготовка до тесту. Для швидкого пошуку розробники додали зручні фільтри: предмет, країна, вартість, рейтинг, розклад занять. Також є можливість поспілкуватися з репетитором ще до початку занять.
Відвідати урок можна де завгодно за допомогою відеодзвінка в додатку або на вебсайті Preply.

Сьогодні тут можна знайти репетитора з будь-якої тематики, навіть з гри на музичних інструментах. Але акцент залишається на іноземних мовах.
ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ РОБОТИ
Допомагає швидко знайти інформацію про людей чи компанії з офіційних джерел. Програма консолідує дані з понад 20 державних реєстрів: ЄДР, реєстру нерухомості, судового реєстру, може шукати та моніторити судові справи тощо. Це особливо актуально для журналістських розслідувань, під час первинної перевірки бізнес-партнерів, працевлаштуванні чи оренді/купівлі нерухомості.
Пошук даних у реєстрах України Опендатабот
Сервіс для спілкування англійською Grammarly
Всесвітньовідомий сервіс, яким щодня користуються 30 мільйонів людей. І він український! За допомогою персонального помічника Grammarly ви безкоштовно можете перевірити текст англійською на лаконічність, граматику, пунктуацію та орфографію.

А якщо апгрейдити додаток і під'єднати Premium, дістанете додатковий корисний функціонал: аналіз на плагіат, рівень формальності тексту, підбір влучних синонімів тощо. Це допоможе писати робочі листи чітко, впевнено та без помилок. А ще й знадобиться для публікацій у соціальних мережах.