Спецпроєкти

Гід по Alfa Jazz Fest: куди йти й кого слухати


Найближчими днями у Львові буде гаряче. Розповідаємо, чиї виступи й концерти не можна пропускати.

Ще з початку тижня відчутно збільшилась кількість туристів на львівських вулицях, адже з 24 по 27 червня в місті проходитиме щорічний міжнародний фестиваль  “Alfa Jazz Fest – Lviv Summer Days”. Цей фестиваль включає в себе не лише концерти на трьох основних сценах, а й джем сейшени, майстер класи, кінопокази та street music. Розповідаємо детальніше, куди йти і кого слухати в ці дні.

Сцена ім.Едді Рознера в Парку Культури ім. Б. Хмельницького

Pat Metheny Group

Головна локація фестивалю, що розташована на вул. Болгарська 4, прийматиме ключові події фестивалю. Для відпочинку в партері та переглядів концертів наживо потрібні квитки, або ж можна безкоштовно переглядати концерт на екрані в комфортній пікніковій зоні парку.

Саме на цій сцені 24 червня о 19:00 розпочнеться один з найгучніших концертів фестивалю – виступ легендарного гітариста Пета Метіні, а також Антоніо Санчеса, Лінди О та Гвіліма Сімкока. Окрім величезної кількості нагород та спадку, Пет Метіні грав і грає на одній сцені з багатьма іншими культовими музикантими: від Орнета Коулмена до Хербі Хенкока, від Стіва Райха до Девіда Боуі. Одним словом, пропускати це не можна.

25 червня о 19:00 на сцені виступатиме квартет Бредфорда Марсаліса із спеціальним гостем Куртом Елінгом. А о 21:00 розпочнеться виступ 10-кратного володара премії Греммі Артуро Сандоваля.

У неділю 26 червня одним із хедлайнерів дня буде співачка Дайана Рівз – навіть якщо ви не дуже цікавитеся джазом, то могли чути її у саундтреку до фільма Джорджа Клуні “Добраніч і хай щастить”.

Завершальним концертом у вівторок буде виступ Джамали о 19:00.

Сцена в центрі міста на Площі Ринок

DSC_0705

На цій сцені концерти зазвичай починатимуться о 17:00. Перед сценою розташовані крісла для перегляду концертів, адже зазвичай це задоволеня потребує багато часу та енергії..Загалом усі бажаючі зможуть переглядати та слухали концерти з усіх точок площі, включаючи затишні кафе в яких можна смакувати славнозвісну львівську каву під джазову музику.

В перший день о 19:00 тут відбудеться виступ піаніста Джованні Ґвіді та трамбоніста Джанлуки Петрелли “SOUPSTAR”.

В інші дні тут можна буде послухати німецький Trilok Gurtu Band, польський Leszek Cichoński Blues Band, Dean Brown Band із США, Майкла Абене, який виступатиме разом з UA Big Band, британців Sons of Kemet та Michiel Borstlap United Project.

Сцена на площі біля Палацу Потоцьких

13507115_1020658334653961_9151380930443535168_n

Відкрита сцена,яка також розташована в центральній частині міста, на вул. Каперника 15а. Виступатимуть там зазвичай українські гурти та виконавці (наприклад, квінтети Антона Півоварова та Володимира Ліхошви), також будуть  гості з Франції та Австрії. Тут можна буде слухати виступи безкоштовно з 13:00.

Окрім цього

Також будуть діючими 4 вуличні майданчики фестивалю на яких виступатимуть молоді українські виконавці. Вони розташовані переважно біля закладів харчування, для комфорту гостей фестивалю. Там виступи плануються з 12:00 по 18:00 години 25 та 26 червня. Так як концерти відбудуться напередодні Дня Конституції України, організатори закликають людей одягати вишиванки.

Детальну програму фестивалю дивіться тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь