Спецпроєкти

Челендж прийнято: Як втілювати в життя обіцяне собі?

На правах реклами бренду VELO.
18+ Цей продукт містить нікотин та викликає залежність.
Тільки для повнолітніх осіб, які споживають нікотин.
Ми часто даємо собі обіцянки, та не завжди нам вдається їх виконати. На шляху стають брак часу, лінь, сторонні справи, які заважають сконцентруватися на меті.

У межах челенджу 7 днів із VELO відомий техноблогер Tekso та бренд нікотинових паучів VELO вирішили показати, як доводити справи до кінця.
Tekso кинув собі виклик знімати щодня по 1 відеоролику впродовж 7 днів. Увесь челендж редакція bit.ua супроводжувала головного героя. Тож дізнаймося, як він впорався та що йому допомогло.
7 днів із VELO
Челендж прийнято Челендж прийнято Челендж прийнято Челендж прийнято Челендж прийнято Челендж прийнято
З чого все почалось?
Колись Tekso дізнався про американського YouTube-блогера Кейсі Найстата, який щодня знімав відео. Якось навіть розминувся з ним на гонках Формули-1. І відтоді в нього постійно крутилась думка, чи не спробувати й собі подібну авантюру.

Та його зупиняли страхи, що він не впорається, що бракуватиме часу, бажання. Взимку додався брак мотивації та хандра. Це буває з кожним з нас. Та що ж робити аби довести справу до кінця?
Друге – він виділив час упродовж дня, коли міг би працювати над роликами. Зі щільним графіком блогера це досить складно, але йому допоміг тайм-менеджмент.
Також Tesko не витрачав час на традиційне споживання нікотину, а замість цього, використовував нікотинові паучі VELO. Він розміщував пауч між верхньою губою та яснами збоку і продовжував займатись своїми справами.
DAY 1
«Перше – мотивація. Я передивився кілька роликів Кейсі, накинув ідей про що міг би знімати, розписав структуру монтажу», – ділиться порадою головний герой.
«Я виписав усі свої справи на тиждень і постарався їх оптимізувати. Розподілив їх на важливі та другорядні, виокремив ті, що можу делегувати, та ті, що потребують мого обов'язкового втручання».
«Я вже спробував чи не всі смаки: тропічні фрукти, лісові ягоди, журавлину, ментол. Найбільш незвичайний, напевно, Ice Cool Strong зі смаком перцевої м'яти.

Але мій улюблений – ментоловий X-Freeze Ultra.
І класно, що кожен продукт VELO має свою міцність, тож кожен може підібрати ідеальний для себе варіант.
Якщо ти раніше не використовував паучі VELO, рекомендується починати з мінімальної міцності (двох крапок), а вже потім за потреби вибирати міцніші паучі.

*Більше про продукт та бренд VELO можна дізнатись на сайті
go-velo.com.ua.

«Моє улюблене місце в Києві – вулиця Рейтарська, – говорить він. – Це неймовірно красивий Київ. Той Київ, який можна пізнати тільки проживши тут деякий час, його серце. Тут найкрасивіші будівлі та найцікавіші заклади».
DAY 2
Для героя челендж – це не просто знімати відео щодня. Йому хотілось, щоб ролики викликали емоцію та передавали його настрій. Саме тому другого дня Tekso пішов знімати на вулиці Києва. Ритм мегаполісу та енергія його мешканців заряджає на створення нового контенту.

Tekso зізнався редакції bit.ua, що саме на Рейтарській його можна зустріти частіше всього, адже вулиця надихає на створення креативних проєктів та зйомок.
Чи буває у тебе таке, що реалізація мрії відкладається через буденні справи, роботу, щоденні обов'язки? Наш герой теж з цим зіткнувся.
Як він вирішував проблему? Просто почав діяти.
DAY 3
«Я давно виношував ідею челенджу, та постійно знаходив відмовки: ось почну з нового місяця, ось закінчу проєкт та займусь, ось повернусь з відпустки та зніму перше відео. Все як у всіх»
Третій день блогер провів на зйомках у студії, та все ж знайшов час для відео та монтажу. Він твердо вирішив успішно пройти челендж, тож не давав собі часу на виправдання, а просто виконував що потрібно.
«Панацея від будь-яких відмовок – реальні кроки. Я всім раджу менше думати про причини відкласти якусь справу, і більше сконцентруватись на діях. Тоді точно все вийде».
В ході челенджу Tekso розказав про кілька своїх мрій та планів на майбутнє. Він зізнався, що хотів би співпрацювати з відомим українським тревел блогером.


Та перед фотографією був і дизайн, і музика, і трейдинг. До того, як герой знайшов себе у фотографії, всього за рік він змінив близько десяти професій. І це ще не кінець. У майбутньому в Tekso є шалене бажання спробувати себе у всіх професіях.
DAY 4
«Серед найближчих точно є діджеїнг. Кайфую від процесу створення музики. Мені подобається бачити, як люди кайфують від моїх творінь, чи то відео, музика чи фото. Все це дарує емоції та надихає ще більше працювати над собою».
«Його відео надихають мене на подорожі та нові відкриття. Думаю, у нас би вийшла класна зйомка».
За час челенджу блогер відкрив у собі одну класну якість – уміння пристосовуватись до обставин та абстрагуватись від зовнішнього шуму. Він знімав на вулиці, у студії, вдома, у гостях, у транспорті. П'ятий день челенджу, наприклад, провів у кафе.
DAY 5
«Що прикольно, так це те, що часто під час зйомок я використовував паучі VELO, і ніхто навіть про це не знав. Вони не залишають ні запаху, ні диму, й саме тому не заважають оточуючим і не створюють дискомфорту».*
* Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність.
Кожен виклик – це можливість переступити через свою лінь, якісь внутрішні обмеження навчитися домовлятись із внутрішнім голосом, який іноді спокушає все кинути. І коли це вдається, з'являються нові цілі.

Поки Tekso проходив челендж «7 днів із VELO», у нього з'явились нові плани та цілі.
DAY 6
З подорожами пов'язаний його найбільший вихід із зони комфорту. Якось блогер сам поїхав на Ібіцу й всю подорож був цілковито один.
«В наступному році я пообіцяв собі, що буду значно частіше подорожувати. Подорожі я дуже люблю, вони дарують сили на нові звершення», – поділився герой.
«Тут я зрозумів, що все залежить від тебе: де ти будеш проживати, як побудуєш логістику, скільки часу де проведеш та з ким будеш спілкуватися. Під час цієї подорожі в аеропорту загубили мій багаж, тож кілька днів довелося ходити в одному й тому самому одязі. Зате я класно відпочив і повернувся додому з новими силами та планами».
Герой поділився своїми лайфхаками в подорожах:
1
Він завжди має під рукою офлайн-карту з нанесеними місцями, які хотів би відвідати
2
Всі документи тримає в окремому водонепроникному пакунку
3
Завжди має дрібні купюри на всякий випадок
4
Економить місце в багажі та замість пачок тютюновмісних продуктів бере із собою нікотинові паучі VELO. Їх можна вживати в літаку, потязі, автобусі. В одній банці міститься від 18 до 20 паучів
В день Tekso використовує 3-4 паучі, тож банки вистачає на декілька днів.
18+ Цей продукт містить нікотин та викликає залежність.
Тільки для повнолітніх осіб, які споживають нікотин.
7 роликів за 7 днів – герой поставив собі досить амбіційне завдання. Останнього дня челенджу він монтує сьомий ролик та ділиться своїми враженнями.
DAY 7
«Це було цікаво. Іноді весело, іноді складно. Та з якими перешкодами я б не зіткнувся, успішно реалізувати поставлену перед собою ціль – це нереальний кайф. Я всім раджу ставити собі вищу планку. Як то кажуть, «Проси неможливого – отримаєш максимум».
Редактор:
Чи все заплановане вдалося здійснити?
Tekso:
Так, мені вдалося здійснити все заплановане. І хоча це був реальний виклик для мене, він навчив мене по-новому дивитись на своє життя та буденність. Тепер я знаю, що яка б рутина не супроводжувала тебе кожного дня, при бажанні її можна легко розбавити новими емоціями, челенджами та цілями. Я став більше цінувати свій час та час, проведений з рідними і друзями, по-новому почав дивитися на моменти, які я щодня проживаю, і це круто.
Редактор:
Головний висновок після проходження челенджу
Tekso:
Можна зробити більше, ніж здається. Тобто якщо в тебе є умовно п'ять справ, і ти вважаєш, що можна виконати тільки п'ять справ, ні. Можна виконати сім, а радше всього навіть дев'ять. Немає нічого неможливого.

Якщо говорити про мої правила планування, то раджу:
1. Менше часу витрачати на лінь і роздуми, більше – на цілеспрямовані дії;
2. Вчитись дисциплінованості;
3. Мати список справ на день та вміти правильно визначати їх пріоритетність;
4. Не забувати влаштовувати собі брейки та спонтанні заняття.

Редактор:
Про натхнення під час челенджу
Tekso:
У будь-якому челенджі дійти до кінця мені допомагає цілеспрямованість. Я досить азартна людина, і якщо я щось пообіцяв, кинув собі виклик, я обов'язково це виконаю. Я не люблю програвати, а коли ти воюєш тільки сам із собою, тут немає куди відступати, ти зобов'язаний перемогти.

Щодо натхнення, я часто переглядав ролики Кейсі. Він два роки підряд знімав відео, і його приклад показав, що можна знімати щодня, можна знімати щодня круто, він мене надихнув, до того ж, напевно, на все життя.
Пропонуємо тобі перевірити себе.
Проходь тест та вибирай свій челендж від VELO.