Спецпроєкти

Київ – місто сили: як провести час у столиці в нових реаліях життя


Проєкт за підтримки бренду glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів тютюну або нікотину

Якщо говорити про цей рік, не уникнути фраз про поділ життя на до та після 24 лютого. Це є правдою: наші будні з початком повномасштабної війни змінилися. Та життя зараз триває, і ми маємо гуртуватися, щоб воно якнайшвидше стало мирним: допомагати близьким, донатити ЗСУ, віддавати речі на благодійність, підтримувати місцевий бізнес за можливості. Варто приділяти час і собі – не відмовлятися від прогулянок та відпочинку.

Як провести літні тижні у столиці приємно і з користю, обговорили з киянином та співвласником закладів Octo Tower, Whai Thai, Blur Coffee Shop – Євгеном Білоусовим. Це завершальна стаття зі спецпроєкту за підтримки бренду glo™, в якому bit.ua випустив матеріали, що підтримують жителів України в непрості часи і допомагають адаптуватися до нових реалій.

До яких волонтерських ініціатив можна долучитися в Києві? Які є місця, куди можна віддати речі в гарному стані тощо?

Зараз багато закладів особисто або об’єднано створюють ініціативи по сапорту країни у військовий час в будь-яких напрямках – наприклад, Kyiv Volunteer.

Це благодійна організація, яка об’єднує 26 ресторанів і кафе та три пекарні. Щодня спільними силами волонтери готують для близько 13 тисяч людей. Їжу передають для ЗСУ, ТрО, лікарень, шпиталів, дитячих та пологових будинків, а також для людей старшого віку.

Нещодавно я віддавав особисті речі, іграшки та інше у спеціальні контейнери «Кошик Добра». Також є благодійний магазин «Ласка». У ньому приймають чисті речі у гарному стані, частину з яких віддають на благодійність, а частину – продають, також передаючи кошти на добрі справи. 

Якщо маєте бажання та час волонтерити, долучайтеся до різних ініціатив – від плетіння маскувальних сіток до догляду за тваринами у притулках. Перелік активних благодійних кампаній можна знайти, наприклад, на платформі «Волонтерство в Україні».

Якщо не можете волонтерити постійно чи повноцінно, є інші варіанти допомоги. Підтримка місцевих локальних бізнесів, допомога друзям/родичам/сусідам, невеликі донати на потребу ЗСУ чи для постраждалих від війни – те, що крок за кроком наближає нашу перемогу.

В яких закладах Києва можна зранку взяти найсмачнішої кави?

Сьогодні дуже багато закладів зі смачною кавою, тож варіантів достатньо – на Правому березі, наприклад, це Каштан, 16 coffee, Blur та Octo.

На Лівому березі можна зайти в coffee kiosk на Русанівці. Також каву, інші напої та десерти раджу спробувати у кав’ярні Зміст Кави (Русанівка) або RIGHT coffee bar (Березняки). Останній заклад, до речі, підтримує благодійність – наприклад, нещодавно передавали на добрі справи прибуток від продажу фільтр-кави.

Де готують класні сніданки/обіди/вечері, які підійдуть зокрема веганам/вегетаріанцям?

Люблю снідати і вечеряти в Pure Naive. У меню закладу є позиції для вегетаріанців та веганів. Крім цього, команда Pure Naive закриває різні потреби ЗСУ – продуктові, господарські тощо.

Також снідаю в Zigzag, Mimosa, Чайка та Fish&Pussycat. У всіх в меню є страви для вегетаріанців та веганів.

Як зараз українцям підтримувати бізнес?

Треба швидко адаптуватись до реалій, пропрацьовувати різні варіанти та складнощі робочих процесів. Власники бізнесів мають думати про інших людей, про команду, про гроші, про безпеку, про смак та красу. 

Підмічати красу навколо – важливо та одночасно так просто. Можна для цього піти гуляти містом, розглядати будівлі навколо та милуватися кольорами.

Спробуйте додати більше кольорів до свого життя. В новому девайсі glo™ hyper+ UNIQ є 19 різнокольорових бічних панелей. Їх можна поєднувати на свій смак – як-от створити трендову синьо-жовту комбінацію.

Щодо культурних заходів – прем’єри яких фільмів (українських та зарубіжних) слід очікувати цього літа і в які кінотеатри на них ходити?

Я обожнюю планету «Планету Кіно», хоча й через брак часу не завжди встигаю на прем’єри. 

Також у Києві працює KINO42 – кінотеатр, в якому можна дивитися фільми навіть під час повітряних тривог. Покази проходять у захищеному підвальному приміщенні. У кіно показують українські фільми – зокрема запустили серію кінопоказів «Дивне, химерне, фантастичне», присвячених маловідомим українським містичним і фантастичним стрічкам.

Працює і культовий «Жовтень» – в ньому, до речі, проводять безкоштовні кіносеанси для вимушених переселенців, які зареєстровані в Києві та області.

У червні повернулися до роботи сім комунальних столичних кінотеатрів – «Лейпциг», «Флоренція», «ім. Шевченка», «Старт», «Факел», «Промінь» та «Ліра».

У серпні дивимося такі фільми:

  • Thor: Love and Thunder (режисер Тайка Вайтіті);
  • DC Ліга СуперУлюбленців (режисери Джаред Штерн, Сем Лівайн);
  • Нікіта (режисер Люк Бессон);
  • Швидкісний поїзд (режисер Девід Літч);
  • Ноу (режисер Джордан Піл);
  • Там, де співають раки (режисерка Олівія Ньюман);
  • Звір (режисер Бальтасар Кормакур).

Театри – які зараз варто відвідати?

У театрах буваю не так часто, але всі вистави, які бачив в «Чорному Квадраті» та «Київському академічному Молодому театрі», є незабутніми. Сподіваюсь, що вистава, яку ви там оберете, сподобається і вам.

Також працює Театр на Подолі – в ньому вистави проходять майже щодня.

Цьогоріч дуже чекав на виступ Moderat, який переноситься орієнтовно на початок 2023-го. Чекаю значно менше, ніж довгоочікуваної перемоги України, але все ж таки Moderat обожнюю.

Щодо концертів – значну частину анонсують буквально за кілька днів до виступу, а великі музичні фестивалі, як-от Atlas, вже скасували. До того ж квитки швидко розбирають. Тож радимо активно слідкувати за сторінками ваших улюблених музикантів/-ок, гуртів у соцмережах, щоб встигнути на омріяний виступ. Також можна дивитися анонси різних подій на Concert.ua або Karabas.

Прогулянки та пікніки

Зараз у місті помітно менше місць для прогулянок та посиденьок на природі: деякі пляжі та лісові масиви влада не радить відвідувати. Тож оптимальний варіант – прогулянки звичними для вас міськими маршрутами чи відкриття нових, адже навіть у спальних районах можна вловити круту атмосферу.

З друзями можна влаштувати затишний вечір вдома – увімкнути гірлянди, разом приготувати улюблені страви, подивитися нові серіали чи стареньку класику кінематографу. Підтримуйте і українських виробників контенту: свіжі відео від вашого улюбленого блогера – те, що треба!

Головне – не забувайте, що зараз не найкращий час для галасу та шуму, адже будь-який різкий звук може налякати сусідів. І пам’ятайте про комендантську годину: розраховуйте час, коли ви зможете безпечно і без проблем дістатися додому на громадському транспорті чи таксі.

Пам’ятайте про безпеку:

  • відвідуйте тільки рекомендовані владою пляжі; 
  • слідкуйте за повітряними тривогами і під час них залишайтеся в безпечному місці;
  • не чіпайте підозрілі предмети – у випадку їх виявлення телефонуйте 102;
  • читайте тільки перевірені новини і довіряйте лише офіційним джерелам інформації. 

Бренд glo™ та bit.ua бажають вам безпечного та насиченого літа, яке наближає нас всіх до омріяної перемоги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram