Спецпроєкти

Втеча з міста:
один незабутній день
у Миколаївці

Світанок на березі моря чи захід сонця серед степу? Вибирати необов'язково. Риболовля у відкритому морі на світанку, козотерапія та прогулянки лавандовими полями, відвідування теплиць та майстер-класи з приготування скатів чи устриць – усе це стає можливим за 24 години.

Варто лише налаштувати навігатор в автомобілі на адресу села Миколаївки та не забути завантажити в багажне відділення кілька ящиків Coca-Cola, бо з нею пригоди смакують якнайкраще! Ця подорож стала реальною завдяки ресторану «Чорноморка», які створили зону екологічного відпочинку на березі Чорного моря та запросили нас.

Чорноморка
Чорноморка
Тепле лагідне море досягає пісочного берега пляжу. Вода прозора, у ній немає медуз та водоростей, а пляж закритий від поривів вітру високим обривом. Від центру села до берега – кілька хвилин на авто, але й прогулятись пішки тінистими вулицями буде приємно.

У Миколаївці все поруч, тому відразу почуваєшся затишно.
День розпочинається за мить до світанку, коли на вулиці тихо, і відчувається, як твориться магія. Попереду чекають цікаві пригоди.
Чорноморка

У Миколаївці кожна родина має свого рибалку. Майстерність вудити рибу передається від діда до онука, тому за справжніми емоціями від риболовлі варто приїздити саме сюди.

Поки весь світ тільки готується до пробудження, на березі Чорного моря вже вирує життя. Човни спускають на воду, готують сітки та корзини для риби. Саме тут, у лагідних водах моря, виловлюють найкращі рибні делікатеси для родини ресторанів «Чорноморка».

Риболовля

Щойно перші промені сонця з'являються на обрії, починається вилов риби. Рибалки залюбки беруть на борт гостей, але варто бути готовими, адже ця подорож потребує витривалості. Риби не просто багато, а дуже багато!

Процес підрізання риби займає близько години, упродовж якої є можливість не лише спостерігати за світанком із моря, але й спілкуватися з рибалками. Про пляшку рому вони, звісно, не співають, але цікавих історій знають дуже багато.

Якщо пощастить, на сніданок до рибалок завітає родина дельфінів, яких можна погодувати просто з рук. Після сходження на берег опісля вранішньої риболовлі вже жоден не почуватиметься тим, яким був до виходу в море – а день тільки ж розпочався.

Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка

Ресторан на березі моря

Заховайте подалі годинники, займайте столик та розвертайте крісло до моря, поки очікуєте на свою страву. Відчуйте особливість моменту та розділіть її з родиною.

Поки рибу готують, можна спуститись на пляж поплавати, бо «Чорноморка» у Миколаївці – це місце вільне від дрес-коду. Мокрими шортами ви тут нікого не здивуєте, а от обід запам'ятаєте. Радимо спробувати!
Чорноморка

Над пляжем розмістився напевно найунікальніший ресторан родини «Чорноморка». Тут не потрібна музика, бо прибій та крики чайок є найкращим супроводом для сніданку чи вечері.

Звісно, куштувати в Чорноморці потрібно дари моря. Свіженькі мідії або смажена барабулька ідеально смакують із крижаною Coca-Cola. Найголовніше, що в ресторані «Чорноморка» кожен гість може самостійно вибрати свіжу рибу та визначити спосіб її приготування. Це особливість ресторану, якою не рекомендуємо нехтувати, перебуваючи в «Чорноморці» у Миколаївці.

Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка

Кози та Матроси

Не вірите? А це так! Варто лише зазирнути у стайню, де стелі прикрашають кришталеві люстри, а на стінах висять килими та портрети видатних представників роду. А ще, гості можуть придбати спеціальні ласощі та погодувати кіз, бо вони оточують гостей, підставляють свої м'які боки для пестощів та залюбки обіймаються з кожним.
Коза та матроси

Після риболовлі та відпочинку на пляжі захочеться нових вражень. Дорога від моря приведе до ресторану
«Кози та Матроси», що зможе здивувати.

Концепція закладу незвична, адже це ресторан-ферма, де для страв у меню використовують продукти, вирощені власними силами. Прикрасою й особливістю ресторану є ферма, де живуть найщасливіші кози у світі.

Коза та матроси
Коза та матроси
До речі, вас не має турбувати, що на фермі панує особливий запах – спеціальна порода кіз, які живуть у «Козах та Матросах», зовсім не мають специфічних ароматів.

Після козотерапії варто скуштувати трішки сиру та вареників у ресторані, закусивши свіжими овочами з теплиці. Ідеальний тандем до сніданку – склянка з Coca-Cola та оберемок соковитої малини.

Не розслабляйтеся, адже попереду ще багато цікавого!
Чорноморка
Коза та матроси
Коза та матроси
Коза та матроси
Коза та матроси
Коза та матроси

Теплиці

Гості мають можливість власноруч зазирнути до теплиць та назбирати овочів, які можна забрати із собою додому або на місці приготувати смачний салат. Навіть найбільш перебірливі діти з апетитом смакують овочами з цих теплиць. Ще б пак, адже збирати власноруч овочі стає новою розвагою.

Просто уявіть – узяти корзинку, зірвати стиглі плоди з великих грядок, підібрати зелень та з'їсти все це просто на місці! Ось воно, літо, у найкращих його проявах!

Ось, наприклад, величезні теплиці, де вирощують дійсно смачні овочі та трави.
От зізнайтеся, коли востаннє ви відчували справжній аромат томата? Той, що ми звикли купувати на прилавках у супермаркетах, точно не вражає рецептори.
А от томати з теплиць ресторану «Кози та Матроси» справді смачно пахнуть.

Коза та матроси
Коза та матроси
Коза та матроси

Смачно попоїсти – це, звісно, ідеально, але емоцій додає не тільки їжа. Особливо, коли поруч із рестораном «Кози та Матроси» розташована надзвичайна фотозона – велике лавандове поле.

Картинки в соціальних мережах вже давно зробили своє, тому важко знайти людину, яка б не хотіла зробити романтичну фотосесію серед лавандового поля. Тепер можна не їхати за цим до Провансу, адже в Миколаївці є декілька лавандових полів на будь-який смак.

Лавандові поля та глемпи

А якщо фотосесія не входить у ваші плани, то все одно радимо прогулятись, адже запах нагрітої літнім сонцем лаванди розслабляє та оздоровлює.

Кожен із нас більшість часу проводить у метушні повсякденності, а лаванда може прибрати цей ефект хоча б на деякий час.

Без сумнівів, вам сподобається час на фермі, тому закономірним буде бажання залишитись тут на ніч. І це можливо, адже на території є незвичні для наших країв апартаменти – глемпи. Це особливі намети, які встановлюють на дерев'яних постаментах просто серед поля.

Коза та матроси
Коза та матроси
Коза та матроси

Усередині глемпу прохолодно, адже тканина не нагрівається. Цей намет пасує як для ночівлі, так і для тижня відпочинку. Праворуч – лаванда, ліворуч – теплиці, позаду – ферма. Повітря сповнене ароматів та тиші справжнього села. Нам це здається ідеальною атмосферою! Що ж може бути краще?

Майстер-класи

Під акомпанемент моря спеціалісти розкажуть багато цікавої інформації про те, як виловлюють ската або збирають мушлі, як правильно розрізняти дари моря на свіжість, а також покажуть, як приготувати філе ската, не витрачаючи на це багато часу. І, що найбільш тішить кожного, після майстер-класу всі приготовані страви можна скуштувати.

Тільки не забувайте прихопити із собою баночку прохолодного напою, бо солоний вітер та смажена рибка мають довершений смак саме з Coca-Cola!

Набравшись енергії та сил, можна відновити баланс здобування нових знань. Ба більше, у ресторані «Чорноморка» на березі постійно відбуваються тематичні майстер-класи. Чи знаєте ви, як приготувати ската? А може ви завжди хотіли навчитись розкривати мушлі так, як це роблять у найкращих кулінарних шоу? Цими знаннями залюбки поділиться команда ресторану «Чорноморка».

Миколаївка – це екологічний прихисток без турбот та метушні, який ідеально смакує завдяки «Чорноморці» та Coca-Cola!

Один день у Миколаївці може надати набагато більше емоцій, ніж тиждень десь в іншому курортному містечку. У кожній активності переважає душевність.

Тут відчуваєш, як зовнішній світ розслаблює твої міцні обійми для того, аби кожен зміг наповнити легені свіжим повітрям та відкрити внутрішній світ для нових позитивних емоцій. Лише 24 години можуть повністю змінити світосприйняття або просто подарувати емоції, які захочеться описати в тематичному тексті «Як я провів/-ла літо» – навіть якщо це буде пост у соціальній мережі.

Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка
Чорноморка