Спецпроєкти

Personal Style – Ірена Карпа: “Могла би бути юристом в костюмі й на підборах, а так – пелехата і в кедах”


Personal Style - Ирена Карпа

В нашей постоянной рубрике популярная украинская писательница, певица и журналистка Ирэна Карпа рассказала о своих предпочтениях в одежде и шопинге, любимых местах в Киеве и показала вещи, с которыми не расстается.

Помимо писательских талантов, которые Ирена реализует с завидным постоянством, издавая свои книги, становящиеся хитами отечественного литературного рынка, она является солисткой музыкальной группы Qarpa, ранее – культовых Fucktychno Sami, постоянно путешествует и воспитывает с мужем двух маленьких дочерей.

За день до поездки Ирэны в очередное путешествие по Индии нам удалось встретиться и немного пообщаться о веселых буднях современной женщины, строящей карьеру и воспитывающей детей: о путешествиях, любимых местах и стилевых предпочтениях нашей героини.
Personal Style - Ирена Карпа

Розкажіть, будь ласка, як проходить ваш традиційний робочий день?
Підйом в режимі “дурдом вже почався” – діти вже стали і “мамкають”, няня ще не прийшла, дедлайни вже поставали в дверях і машуть костлявою рукою, телефон починає розпухати, собака негодована, зуби нечищені, плани наполеонівські, я пишу-їм-дзвоню-їду-біжу-вкладаю дітей спати, дивлюся кіно, засинаю в найцікавішому місці.
Чи є у вас таке місце, куди б вам хотілося повертатися знову і знову?
Так. Воно в горах. Можу показати хіба що на карті.
Якщо у вас несподівано звільнився цілий день або вечір, як проведете час?
Якщо день і добра погода, то поїду в одне місце Сили під Києвом, якщо вечір – просто піду в кіно, візьму собі диван позаду і буду мирно жувати поп-корн. Але це так, варіант цієї секунди, в інший день під інший настрій вибрала би щось інше.
Personal Style - Ирена Карпа
Personal Style - Ирена Карпа
Вівця Беата – це ручна робота дизайнерки Божени Городницької, вона спеціалізується як раз на плетінні овець. Коли я була вагітна, то часто
носила такий сарафан, і вона зробила фактично мій портрет.Теперь я вірю, шо ця штука приносить мені удачу.
Personal Style - Ирена Карпа
Розкажіть, чи є у вас якісь особисті маленькі традиції, пов’язані з роботою?
Ага. Ящо ліньки робити те, де горять дедлайни, перемикаєшся на щось інше – на питання інтерв’ю відповідаєш там, чи посуд ідеш мити – і вся твоя мисля й натхнення несподівано вертаються.
Як гадаєте, якби ви не стали тим, ким стали, чим би тоді займалися?
Була би юристом в красивому костюмі й на підборах. А так – пелехата і в кедах.
Назвіть своїх улюблених п’ять місць в Києві.
Ресторанчик “Оліва” на Пушкінській, ресторанчик “Вернісаж” на Узвозі, вулиця Покровська на Подолі, пагорб над однією старою церквою в Лаврі, квартира моєї подруги на Мазепи.
Personal Style - Ирена Карпа
Personal Style - Ирена Карпа
Це, мабуть, занедбаніший Ipad міста Києва, тому що на ньому усі залишки їжі, фломастерів, різні печенька, напої, собача шерсть – все що може бути. Тобто це такая собі збірка ДНК, доктор Хаус би порадувася, якби міг дослідити таку річ.
Ipad купувався мені, коли народилася моя друга донька, але дуже рідко мною використовується. Дуже смішно, тому що тепер саме донька їм користується. У нього вже був розбитий екран, який ми замінили, він ще хіба що в океан не падав, але думаю ми це ще наверстаємо.
Personal Style - Ирена Карпа
Я просто ненавиджу ці “жлобські” порції чаїв і кавів, які дають, як правило, у київських кав’ярнях. От в цьому плані американьска мережа Starbucks просто радує, тому шо оце в них маленька чашка називається, а велика там – дійсно велика. Півлитра кави – це по-моєму, тому що я дуже довго жила в Індонезії, де нормальна порція кави це десь 600-700 мл. Я мало шо колекціоную, але от вирішила купувати чашки у всіх місцях, де буваю в Starbucks, шоб залишти такую собі згадку про приємні часи. Єдине місце, де я так и не заставила купити собі чашку, це місто Москва – з нею у мене лише якісь неприємні емоції пов’язані. Дивно ще й те, що жодна з чашок ще не розбилася.

Ненавиджу ці “жлобські” порції чаїв і кавів, які дають, як правило, у київських кав’ярнях

Речі, які завжди з Вами? Без чого не вийдете з дому?
Один із моїх задрипаних телефонів. Інший завжди забуваю – потрібні люди завжди знають два номери, а ті, хто не додзвонився, значить, у кармічному прольоті.
Розкажіть, чи любите подорожувати? Які ваші п’ять улюблених міст і чому вони?
Без подорожей в мене настає глибока й затяжна річ на букву “Д” – ні, не депресія, а справжня Дупа. Тому щомісяця намагаюся кудись поїхати. Поки мудрі дівчатка витрачаються на шуби і квартири, я витрачаюся на життєвий досвід броунівського переміщення.
Мій топ п’яти міст такий:
Берлін – за свободу, креатив, дух панк-культури.
Нью Йорк – за космополітизм, відчуття, що ти вдома, за те, що це справжня столиця світу.
Барселона – просто люблю в ній жити, особливо взимку.
Катманду – була там п’ять разів і ще полечу. Там добре пити масалу-чай в очікуванні гімалайського походу.

Гавана – за колоніальний дух і дуже кльову кубинську музику.

Потрібні люди завжди знають два номери, а ті, хто не додзвонився, значить, у кармічному прольоті.

Куди плануєте поїхати в 2013-му і чому?
Прямо завтра вирушаю з дітьми в Кералу (Індія) і дуже сподіваюся не зійти з розуму, бо раніше я так далеко їх не брала, та ще й тато не їде. Відтак хочеться з подругою в Португалію на її день народження, до друзів у Лондон, в кінці року в Латинську Америку, куди я вперто збираюся щороку і в результаті “розмінююся” на чергові Індії-Непали, бо ближче і знайоміше…
Personal Style - Ирена Карпа
Клатч – це моя зрада своїй обіцянці не купувати шось у києвских магазинах, тому що завжди дуже переплачуєш. Але тоді в меня була якась зовсім смурна історія і подруга витягнула мене погуляти. В одному із масс-маркет магазинів я і купила цю вєщь, яка підходить абсолютно до всього і урівноважує занадто “тьолочні” плаття.
Personal Style - Ирена Карпа
Можете розкрити три будь-які пункти з вашого wishlist?
Повний привід на мою машину (все інше в ній мене влаштовує), пару льодорубів, вид на море і гори з мого будинку.
Чи є у Вас style-кумир чи просто вдалі, по-Вашому, приклади того, як одягатися добре?
Так, є, це Юля Савостіна, – директор київської агенції Pillar PR. Дуже елегантна жінка з залізним характером і чудовим почуттям гумору. А ще подобається, коли “по-пацанськи” вдягається Мадонна.

Вдягаюся я завжди, як правило, “з переляку” – що вивалилося першим із моєї шафи пандори, те й одягла

Розкажіть про речі, що на вас сьогодні і чому?

Вдягаюся я завжди, як правило, “з переляку” – що вивалилося першим із моєї шафи пандори, те й одягла. Враховуючи те, що в мене кольоровий кретинізм (щось подібне до дальтонізма, але жіноче), то сенсу проводити медитативні години біля шафи я не бачу. Сьогодні на мені туфлі, замовлені в чудової україномовної дизайнерки Аліни Качуровської, сукня, куплена в невеличкій дизайнерській крамничці у Флоренції кілька днів тому, прикраси, витягнуті жмутком зі скриньки й одягнені на шию. Коротше – “шопопало”. І мені завжди дуже смішно, коли хтось каже, що бачив дєвочок, що косять в одязі під Ірену Карпу. Хотіла би я знати, в якому “стилі” ця особа одягається.

 

Фото: Юлия Черных

 

Благодарим за предоставление локации сеть заведений Aroma Espresso Bar

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь