Спецпроєкти

Прямокутні, ромбовидні, cat-eye або авіатори: 9 трендів окулярів для створення стильного образу


«Сонцезахисні окуляри та гарна пара взуття на підборах можуть покращити будь-який аутфіт», – сказала Вікторія Бекхем в одному з інтерв’ю. І ми не можемо з нею не погодитись.

Аксесуари часто здаються дрібничкою в модному образі. Але такі деталі як правильно підібране взуття, пояс, сережки чи окуляри можуть доповнити просте вбрання та додати аутфіту індивідуальності.

Спільно з найбільшою в Україні мережею оптик «Люксоптика» ми підготували добірку актуальних окулярів цього сезону в поєднанні зі стильними образами.

Авіатори

Авіатори – класична модель окулярів. Вона була винайдена в період Другої світової війни та призначалась для пілотів авіації. Завдяки формі краплини із закругленими краями окуляри здатні максимально захистити очі від сонячних променів. Як бонус – вони підходять для будь-якої форми обличчя.

Авіатори варто поєднувати з базовими речами, які не будуть зміщувати акцент з аксесуара: мінімалістичними футболками, джинсами або однотонними брюками, зручним взуттям. Окуляри додадуть образу необхідної магії.

Модель авіаторів від Gucci (9 659.30 грн) з геометричною оправою та жовтою лінзою дещо відходить від класики. Таке рішення креативного директора бренду Алессандро Мікеле додасть образу сміливості та яскравості.

Прямокутні

Уже котрий сезон бачимо, як ці окуляри з нестандартною оправою з’являються на трендсеттерах світових тижнів моди: сміливі, цікаві й екстравагантні. У них ідеально поєднуються сучасність та вінтажний вайб 90-х.

Прямокутні окуляри підходять людям із круглим та овальним обличчям. Для гармонійного образу комбінуй їх із невимушеними луками: брюками вільного крою та оверсайз-светрами, однотонними футболками, кедами та класичними жакетами, аутфітами в ретро-стилі.

Модель від Porsche (12 539 грн) була натхненна силуетом автівки Porsche 911. Безоправні окуляри з тонкими титановими дужками майже не відчуваються на обличчі, а нейлонові лінзи із дзеркальним покриттям мають високий ступінь захисту від сонячних променів.

Вузькі окуляри

Флешбек у 90-ті надихнув дизайнерів не тільки на повернення спортивного стилю, лакованої шкіри та одягу оверсайз. Уже не перший сезон у модних образах фешн-гуру можна побачити вузькі окуляри.

Під час вибору модної пари важливо звернути увагу на форму обличчя. Оправа із загостреними кутами пасуватиме дівчатам із м’яким овалом, водночас володаркам ширшого лоба та лінії підборіддя краще вибрати заокруглені окуляри.

Вузькі окуляри гармонійно доповнять образи в стилі 90-х: світлі мом-джинси, кроп-топи та укорочені кардигани, мініспідниці яскравих відтінків та оверсайз-жакети.

Окуляри бренду Casta (1599 грн) поєднують у собі відразу кілька трендів сезону: вузьку оправу, кольорові лінзи та потовщений обідок. Аксесуар слугуватиме модним доповненням твоїх яскравих образів.

Cat-eye

Cat-eye набув популярності у 60-х роках минулого століття з виходом стрічки «Сніданок у Тіффані». Картина зробила Одрі Хепберн іконою стилю, а її окуляри – наймоднішим аксесуаром того часу. І не дарма, адже подібна оправа із загостреними кутами пасує всім, незалежно від форми обличчя.

Cat-eye – це вічна класика та беззаперечний козир для тих, хто хоче зробити образ більш жіночним та витонченим. Вони доповнять аутфіти з вечірніми сукнями, класичними топами та однотонними брюками.

У пошуку ідеальної оправи cat-eye зверни увагу на модель Dolce & Gabbana (7589 грн) – окуляри з градієнтним затемненням та контрастними металевими дужками. Вони підкреслять вилиці, візуально підіймуть лінію очей та додадуть образу витонченості.

Oversize

Разом із джинсами кльош, взуттям на платформі та косинками в моду повернулись окуляри з надвеликими лінзами, натхненні 70-ми. Вони посіли ключове місце у весняних колекціях Gucci, Acne, Dolce & Gabbana та Chloé.

Oversize окуляри пасують до різних стилів: від гламурних аутфітів з атласними топами та брюками палаццо до повсякденних луків зі світлими джинсами та яскравими кардиганами. Те, що потрібно для образу в стилі вінтажного шику.

На створення oversize окулярів від Tom Ford (6929,30 грн) дизайнера надихнув документальний фільм «Мода, секс, диско» про фешн-ілюстратора 70-х Антоніо Лопеса. Як і вся колекція, пара з кольоровими лінзами та коричневою оправою втілює ідею життєрадісності та яскравості щодня.

 

 

Заокруглені окуляри

Черговий тренд із минулого століття – заокруглені окуляри 60-х – епохи хіпі, бунтарства та волелюбності. Цього сезону так звані «тішейди» повернулися з новими елементами дизайну: більше відтінків лінз, прикраси з кристалів, фігурні оправи.

Заокруглена форма окулярів пасуватиме володаркам овальної та трикутної форми обличчя. Що стосується одягу, їх варто комбінувати з повсякденними речами: брюками або джинсами, легкими блузами, жіночними сукнями. Окуляри розбавлять навіть найпростіший аутфіт.

Пара від Ray-Ban (4789 грн) – цікава інтерпретація класичної заокругленої моделі. Темно-зелені лінзи гармонійно поєднуються з контрастною металевою оправою, а нестандартна форма додає образу бунтарства.

Геометричні

П’ятикутні, восьмикутні, трикутні, з фігурними вигинами – цього сезону у світ аксесуарів увірвались окуляри нестандартних форм. Одні цікавіші за інші, вони з’явились на показах Valentino, Lanvin, Armani.

Геометричні окуляри вибирають сміливі натури, які люблять привертати до себе увагу. Але подібні аксесуари не повинні перевантажувати образ, тож комбінуй їх із простими однотонними речами: мінімалістичними сорочками, літніми костюмами, простими сукнями без додаткових принтів чи фігурних елементів. Це допоможе врівноважити лук.

Справжня знахідка для любительок екстравагантних аксесуарів – окуляри-ромби зі змінним ланцюжком від Marc Jacobs (5609 грн).

Спортивні окуляри

Спортивний стиль необов’язково має бути одноманітним. Зробити його цікавим та промовистим допоможуть правильно підібрані аксесуари – футуристичні окуляри в стилі спорт-шик, які представили у своїх колекціях Burberry, Loewe, Bottega Veneta та Saint Laurent.

Спортивні окуляри вирізняються масивними оправами, схожими на гірськолижні маски, крупними монолінзами, парами в стилі велотуризму. Вони чудово поєднуються зі спортивним одягом та аутфітами в стилі casual: велосипедками, джинсами, футболками та худі, спортивними костюмами.

Унісекс-модель у стилі спорт-шик від Polaroid (2309 грн) з прямокутною оправою та червоно-помаранчевими лінзами створена для максимального занурення у футуристичний стиль. Поляризація на окулярах зменшить відблиски, а дизайн підкреслить навіть найпростіший аутфіт.

 

Нестандартні

Окуляри з кольоровими лінзами, фігурними оправами, блискучими прикрасами та дужками у формі візерунків – дизайнери пропонують безліч нестандартних варіантів аксесуарів для сміливих та екстравагантних покупців.

Окуляри з незвичайним дизайном можуть стати ключовим елементом будь-якого образу. Їх можна поєднувати з простими аутфітами в стилі casual, або ж, навпаки, сміливішими луками яскравих кольорів із принтами та додатковою фурнітурою.

Сонцезахисні окуляри Jimmy Choo (8665,30 грн) із зображенням логотипа на лінзах та декоративною металевою вставкою збоку не залишать тебе без уваги.

Вінтажні моделі, футуристичні або вічна класика, кольорові лінзи чи прозорі, оправи різної товщини, розміру, матеріалу – вибирати тобі. Асортимент окулярів настільки широкий, що можна підібрати пару до будь-якого образу чи події.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram