Спецпроєкти

Ринок праці у Польщі: як убезпечити себе у професійному плані


Перед тим як шукати роботу в новій країні, важливо дізнатися про свої права як працівника, щоб убезпечитися від подальших ризиків та складних ситуацій, швидко адаптуватися до нової системи, ринку праці та знайти стабільну роботу. 

Разом з Міжнародним комітетом порятунку (IRC) в Польщі та юристом Інституту правової держави в Любліні, Юліаном Гофманом,  ми розповімо, на які умови, мінімальну заробітну плату, пільги та допомогу мають право українці з тимчасовим захистом у Польщі. Також розберемось, як убезпечити себе на роботі, яким чином трудовий договір може захистити від експлуатації, та надамо перелік важливих контактів. 

Знай свої права

Міжнародний Комітет Порятунку (IRC) в Польщі допомагає українцям зорієнтуватися на ринку праці у Польщі за допомогою соціальної кампанії «Знай свої права». 

Головна мета кампанії – ознайомити українців, підвищити їхню обізнаність та впевненість під час пошуку роботи та сприяти працевлаштуванню, аби будувати кар’єру у Польщі без ризиків. 

Місія «Знай свої права» – проінформувати українців про їхні трудові права у країні, ознайомити з особливостями польського ринку праці, надати важливу інформацію, де шукати послуги, які типи контрактів існують та які зобов’язання має роботодавець перед працівником. 

Минулого року 70% опитаних українців визначили пошук роботи як головну потребу, згідно з дослідженням ринку праці IRC. Пошук стабільного джерела доходу досі залишається однією з ключових проблем. 

«Ми маємо на меті підтримати людей, які втекли від війни та намагаються відновити своє життя в Польщі, зробивши їх впевненими кандидатами на роботу, які знають, що можуть запропонувати потенційним роботодавцям та чого вони можуть очікувати від своїх компаній-роботодавців», – зазначив директор IRC в Польщі Алан Моузлі. 

Серед незадовільних умов праці у Польщі зустрічаються: низький рівень зарплати, відсутність правового захисту, нерегламентований графік роботи, а в деяких випадках несплати. 

Які я маю права – відповіді юриста

  • Які трудові та цивільні права мають українські працівники за кордоном? 

Юрист: Іноземці, які легально працюють у Польщі, мають такі ж трудові та цивільні права, як і громадяни країни. Відмінність у тому, що іноземець при працевлаштуванні повинен мати документ, що легалізує його перебування у країні, та документ, який дозволяє бути працевлаштованим.

Інформація щодо трудових прав у Польщі загальнодоступна на сайті Державної інспекції праці (РІР). Але такі статті мають лише інформаційний характер, тому в разі проблем із працевлаштуванням варто звернутись по консультацію юриста.

*Українці з тимчасовим захистом, зареєстровані в Універсальній електронній системі реєстрації населення (PESEL), мають право працювати за підписаним контрактом, на який обидві сторони погодилися, з щомісячною зарплатою за повний робочий день не менше ніж 3 490 злотих. У липні 2023 року мінімальна місячна зарплата збільшиться з 3 490 злотих до 3 600 злотих, з 22.80 злотих до 23.50 злотих за годину.

  • Чи діє для українців з тимчасовим захистом закон на роботу у Польщі? 

Юрист: В рамках закону від 12 березня 2022 року про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом, всі українці (з тимчасовим захистом або громадяни України які перебували у Польщі до 24 лютого 2022 року) можуть бути працевлаштовані за спрощеною процедурою.

За спрощеною процедурою роботодавець має спочатку підписати договір із громадянином України, а потім протягом 14 днів повідомити про це міський/повітовий центр зайнятості (Urząd Pracy). Якщо умови працевлаштування за договором відповідають повідомленню (посада, розмір заробітної плати, вид договору тощо), працевлаштування є повністю легальним.

  • Як убезпечити себе під час працевлаштування:
  • Перевірити роботодавця у реєстрі (KRS або CEIDG), щоб переконатись, чи існує компанія; 
  • подивитись відгуки про роботодавця в інтернеті; 
  • вимагати письмовий договір (зрозумілою для вас мовою) перед тим, як приступити до роботи;
  • прочитати договір перед підписанням та оскаржити недопустимі положення;
  • не віддавати оригінали документів потенційному роботодавцю – лише копії.

  • Чому трудовий договір важливий при оформленні на роботу, що у ньому має бути вказано і коли саме його треба підписувати?

Юрист: Для легального працевлаштування роботодавець зобов’язаний підписати з робітником письмовий договір перед початком роботи. Якщо пропонують почати роботу без договору, а «формальності владнаємо пізніше» – це поганий початок трудових відносин.

Договір – це вільне волевиявлення двох сторін, в якому роботодавець і працівник погоджують умови співпраці. 

Обов’язкові елементи кожного трудового договору: вид роботи, місце виконання, оплата, робочі години (або ж розмір ставки), термін початку – без будь-якого з цих елементів договір можна вважати недійсним.

Для легального працевлаштування іноземця усна форма договору є недопустимою.

  • Які види трудових договорів існують?

Юрист: У Польщі виконання роботи допускається на основі трудового договору або цивільно-правових відносин (наприклад, договір підряду, договір доручення). 

Найчастіше працівник хоче бути працевлаштованим на основі трудового договору (umowa o pracę). Такий вид договору дає працівнику більше прав: 

– оплачувана відпустка (20 або 26 робочих днів протягом року – залежно від наявного трудового стажу працівника);

– кращий захист перед неправомірним звільненням;

–  трудовий стаж (який у майбутньому враховуватиметься до пенсій);

– нормовані години роботи та додатково оплата за «надгодини», медичне страхування тощо. 

Однак існують випадки, коли працівник віддає перевагу цивільному договору. Для прикладу, працівники, яким не виповнилось 26 років, не сплачують у Польщі податки на доходи (незалежно від виду договору). Якщо студент працевлаштований на основі наприклад umowy zlecenie, то із його заробітної плати не відраховуватимуть соціальні платежі і працівник отримуватиме більші гроші. Саме тому студенти до  26 років часто обирають цивільно-правовий договір.

Важливо пам’ятати, що підписання договору несе за собою як права і обов’язки. У випадку завершення трудових відносин договір важливо розірвати. 

  • Що робити у випадку порушення трудових прав?

Юрист: Прикладів порушення прав працівників може бути дуже багато – невиплата зарплати або виплата неповної, невиплата фінансового еквіваленту за невикористані дні відпустки, звільнення без причини ітд.

За оцінкою ринку праці, проведеною минулого року Міжнародним комітетом порятунку, погані умови праці включають: роботу, що не відповідає кваліфікації; низьку заробітну плату; відсутність договірного захисту; жорсткий робочий графік; відсутність виплат – є основними перешкодами, з якими стикаються шукачі роботи в Польщі.

У випадку порушень порядок дій працівника/-ці відрізнятиметься в залежності від того, який вид договору він/вона має із роботодавцем: трудовий або цивільно-правовий (напр. umowa zlecenie). 

З трудовим договором працівники можуть звернутися із скаргою до Державної інспекції праці (РІР) – це державний орган, що захищає права працівників, або ж до суду (з трудових спорів). 

У статусі цивільно-правового договору компетенції Державної інспекції праці обмежені і реальний вплив на вирішення спору має тільки рішення суду в рамках цивільного позову.

Невиконання роботодавцем обов’язків не означає, що можна просто залишити робоче місце. У випадку порушення прав необхідно їх відстоювати у відповідних органах (Державній інспекції праці або  у суді). Водночас договір і надалі є дійсним і в разі будь-яких фінансових втрат роботодавця (викликаних, наприклад, вашою відсутністю на робочому місці) можна отримати судовий позов про їх відшкодування.

Юлія, hr-експертка

Про досвід професійної адаптації у Польщі 

  • В Україні я працювала у Райффайзен банку Junior IT рекрутеркою та асистенткою директора з персоналу. Після початку повномасштабної війни банк організував релокацію співробітників у Польщу. По приїзду мені надали фінансову допомогу від банку та організації для біженців ООН UNHCR (750 злотих). 
  • У банку я познайомилась з місцевими колегами, які допомогли з адаптацією: розповіли про закони, порядки та уклад життя у країні. Після двох місяців роботи я звільнилась і почала шукати іншу з кращою зарплатою.
  • Нову роботу я знайшла за півтора місяця. Процес був незвичним з етапу подачі заявки. Компанії використовують CRM-систему, і перед відгуком на вакансію варто надати багато інформації (персональні дані, весь досвід, скіли, деталі про освіту). 
  • Тут норма – шукати роботу не менше місяця та проходити на вакансії junior/ middle рівня три співбесіди, декілька професійних інтенсивних тестів. Відгук на вакансію можуть розглядати 5-10 днів. Це було незвично в порівнянні з українським досвідом, де все відбувається швидше. 
  • Перший офер на позицію координаторки з рекрутменту я отримала через півтора місяця пошуків після трьох раундів співбесід та двох тестів. Мені запропонували контракт з випробувальним терміном три місяці. У мене було багато сумнівів, але це стало поштовхом шукати іншу роботу. У новій компанії за два місяці роботи в офісі я швидко підтягнула мовні скіли. Проєкт ITSkills4U, в якому я наразі працюю, спрямований на допомогу українцям в отриманні навичок у хмарних технологіях та сертифікату від Amazon, що визнається у всьому світі. 

Як влаштований ринок праці у Польщі

  • Головна відмінність від України – вам не обов’язково жити у великих містах, щоб отримувати ринкову зарплату. 
  • Заробітні плати обговорюються у брутто, не в нетто – без вирахування податків. У Польщі складніша система розрахунку податків. Тому польські компанії просять називати зарплатні очікування і надалі обговорюють умови співпраці. Коли ви бачите відкриту зарплатну вилку, щоб зрозуміти, скільки ви будете отримувати “на руки”, вам потрібно порахувати суму за допомогою зарплатного калькулятора.
  • У Польщі не заведено підписувати довгострокові контракти. Спочатку – випробувальний термін на 3-6 місяців, який потім продовжують, наприклад на рік. 

Про соціальний захист та організаційні моменти

  • Приємно вразило, що у Польщі співробітники оформлені офіційно за контрактом і добре захищені. Тут також працює захист за національною ознакою. Якщо ви захворіли або отримали травму на роботі, ви звертаєтесь до поліклініки, де вам зобов’язані надати оплачуваний лікарняний. Якщо у вас закінчується робочий контракт, а ви захворіли, вас не можуть звільнити та мають продовжити контракт.
  • У країні узаконене поняття віддаленої роботи. Ви можете рахувати витрати (наприклад, за комунальні послуги) та отримувати компенсацію.
  • У Польщі співробітники отримують податкові знижки: наприклад, до 26 років ви не сплачуєте податок на дохід. Частину податку на дохід сплачує роботодавець, і цей стаж накопичується. Якщо вам більше ніж 26 років, ви маєте подавати податкові декларації PIT-11 за фінансовий рік до реєстру та дані власного рахунку у власному кабінеті. Щоб потім повернути гроші за податкові знижки. 

Корисні джерела та контакти про польський ринок праці і права

 

  • Державна інспекція праці (РІР)сайт, де можна отримати загальнодоступну інформацію щодо трудових прав у країні;
  • Служба Республіки Польща – урядовий сайт, що узагальнює важливі моменти, пов’язані з трудовим законодавством;
  • Юридична допомога онлайнсайт, де можна зареєструватися та отримати правову допомогу з міграційного та трудового права, дізнатися більше про свої права і отримати консультацію з юридичними документами онлайн; 
  • Krok Do Pracy –  сайт центру підтримки та інтеграції, що допомагає з пошуком роботи у Катовіце та Познані;
  • Login Lublinсайт з корисними статтями про права біженців та контактами для іноземців, які потребують консультації щодо легалізації або інтеграції від юристів та консультантів;
  • Polish Migration Forum Foundation –  форум пропонує безкоштовні консультації з питань легалізації, розвитку бізнесу,  кар’єри та юридичної підтримки.

Додатково з інформацією про допомогу біженцям з України ви можете дізнатись у  Telegram-каналі International Rescue Committee у Польщі.

 

 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram