Спецпроєкти

У що пограти під час зимових канікул? Добірка ігор для PlayStation


Узимку, коли на вулиці холодно, а вдома так затишно, можна чудово провести час із друзями та в сімейному колі, граючи в різноманітні відеоігри. Для командної гри найкраще підходять консолі нового покоління – PlayStation 4 та PlayStation 5 – з чудовою графікою та зручним управлінням.

Разом із магазином техніки MOYO ми підготували вам добірку найкращих ігор для цих консолей, які не залишать байдужими як тих, хто любить грати в соло-режимі, так і тих, хто любить командну гру.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

«Людина-павук: Майлз Моралес» від Marvel та студії Insomniac Games – це екшн про відомого супергероя дитинства. Цього разу нам випадає нагода керувати не звичним Пітером Паркером, якого ми запам’ятали з кінофільмів, мультсеріалів, коміксів і відеоігор про Людину-павука. 

Головний герой цієї гри – Майлз Моралес – програміст із Бербанку, який усіма силами намагався уникати світу супергероїв. Це цікаво, оскільки у грі розгортається історія людини, яка рятує світ проти своєї волі. Різні сюжетні вставки більше розкривають доповнений всесвіт Marvel. 

Деякі сцени, наприклад вечеря зі своєю родиною напередодні Різдва, захоплюють погляд своєю кінематографічністю. Надворі чутно звуки колядок і хрускіт снігу, приміщення наповнені сімейним теплом, персонажі спілкуються між собою про буденні справи. Ти розумієш, що це «живий» світ.

Водночас розробники вибрали правильний темп для гри. Повільні й тягучі сцени змінюються захопливим екшеном, коли ти пролітаєш над Нью-Йорком, чіпляючись павутинням за хмарочоси, а перед тобою проносяться в калейдоскопі урбаністичні пейзажі: торгові центри, офісні будівлі, закинуті склади тощо. 

Нью-Йорк отримав святкове зимове оновлення – це дуже гарний відкритий ігровий майданчик, де ви можете почуватися вільно, збираючи такі предмети, як капсули часу та листівки. Звичайно, що чудові графічні можливості PS5 дозволяють гравцеві поринути в цю красу.

Головними ворогами Майлза стануть представники тіньової псевдонаукової корпорації Roxxon. Як не дивно, мета в них одна – захопити світ. Допомагати головному герою будуть захисники в масках, відомі як Підпілля.

Загалом ігрова механіка не змінилася з часів Spider-Man для PS4. У нас є павутиння та спеціальні можливості, пов’язані з нею, ближній бій та павуче чуття.

Майлз також має здібності Венома, що дозволяє йому заряджати біоелектричні вибухи. Ви повинні використовувати їх проти певних ворогів, щоб прорвати їхню оборону. У ході гри вам потрібно буде змінювати типи атак, щоб долати різні перешкоди. Схема керування дозволяє використати максимально функцій контролера DualSense.

Загалом Spider-Man: Miles Morales є чудовим новорічним продовженням пригод улюбленого персонажа Marvel.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank, який поєднує шутер і платформер, завжди була грою, тісно пов’язаною з PlayStation.

Rift Apart наразі може бути найголовнішою частиною у франшизі. Це гра, у яку можна грати лише на консолі наступного покоління від Sony, і вона фантастично використовує переваги нового обладнання. Вона стає надзвичайно чудовим досвідом та пригодою.

Ви граєте за маленьку лисицю на ім’я Ретчет (насправді він інопланетянин на ім’я Ломбакс, який вважається останнім у своєму роді) та її робота-супутника Кланка. Їхнім ворогом є вчений-лиходій Нефаріус.

Основою сюжету Rift Apart є пристрій, який може відкривати портали між вимірами. Після чергової поразки Нефаріус використовує пристрій, щоб потрапити у вимір, де він завжди перемагає, і він випадково бере із собою Ретчета та Кланка. Двоє розлучаються. Ретчет деякий час діє сам по собі, перш ніж подружитися з крихітним ботом на ім’я Кіт, водночас Кланк об’єднується з іншим Ломбаксом на ім’я Рівет. Це розумний хід розробників, завдяки якому нові дуети стрибають по планетах, шукаючи науково-фантастичні предмети, щоб виправити пристрій та повернутися до нормального виміру.

Налаштування DualSense дозволяє вам грати за обох персонажів органічно без шкоди різнобарвному геймплею. Часто у вас є вибір, яку планету досліджувати та ким керувати. Свобода вибору це великий подарунок гравцям.

Цікаво, як розробники урізноманітнили сюжет здавалося б дитячої гри. Рівет це песимістично налаштована одиначка, яка впродовж гри змінюється завдяки присутності Кланка. Аналогічно, упродовж більшої частини гри Кіту важко з кимось налагодити зв’язок із причин, які стають зрозумілими, коли ви дізнаєтеся темну історію цього робота.

Через трансформацію героїв нам показують драматичний сюжет, який викликає у гравця стійкий емоційний відгук. Окрім цього, цікаво досліджувати і всесвіт гри за допомогою побічних місій.

Завдяки можливостям PS5 грати в Rift Apart це як потрапити в чудовий анімаційний фільм. Ви відважитися пройти через густо заповнене науково-фантастичне місто, відвідаєте антиутопічні пустки, моторошні підводні дослідницькі об’єкти та неймовірно чарівну АЗС у космосі. Все це відтворено у дружній для дітей спосіб, але також із відчуттям реалізму, чи то блиск металевого робота, чи пух іншопланетної вівці.

Ratchet & Clank: Rift Apart – це красивий сімейний блокбастер, який надовго захопить вас і ваших дітей.

Demon’s Souls

Dark Souls – це гра, яка популяризувала жанр Souls-like. Хардкорний action/RPG, який захопив серця геймерів в усьому світі. Про цю гру кажуть просто: «варто спробувати». Хоча й рівень складності сподобається не всім.

Водночас олдскульні гравці згадають не менш цікавого попередника Dark Souls – Demon’s Souls. Культовий хіт PlayStation 3 2009 року був зовсім не схожий на те, що хтось коли-небудь грав раніше.

Римейк PlayStation 5 є благословенням для тих із нас, хто подорожував Болетрією 12 років тому. У 2009 році детально пропрацювати рівні завадили технології. Водночас уже тоді вималювався класичний моторошний стиль серії Souls.

PlayStation 5 розв’язав руки розробникам. Їм вдалося розширити та візуально наповнити темні пейзажі, які захоплюють увагу гравця холодним готичним страхом.

Студія Bluepoint Games створила ідеальну гру для запуску PlayStation 5, платформи, яка потребує сенсорного залучення гравця.

Demon’s Souls – це гра, яка вимагає уваги до деталей, рухів, відчуття кожної зброї, а також її вигляду та звуків. Це була одна з перших ігор, у якій гравців просили поводитися так, ніби вони насправді проповзають темними залами Вежі Латрії, чуючи, як у коридорі дзвонять дзвони, коли їх чекає якийсь жах Елдрітча. Бігати дивними, неосвітленими коридорами замку було б поганою порадою, і це швидкий спосіб померти в Demon’s Souls. До кожного рівня потрібно підходити з обережністю та глибоким усвідомленням ситуації.

Деталізація гри доповнює її розуміння. Архітектура рівнів сприяє правильному вибору тактики, особливо коли програти можна дуже легко. На високих поверхах вежі Латрії вас зустрінуть химерні сюрреалістичні створіння, кожне з яких матиме свої слабкі та сильні сторони.

Demon’s Souls – це гра не для новачків, але вона зможе подарувати незабутні емоції тим, хто любить складні ігри. Насамперед такі ігри, які можна відчути, тримаючи джостик у руках. 

God of War

God of War до сьогодні вважається найкращою грою для консолі PlayStation. Бог війни Кратос, яким ми керували в іграх серії God of War 00-х років, повернувся до гравців у 2018 році. Раніше ним керували гнів та помста. Він досяг бажаного й усамітнився у Скандинавії, нещодавно овдовів і має сина-підлітка, який нічого не знає про боговбивче, залите кров’ю минуле батька у Греції.

Вони з хлопцем вирішили розвіяти попіл своєї дружини з вершини далекої гори, дорогою неохоче потрапивши у справи скандинавських богів. Кратос тепер не просто машина для вбивств, це складна особистість. Його подорож із сином – це переплетення сімейної драми та вражального міфологічного епосу.

Це досить складна й жорстока гра з інтенсивними битвами проти міфологічних істот Скандинавії. Гравцеві доступний широкий арсенал можливостей, які можна вдосконалювати. Можна піти на ворогів із голими кулаками, а можна використати щит та магічну сокиру. Син Атрей, який стримує сльози під час полювання на оленя в одній із перших сцен гри, поступово стає помічником Кратоса, вдало використовуючи свій лук для вбивства ворогів.

Значну частину гри ви будете досліджувати Мідгард пішки або на човні, знаходити храми та руїни, які черпають натхнення зі скандинавської міфології. Саме ця гра колись надихнула мене прочитати «Старшу Едду».

Скрині зі скарбами та міфологічні тексти заховані в місцях, які потребують розуму, а не мускулатури, щоб розблокувати, заохочуючи гравця озирнутися навколо та відчути присутність у світі. Сокиру ви будете використовувати для розв’язання головоломок, заморожуючи механізми на місці або знищуючи магічні знаки. Комбінація боротьби та роздумів створює унікальний ритм God of War, який поглине багато ігрових годин.

God of War – це історія про те, що означає бути богом – подорожувати царствами, вбивати міфічних монстрів, проявляти силу, досліджувати межі можливостей – а також про те, що означає бути людиною. Попри напружений екшн, ця гра розкриває філософські та моральні проблеми, які змушують переживати з героями незгоди та знаходити відповіді на складні життєві запитання.

Gran Turismo Sport

Здавалося б, що нового можуть подарувати гравцеві ще одні перегони? Gran Turismo Sport надає відповідь: «Абсолютно новий досвід». Комбінація PlayStation 4 з телевізором високої здатності створює таку картинку, яка точно захопить погляд навіть тих, хто не цікавиться кермуванням швидких автомобілів.

Насамперед зверніть увагу на те, як передається світло. Кожна фара й задні ліхтарі наповнені натуральним світлом червоного, жовтого та білого кольорів. Усі вони створюють природний ефект відблисків на асфальті чи навколишніх предметах, що додає грі реалізму.

А як щодо кольорів? Ferrari славиться кольором своїх автомобілів «rosso corsa» – особливий відтінок червоного з тонкими помаранчевими нотками. Відтворити його у відеогрі досить складно, але розробникам це вдалося.

Про інші суперкари також не забули. Елегантні деталізовані форми Lamborghini та Toyota підкреслюються відблисками освітлення на трасі.

Хочете відчути себе пілотом спорткару? Не проблема. Розробники консультувалися з компаніями-розробниками гоночних автомобілів, щоб максимально реалістично передати салон з усіма ергономічними засобами керування.

І все це доступно у VR. Вдягніть окуляри та змагайтеся з суперниками на відомих трасах «Формули 1» із безпекою для себе, але з неменшим адреналіновим рашем.

Uncharted 4: Шлях злодія

Компанія Naughty Dog уже не раз ставала переможцем у номінації «гра року». Згадати хоча б легендарну Last of us.

Тепер нам пропонують поринути в нову частину пригод мисливця за скарбами Натана Дрейка, який нібито покинув світ авантюризма. Водночас доля кидає йому новий виклик із появою брата Сема, який благає головного героя врятувати йому життя.

У результаті брати відправляються у пригоди загубленими містами, сучасними мегаполісами та джунглями, щоб знайти скарби пірата Генрі Евері.

Uncharted не зраджує свої коріння. На нас чекають перестрілки, стелс та паркур (куди ж без нього). Забирайтеся на найвищі будівлі, шпигуйте за ворогами та ризикуйте життям, відбиваючись від сотень ворогів.

Підіймаючись у височінь, не забудьте подивитися на красу навколишнього світу: засніжені пейзажі гір чи візерунки на стінах таємного храму Майя. Naughty Dog вміє погрузити гравця у створений всесвіт.

«Uncharted 4: Шлях злодія» сподобається всім, хто любить пригоди Індіани Джонса на новий лад. PlayStation 4 з її зручним керуванням як-не-як чудово підходить для цієї гри.

Але найкраще «Uncharted 4: Шлях злодія» розкриває себе в кооперативній грі. Разом із друзями ви зможете переосмислити пригоди головного героя, зробити їх цікавішими та навіть унікальними. 

Нагадаємо, що сезон знижок на ігри для PlayStation у MOYO стартує з 13 грудня і триватиме до 2 січня. Не відмовляйте собі в можливості пограти в найкращі ігри для консолей нового покоління. Проведіть зимові канікули весело.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram